Sakarya'da 'Rumeli Balkan gecesi'ne katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balkanlar'daki Müslümanların Sultan Murad-ı Hüdavendigar'ın kendilerine bir emaneti olduğunu belirterek, Balkanlar'a sahip çıkmayı görev bildiklerini söyledi.
Başkan Altepe, AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'yla birlikte Erenler Belediyesi Kültür Merkezi'nde Sakarya Makedonya ve Tüm Göçmenler Derneği tarafından düzenlenen Rumeli Balkan gecesine katıldı. Gecede konuşan Başkan Altepe, Balkan kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere sağlıklı şekilde aktarılması konusunda kendilerine büyük görevler düştüğünü söyledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bu doğrultuda yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Altepe, "Balkanlar, hem Bursa hem de Türkiye açısından çok stratejik bölge. Oradaki insanımızın ayakta kalması, kültürünü ve inancını en güzel şekilde yaşaması geleceğimiz açısından çok önemli" dedi.
Balkanlar'la uzun süre kopan irtibatı 8 yıl önce yeniden sağladıklarını hatırlatan Başkan Altepe, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak 20'yi aşkın şantiyeyle bölgede hizmet verdiklerini söyledi. Tarihi eserlerin ayağa kaldırılmasının yanında toplu sünnet cemiyetlerinden kandil ve bayram kutlamalarına kadar Türkiye'de ne varsa Balkanlar'da da aynı faaliyetin olması için çaba harcadıklarını ifade eden Başkan Altepe, "Ecdadımızın orada bıraktığı ve zamana terk edilmiş eserlerin tekrar ayağa kaldırılması konusunda üzerimize düşeni yapıyoruz. Makedonya, Bosna-Hersek, Bulgaristan ve Kosova'da gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Kurulan şantiyeler vasıtasıyla, bize ait tarihin izleri bir bir ortaya çıkarıyoruz" diye konuştu.
Geçen hafta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'yla Üsküp'e gittiklerini ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Rufai Dergahı'nın açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Altepe, ilerleyen günlerde de tarihi Üsküp Çarşısı'nda bulunan Arasta Camii ile şehre hakim 2 noktadan birinde yer alan Gazi Baba Türbesi'nin açılışını yapacaklarını ifade etti. Başkan Altepe, "Önümüzdeki günlerde, Kosova'nın Kaçanik bölgesinde yer alan ve restorasyon işlemleri tamamlanmak üzere olan Sinan Paşa Camii ile birlikte Doğu Makedonya'da ve Bulgaristan'da tamamlanan birçok hizmetin açılışını gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri hizmetlerle Türkiye'nin Balkanlar'la kucaklaşmasını sağladıklarını ifade eden Başkan Altepe, "TİKA'nın çalışmalarından sonra Balkanlar'la köprü oluyoruz. İnşallah oradaki insanımıza 'ecdadımıza layık şekilde' sahip çıkacağız, kültürümüzün yaşatılması konusunda elimizden gelen desteği vereceğiz ve hep birlikte daha güzel günlere ulaşacağız" açıklamasında bulundu.
Rumelili sanatçılar Arif Şentürk ile Halil Eser'in mini birer konser verdiği ve Yöresel Rumeli Balkan Halk Oyunları Ekibi'nin gösteri sunduğu gecenin sonunda, Sakarya Makedonya ve Tüm Göçmenler Derneği Başkanı Zeki Sürer tarafından Başkan Altepe'ye şükran plaketi verildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz