Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Ergün Kocaeli'de

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, partisinin Gölcük İlçe Başkanlığı binasının açılış töreninde gündeme...

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, partisinin Gölcük İlçe Başkanlığı binasının açılış töreninde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Protesto olaylarının artık fiili saldırı haline geldiğini belirten Ergün, "İnşallah onların kafasına taş, yumurta gelmez" dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti Gölcük İlçe Başkanlığı'nın yeni binasının açılışına Bakan Ergün'ün yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçe belediye başkanları, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri ve partililer katıldı. İlçe Başkanı Sedat Yücel ve Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'in ardından konuşma yapan Nihat Ergün gündeme ilişkin birçok konuya değindi.

Sözlerine, "Ülkemizi demokratikleştirmek.Yolculuğumuzun adı bu" diyerek başlayan Bakan Ergün, "Ülkemizin buna ihtiyacı vardı. Temiz bir yönetime ihtiyacı vardı. Hükümet olmamızın arasından 10 yıl geçti. Bu 10 yılda Türkiye demokratikleşti mi değişti mi? Yoksa 10 yıl öncesinden geriye mi gitti. Artık tüm dünya şunu kabul ediyor ki; son 10 yılda Türkiye demokrasi ve ekonomi de çok mesafe almıştır" dedi.

Konuşmasının devamında ana muhalefet partisi ve 10 yıl öncesinin Türkiyesi'ni hedef alan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, şunları söyledi: "Muhalefet ne konuşacak. Demokrasi ve ekonomi de konuşacak birşey kalmayınca sürekli patinaj yapıyor. Arasıra hükümeti Avrupa'ya şikayet edelim diye seyahat tertip ediyorlar. Gülüyorlar Avrupalılar. Biz, Türkiye'nin 10 yıl önceki halini de biliyoruz. Aldıkları cevaplar sizin söylediklerinizin bizim gördüklerimizle ilgisi yok şeklindedir"

Reklam
Reklam

Bakan Nihat Ergün 10 yıl öncesi ile şimdinin Türkiyesini kıyaslarak devam ettiği konuşmasında sözlerini şöyle sürdürdü: "10 yıl önce insanlar şiir okudu diye hapis yatıyordu. İnsanlar inandıkları gibi yaşamakta büyük sıkıntı yaşıyordu. Nasıl olsa iktidarlar uzun ömürlü olmaz darbe olur devrilir kaygısıyla siyasete bakıyorlardı. Bir şekilde hükümetler yargı yoluyla devrilir kaygısı vardı. Ve bunlar da denendi bizim iktidarımız döneminde darbe yapmayı planladılar muhtelif isimler altında. yok Sarıkız mı olsun Ayışığı mı olsun Eldiven mi olsun. Sonra baktılar olmuyor. Bildiri yayınlasak muhtıra versek korkutup kaçırırız diye düşündüler. Korkutamadılar da kaçıramadılar da. Çünkü arkamızda millet vardı. Muhtırayla darbe teşebbüsüyle milleti yıldırmak mümkün değildi. İktidar partisini kapatma denendi ama bu da bertaraf edildi."

Reklam
Reklam

Bu denemelerin artık olmadığını anlatan Ergün, şunları söyledi: "İşte demokrasi bu. Üniversitelere kız çocuklarını sokmuyorlardı. Şu kameralar üniversiteye başı örtülü girmek isteyen kızların ensesinde dolaşıyordu. Şimdi var mı bu görüntü yok. 20 yaşında bir kızın onuru herkesin önünde çiğnendiği bir ülkede demokrasiden söz edilebilir miydi? Şimdi öyle büyük haksızlıkların olduğu bir dönemden geçti ki Türkiye. Eğer mahkemeler size daha büyük haksızlık yapıyorsa o zaman ne yapacaksınız. Adalet duygunuz yaralanıyorsa ne yapacaksınız. Erbakan Hocamıza Tuğgeneral Osman Özbek hakaret etti. Eski Başbakanlık müsteşarımız şimdiki Milli Eğitim Bakanımızın akademik ünvanı alınmaya kalkılıyor. Mahkemeye gidiyor. Ama sen de çok konuşmuşşun deniyor"

Konuşmasının son bölümünde artan protesto olaylarını eleştiren Bakan Ergün, sözlerini şöyle tamamladı: "İnşallah bunlara taş gelmez. İnşallah bir molotof kokteylinin arasında kalmazlar. İnşallah birinin attığı yumurtanın kabuğu gözlerine gelip hasar vermez. Bunlar fiili saldırılardır. Demokraside fiili saldırının kutsandığı bir anlayış var mıdır? Laf söyle ne söylersen söyle. Demokrasi budur. Demokrasimiz ekonomimiz orta standartlarda."

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından ilçe binası kurdele kesilerek açıldı. Ergün ve beraberindekiler daha sonra binayı gezdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: