Türkiye Haberleri Ve Son Dakika Türkiye Haberleri

Türkiye Haberleri Ve Son Dakika Türkiye Haberleri

Türk vatandaşlarının yaşamak için bir araya geldiği toprak parçasının bütününe Türkiye denmektedir. Bu topraklar coğrafi hatları itibarıyla Marmara, Ege, Karadeniz, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölümlerine ayrılmaktadır. 29 Ekim 1923 tarihinde kurulan ülkenin başkenti Ankara’dır. Türkiye nüfusu 2019 sayımına göre 83.154.997 şeklindedir. Ülkenin en kalabalık şehri ise Asya ve Avrupa topraklarını birbirine bağlayan İstanbul’dur. Türkiye’ye komşu olan 8 ülke bulunmaktadır. Bunlar Yunanistan, Bulgaristan, Ermenistan, İran, Irak, Suriye, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ve Azerbaycan’dır. Köklü bir tarihi geçmişe sahip olan Türkiye’de farklı medeniyetlerin izlerine rastlamak mümkündür. Bunlardan bazıları Sümela Manastırı, Ayasofya Camii, Aspendos Tiyatrosu, Çatalhöyük Antik Kenti, St. Paul Kilisesi, Afrodisias Antik Kenti ve Pamukkale Hierapolis gibi tarihi yerlerdir.

Türkiye Haberleri

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber

Yunan Bakan'ın skandal tehdidi sonrası Ege'de tansiyon yükseliyor! Yunan gazete yazdı: Türkiye 5 savaş gemisi konuşlandırdı!

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıldönümü ve ertesinde Yunan tarafından gelen skandal açıklamaların ardından Akdeniz'de yükselen tansiyon Ege'ye sıçradı. Yunan gazetesi Katimerini, Türkiye'nin karasularının ihlal edildiği gerekçesiyle 5 savaş gemisinin Yunan karasularının hemen dışına konuşlandırdığını yazdı. Yunan Bakan Georgiadis, geçtiğimiz gün televizyona çıkıp "F-35'lerle bir gece ansızın Ankara'ya gelebiliriz" tehdidinde bulunmuştu.

Haber

Asgari ücrete ara zamma kapılar kapanırken çarpıcı araştırma! Kıyma, tavuk, yumurta, süt ve daha fazlası... İki şehir arası uçurum: İstanbul, Londra'dan pahalı!

Milyonlarca çalışan alım gücü ve enflasyon nedeniyle asgari ücrete ara zam beklerken hükümet kapıları kapattı. İstanbul Planlama Ajansı, asgari ücret ve alım gücüne dair dikkat çeken bir araştırma yayımladı. Temel gıda malzemeleri Londra'daki bir zincir market ve İstanbul'daki bir zincir marketle karşılaştırıldı. İstanbul, Londra'dan pahalı çıktı. Araştırmanın sonuçlarıyla ilgili İPA Başkanı Buğra Gökce, " Türkiye'de çok ciddi bir gıda sorunu var" yorumunu yaptı.

Finans

Piyasaların gözü bu haberdeydi: Moody's'ten Türkiye kararı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye kararı piyasalar tarafından oldukça merak ediliyordu. Türkiye’nin gri listeden çıkması ile beraber Moody’s kredi notuna dair pozitif beklentiler oluşurken beklenen açıklama geldi. Moody's Türkiye'nin kredi notunu B1'e yükseltti ve görünümü "pozitif" olarak sürdürdü. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Moody's'in kararı sonrası açıklamada bulundu. İşte detaylar!

Finans

Türkiye

Türkiye Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Türkiye Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Türkiye yanıyor! Çareyi klimada aradılar ama yeni kriz patlak verdi

Türkiye yanıyor! Sıcaktan bunalanlar klimaya sığındı. Fakat bazılarının hevesi kursaklarında kaldı. Klimayı bulmak da zor montaj işlemi de... Klimayı bulmak kadar taktırmak da bir problem teşkil ediyor. Randevular günler sonraya veriliyor. İşte detaylar...

Manşet

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber

Deutsche Bank'tan Türkiye yorumu! İkinci aşama başlıyor, eşsiz bir örnek olacak diyerek duyurdu: Enflasyon, dolar kuru ve faizde rakam verildi!

Deutsche Bank Ortadoğu ve Doğu Avrupa Araştırma Müdürü Hans-Christian Wietoska, Türkiye'de enflasyonun yıl sonunda yüzde 40 seviyesine gerilemesini beklediklerini belirterek, "Güçlü bir dezenflasyon süreci bekliyoruz. Bundan sonra ikinci aşamada enflasyonu yüzde 20'ye düşürmek asıl soru işareti olacak." dedi. Wietoska dolar kuru, faiz indirimi beklentilerini de paylaştı.

Finans

Türkiye ile Macaristan arasında mutabakat! Bakan Şimşek'ten açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Macaristan'ın Avrupa Birliği (AB) Konseyindeki dönem başkanlığının Türkiye-AB ilişkilerinin canlandırılması açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti.

Finans

Türkiye giderek yaşlanıyor! Nüfus oranındaki son 3 yıldaki değişim dikkat çekti, çocuk ve genç nüfus azaldı

Türkiye'deki nüfus oranlarındaki değişim dikkat çekti. TÜİK'in açıkladığı verilere göre son 3 yılda çocuk ve genç nüfus oranları azalırken, yaşlı nüfus arttı. 2021'de nüfusun yüzde 26,9'u, 2022'de yüzde 26,5'i, 2023'te yüzde 26'sını çocuklar oluşturdu. Yaşlı nüfus 2021'de yüzde 9,7, 2022'de yüzde 9,9, 2023'te yüzde 10,2 olarak gerçekleşti.

Haber

NATO Sonuç Bildirgesi yayımlandı! Hollanda'dan sonra Türkiye'de olacak

NATO Sonuç Bildirgesi'nde, 2025'te Hollanda'da gerçekleşecek zirvenin ardından bir sonraki zirvenin Türkiye'de yapılacağı duyuruldu.

Haber

Bakan Bolat duyurdu: Türkiye-AB yüksek düzeyli ticaret diyaloğu sürecek

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-Avrupa Birliği (AB) arasında Yüksek Düzeyli Ticaret Diyaloğu Toplantıları'nın sürdürülmesi kararı alındığını söyledi.

Finans

Enflasyon, dolar, faiz, büyüme... Dünyaca bankadan Türkiye raporu! Tahminler değişti

Dünyaca ünlü bankadan Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirme geldi. HSBC, Türkiye için dolar, büyüme, enflasyon ve faiz tahminlerini açıkladı. Bankadan, "Şimdilik 4. çeyrekte başlayacak faiz indirimlerinin biraz erken olabileceğini düşünüyoruz" yorumu geldi.

Finans

Türkiye için tarihi gün! Türksat 6A uzaya fırlatıldı: İlk sinyal alındı

Türkiye için önemli bir gün daha yaşandı. İlk yerli ve milli haberleşme uydumuz olan Türksat 6A, uzaya fırlatıldı. Fırlatmanın 67. dakikasında uydudan ilk sinyal alındı. 15 yıl boyunca aktif kullanılması planlanan Türksat 6A, Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya'nın da kapsama alanına girecek ve 5 milyar insana hizmet verebilecek. Yüzde 80 yerlilik oranıyla geliştirilen uydunun toplam 84 parçasını Türkiye üretti.

Haber

Uluslararası basında birinci sıradayız! Hollanda mağlubiyeti bile bizi durduramadı...

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2024) çeyrek finalde Hollanda'ya 2-1 yenilerek veda eden Türkiye, uluslararası basında geniş yer buldu. Dünya basınında manşetlerde ilk sırada yer alan Milli Takımımız, yenilse bile bizi gururlandırmaya devam etti.

Spor

Sinan Engin'den Hollanda maçının hakemine ağır sözler! ''Utanmaz, şerefsiz hakem''

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde Hollanda’ya 2-1 yenildi ve turnuvaya veda etti. Karşılaşmanın Fransız hakemi Clement Turpin'in verdiği kararlar eleştirilirken, futbol yorumcusu Sinan Engin açtı ağzını yumdu gözünü...

Spor

Hollanda'nın hocası haddini biraz aştı! ''Türkiye küçük bir futbol ülkesi''

Hollanda Teknik Direktörü Ronald Koeman, Türkiye maçının ardından yaptığı açıklamada, "Bu akşam birazcık zorlandık ama bizim için basit bir başarı olmadı. Türk Milli Takımı bugün ellerinden geleni yaptı. Biz de büyük bir yürekle maçı oynadık" dedi. Koeman'ın bu sözlerinin ardından kullandığı ifadeler sosyal medyada tepki çekti.

Spor

Ay yıldızlı milliler turnuvaya veda etti! Spor yazarlarından Montella'ya sert eleştiriler: Uyuyor adeta...

Ay yıldızlı millilerimiz, dün akşam 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final mücadelesinde Hollanda'yla karşılaştı. Sahadan 2-1 mağlup ayrılarak turnuvaya veda eden millilerin Avrupa macerası sona erdi. Öne geçtiğimiz maçta skoru koruyamamamızın faturası Montella'nın yapmakta geciktiği değişiklikler oldu. Spor yorumcularının maç hakkındaki görüşleri de bu düşünceyi onaylar nitelikte. İşte yazarların maç değerlendirmeleri!

Spor

Hollandalı efsaneden maç sonu ilginç yorum! Türkiye gibilere yetmez

A Milli Takımımız, Hollanda'ya 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Karşılaşmanın ardından konuşan Hollandalı eski futbolcu Pierre van Hooijdonk dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Spor

Bunu başaran sadece 3 isim vardı! Arda Güler tarihe geçti...

EURO 2024 Avrupa Şampiyonası'na çeyrek finalde veda eden A Milli Takımımız'da Arda Güler tarihe geçti. İşte detaylar...

Spor

Yaşattığınız her şey için teşekkürler! Millilerimiz, EURO 2024'e çeyrek finalde veda etti...

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final maçında A Milli Futbol Takımı, Hollanda ile karşılaştı. Teker teker rakiplerimizi devirip geldiğimiz çeyrek final mücadelesinde de harika bir oyun ortaya koyan milliler, Hollanda karşısında da 1-0 öne geçti. İlerleyen dakikalarda yediğimiz talihsiz goller sonrası turnuvaya 2-1'lik skorla veda ettik.

Spor

Hakemden skandal üstüne skandal! Mert Müldür'ün ayağı kırılıyordu... Bu nasıl sarı kart!

EURO 2024 çeyrek finalinde oynanan Hollanda - Türkiye maçında Hollandalı futbolcu Xavi Simons, Mert Müldür'e yapılan sert müdahale sonrası skandal bir karar imza attı.

Spor

Yarı finale son 45 dakika! Hollanda karşısında devreyi 1-0 önde kapattık

Son dakika... EURO 2024 çeyrek final mücadelesinde Hollanda ile karşılaşan Ay-Yıldızlılar zorlu rakibi karşısında ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

Spor

Hakan Çalhanoğlu, maçın birinci saniyesinde rekora ortak oldu!

Hakan Çalhanoğlu, Avrupa Şampiyonalarındaki 9. maçına çıkarak Rüştü Reçber'in rekoruna ortak oldu.

Spor

Hollandalı Wesley Sneijder'den Türkiye açıklaması!

Bir dönem Süper Lig'de Galatasaray forması da giyen eski Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder, EURO 2024 Çeyrek Final maçı öncesi Türkiye'ye mesaj gönderdi. İşte detaylar...

Spor

BYD'nin ardından Skywell'in yetkilileri de Türkiye'ye geldi!

Çinli otomobil üreticisi Skywell'in yetkilileri Türkiye'ye geldi. Ulu Motor ile Çin'in teknoloji firmalarından Skywell'in üreticisi Skyworth yetkilileri, mevcut stratejik ve teknolojik ortaklıklarını global platformlarda büyütmek üzere Ankara'da bir araya geldi.

Haber

Hollandalı oyuncular rahat durmuyor! Depay'dan sonra şimdi de Blind... Millileri küçümsedi, söyledikleri olay oldu

EURO 2024 çeyrek finalinde A Milli Takımımız Hollanda ile karşı karşıya gelecek. Zorlu mücadele öncesi Hollanda ekibinde Daley Blind eşleşmeye dair açıklamasıyla gündem oldu. İşte detaylar...

Spor

Almanya kafayı Türklere taktı! Mağlubiyet sonrası yorumlar teker teker engellendi

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek finalinde Almanya'yı uzatmaların son dakikasında attığı golle 2-1 yenen İspanya, yarı finale çıktı. Mağlubiyet sonrası Alman Milli takımının resmi hesabında gizlenen yorumlar dikkatlerden kaçmadı.

Spor

Hollanda çeyrek final öncesi paylaştı, Türkiye de alıntıladı: Oyuna olan sevgimizi paylaşıyoruz

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final maçında bu akşam Hollanda ile karşılaşacak. A Milli Takımımızla karşı karşıya gelecek Hollanda'dan maça saatler kala dikkat çeken bir paylaşım geldi. Söz konusu paylaşımı Türkiye'nin de alıntıladığı görülürken, görselde Hollandalı ve Türk taraftarların omuz omuza olması dikkat çekti.

Spor

Ay yıldızlılara Berlin'de 'Bozkurt'lu karşılama! Alman çocuk Türk taraftarın coşkusuna böyle kapıldı

A Milli Futbol Takımı, akşam TSİ 22.00'de oynanacak Türkiye-Hollanda maçı için Berlin'e geldi. Taraftarlarımız millilerimizi 'Mehter Marşı' ve 'Bozkurt' işaretiyle karşıladı. Sosyal medyada paylaşılan bir görüntüde Alman bir çocuğun Türk bayrağını sallayarak 'Türkiye' tezahüratı yaptığı anlar viral oldu.

Spor

Berlin'e akın! Hollanda maçı için Türkiye'den 25 uçak seferi... Her yer kırmızı-beyaz

A Milli Takımımızın bugün Hollanda ile yapacağı tarihi mücadele öncesi Türkler adeta Berlin'e akın ediyor. Berlin Olimpiyat Stadyumunda oynanacak mücadele için maç saatine kadar Berlin Brandenburg Havalimanı'na rekor sayıda sefer düzenleneceği öğrenildi.

Spor

Yarı final aşkına haydi Türkiye! Hollanda'yı yenersek ilk 4'teyiz... İşte Merih Demiral'ın yokluğunda muhtemel 11'imiz

Ay yıldızlı ekibimiz Avrupa'da tarih yazıyor. Çeyrek finale kalan milliler bu akşam Almanya'nın başkenti Berlin'de zorlu Hollanda maçına çıkıyor. Portakallar zorlu gruptan çıkarak son 16 turunda Romanya'yı 3-0'lık net bir skorla geçmişti. Milliler ise grup aşamasını ikinci tamamlayarak son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 ile geçmişti. Bu akşam oynanacak müsabaka için 85 milyon nefesini tuttu. İşte muhtemel 11'ler ve maç hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar!

Spor

Hollanda-Türkiye maçı öncesi Almanlar'dan flaş karar!

Berlin Polis Sendikası'ndan yapılan açıklamadaTürkiye-Hollanda maçını en yüksek riskli maç olarak belirlediğini ve tüm personellerini alarm seviyesinde tuttuklarını açıkladı.

Spor

Bozkurt selamına terör örgütü simgesi dediler! Almanlardan sonra Hollanda medyası da atağa geçti! Skandallar devam ediyor

Merih Demiral'ın Bozkurt selamı sonrası Almanlar adeta Türkiye aleyhine seferberlik başlattı. BILD'in başını çektiği sürece Hollanda medyası da dahil oldu. BILD ile ortak hareket eden Hollanda medyası haberlerinde skandal ifadeler kullandı. Bozkurt işaretini terör örgütüyle bağdaştırıp ağızlarına geleni söylediler.

Spor

‘Erdoğan ile Esad görüşebilir’ iddiası! Tarih de verildi, Putin’in ziyareti belirleyecek…

Türkiye ile Suriye yönetimi arasında dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. CHP lideri Özgür Özel’in Esad ile görüşme yapmak için Şam’a gideceğini açıklamasının ardından bir hamle de Cumhurbaşkanı Erdoğan kanadından geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Esad'ın, Eylül ayında üçüncü bir ülkede bir araya geleceği öne sürüldü. İşte olası bir Erdoğan-Esad zirvesine ilişkin kulislerde konuşulan o detaylar…

Haber

6 ayda 11,6 milyar dolarlık ihracat! Komşulara en fazla kimyasal ürün satıldı

Türkiye'nin ocak-haziran döneminde komşuları İran, Yunanistan, Irak, Gürcistan, Suriye ve Bulgaristan'a yaptığı ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,6 artarak 11,6 milyar dolara çıktı.

Finans

UEFA'nın resmi sitesinde Türkiye'ye büyük ayıp! Gören bir daha baktı, tepkiler sonrası düzeltildi

EURO 2024'te Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükselen A Milli Takımı'mızın başarısı tüm dünyada gündem olurken, UEFA'nın resmi sitesinde yapılan bir hata ise büyük tepki çekti. UEFA'nın resmi internet sitesinin Fransızca sayfasında, Türkiye yerine Avusturya'nın son 8 takım arasına girdiği gösterildi.

Spor

Türkiye'de de forma giyen Avusturyalı futbolcudan Türkiye itirafı: Tarihimizin en acı yenilgilerinden biri!

Milli takımımız, tüm futbol otoriteleri tarafından favori olarak gösterilen Avusturya'yı geçerek çeyrek finale yükseldi! Avusturya karşısında sahaya büyük karakter koyan millilerimiz, sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Bir dönem Trabzonspor'da da forma giyen Marc Janko, Avusturya medyasına yaptığı açıklamada ilginç ifadeler kullandı.

Spor

Hayko Cepkin'den hayranını kırmadı, konser saati öne çekti!

Ünlü şarkıcı Hayko Cepkin cumartesi günü olan konserinin saatini değiştirdi. Cepkin, 6 Temmuz Cumartesi günü Türkiye-Hollanda maçıyla çakışan konserinin saatini, hayranının talebi üzerine erkene çekti.

Magazin

Türkiye eşleşmesi sonrası Hollanda'nın yıldızı Memphis Depay'dan Ay-yıldızlılara mesaj!

Avusturya'yı geçerek çeyrek finalde Hollanda ile eşleşen A Milli Takımımız'a Hollanda'nın yıldız ismi Memphis Depay'dan bir mesaj var. İşte detaylar...

Spor

Avusturya zaferi sonrası o ismi öve öve bitiremediler! Bir turnuvada yaşanmış en büyük futbolcu performansıydı

EURO 2024'te yoluna devam eden A Milli Takımımız, Avusturya engelini de 2-1 ile aşarken adını çeyrek finale yazdırmayı başardı. Karşılaşmanın ardından spor yazarları mücadeleye dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...

Spor

Tüm dünya bizi konuşuyor... Türkiye'nin turlaması sonrası şaştılar! Uzun süre hatırlanacak bir gece

A Milli Takımımız Avusturya'yı turnuva dışına iterek adını çeyrek finale yazdırarak Hollanda'nın rakibi oldu. Ay-yıldızlıların bu galibiyeti dünyada da geniş yankı uyandırırken, dikkat çeken manşetler ortaya çıktı. İşte o manşetler...

Spor

Avusturya'nın hocasından maç sonu ilginç sözler!

Avusturya Milli Takım Teknik Direktörü Ralf Rangnick, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Mert Günok'un yaptığı kurtarış hakkında konuşan Rangnick, deneyimli eldiveni Gordon Banks'e benzetti.

Spor

Milliler tarih yazıyor tarih! Avusturya'yı 2-1 mağlup ettik, 16 yıl sonra çeyrek finaldeyiz...

Son dakika... EURO 2024 son 16 turunda Avusturya ile karşılaşan A Milli Takımımız mücadeleden 2-1 galibiyetle ayrılarak 16 yıl sonra Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale adını yazdırmayı başardı. Millilerin iki golü de tecrübeli isim Merih Demiral'dan geldi. İşte detaylar...

Spor

Milli Takım'a iki kötü haber birden! Orkun Kökçü ve İsmail Yüksek cezalı duruma düştü

A Milli Futbol Takımı’nda Orkun Kökçü ve İsmail Yüksek, Avusturya maçında gördükleri sarı kartlar sonrası cezalı duruma düştü.

Spor

Merih Demiral dakika 1'de attı, Avusturya neye uğradığını şaşırdı! Tarihe geçti

Son dakika... EURO 2024 son 16 turu maçında Avusturya ile karşılaşan A Milli Takımımız'da Merih Demiral karşılaşmanın henüz ilk dakikasında attığı golle Ay-Yıldızlılar'ı 1-0 öne geçirirken bu gol ile tarihe geçti. İşte detaylar...

Spor

A Millî Takımımızın Avusturya karşısındaki ilk 11'i belli oldu!

EURO 2024 son 16 turu maçında Milli Takımımız, Avusturya ile karşı karşıya geliyor. Mücadeleye çok az bir süre kala 11'ler belli oldu.

Spor

Maça saatler kala Avusturya'nın antrenmanını ifşa ettiler! Milli takıma skandal sözler: Sadece rol yaparlar

Avusturya karşısında son 16 turunda kritik bir maça çıkacak olan A Milli Takımımız mücadele öncesi son hazırlıklarını tamamlarken, Avusturya basınında maç önü dikkat çeken yazılar kaleme alındı. İşte detaylar...

Spor

Mike Tyson'dan Avusturya maçı öncesi büyük sürpriz! İnşallah yarın kazanırsınız

ABD'li eski ağır siklet boks şampiyonu Mike Tyson, A Milli Takım'ın Avusturya ile oynayacağı maç öncesi yaptığı paylaşımla herkesi şaşırtırken, Ay-yıldızlılara hediye gönderdi. İşte detaylar...

Spor

ABD'yi şoke eden gelişme: En güçlü füzelerinden birisi Rusların eline geçti

Dünyanın en önemli füze sistemlerinden birisi olan ve ABD'ye savaş meydanlarında büyük avantaj sağlayan ATACMS füze sistemi, Ruslar tarafından çalındı. Türkiye'nin de elinde bulundurduğu ve dünyada yalnızca 8 ülkede olan bu sistemin Rusların eline geçmesi ABD'de büyük şok etkisi yaratırken, Rus yetkililer ATACMS'nin sırrını çözmek için çalışmalarını başlattı bile.

Manşet