Bayram trafiğine havadan ve karadan denetim

Polis ekipleri, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla, karayollarında kazaları en aza indirebilmek için ek tedbirler alacak.

Yoğunluk nedeniyle meydana gelebilecek kazaların önüne geçmek için İçişleri Bakanı Muammer Güler'in imzasıyla bayram tatili süresince trafikte ek tedbirler alınmasına yönelik bir genelge 81 il valiliğine, Jandarma Genel Komutanlığına ve Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderildi.

Reklam
Reklam

Bayram tatili bugün başlarken, trafik ekipleri de denetimlere başladı.

Bu kapsamda şehirlerarası yollarda helikopterli denetim yapılırken, karayolunda da uygulama gerçekleştirildi.

Ankara-Konya yolunda durdurulan araç sürücülerinden kurallara uymayanlara ceza yazıldı. Muayanesi olmayan ve sürücüsü daha önce uyarılan bir araç ise trafikten men edildi.

Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanı Hamza Altıntaş da yaptığı açıklamada, şehirlerarası yollarda hız koridorları oluşturulduğunu belirterek, radarların sivil ve resmi olarak bekleyeceklerini, bu nedenle sürücülerin radar olup olmaması konusunda tereddüte düşmemelerini söyledi.

Bayram tatili boyunca helikopterle denetimin de yapılacağına dikkati çeken Altıntaş, helikopterlerin hem trafiği hem de polis ekiplerini denetleyeceğini bildirdi.

İstanbul'da bayram önlemleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de İstanbulluların bayramı rahat ve huzurlu geçirebilmesi amacıyla çeşitli önlemler aldı.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İstanbullular 4 gün sürecek Kurban Bayramı boyunca ulaşımdan yüzde 50 indirimli faydalanacak.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Veteriner Hizmetler Müdürlüğü, modern donanımlara sahip kesim yerleriyle bayram süresince İstanbulluların hizmetinde olacak.

Vatandaşlar konuyla ilgili her türlü müracaat ve şikayetleri için "Alo 153"ü arayabilecek. Hayvanları kaçan vatandaşların "153 Beyaz Masa"yı aramaları halinde de görevli ekiplerce müdahale edilecek.

Kaçan kurbanlıkların yakalanması için 10 ekipten oluşan boğa timleri kuruldu. Vatandaşlar, şikayetlerini "453 73 00" numaralı telefona yapabilecek.

İSPARK'a ait yol üstü otoparklar, bayramın birinci ve ikinci günü ücretsiz hizmet verecek. İETT, arife vebayram günlerinde artacak yolcu yoğunluğuna paralel otobüs sefer sayısını artıracak ve hizmetlerin aksamaması, normal ve ek seferlerin düzenli olarak yapılması için gereken bütün tedbirleri alacak.

Reklam
Reklam

Vatandaşlar, İETT ile ilgili sorunlarını "372 22 22" numaralı telefona iletebilecek.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), İstanbul'da tam kapasiteyle su verecek.

Öte yandan Kurban Bayramı tatilini şehir dışında geçirmek isteyen İstanbullular, Esenler'deki Büyük İstanbul Otogarı'nda ve yollarda yoğunluk oluşturmaya başladı.

Karayollarında da trafik yoğunluğu dikkati çekerken, Fatih Sultan Mehmet Köpüsü'ndeki gişelerde ve köprü üzerinde araçlar uzun kuyruklar oluşturdu.

MYNET'DEKİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN!


Anahtar Kelimeler: