Birliklerden Ortak Akıl Toplantısı

Malatya’da hayvancılık konusunda yetkili birliklerin her ay düzenli olarak bir araya gelerek çözüm önerilerinin ele...

Malatya’da hayvancılık konusunda yetkili birliklerin her ay düzenli olarak bir araya gelerek çözüm önerilerinin ele alındığı Şubat ayı toplantısı Süt ve Süt Üreticileri Birliği ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Ortak akıl istişare toplantısına, AK Parti Merkez ilçe Başkanı veteriner hekim Osman Güder, Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Mehmet Taneli, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın, Süt Üreticileri Birlik Başkanı Aziz Kurtoğlu, Alabalık Üreticileri Birlik Başkanı Fatih Kabakaş, Veteriner Hekimler Oda Başkan yrd. Nuh Gelegen, Canlı Hayvan Pazarı Dernek Başkanı Ramazan Kırma ve birlik yöneticileri katıldı. Toplantıda hayvanlardaki küpelemelerde yaşanan sıkıntılar, canlı hayvan pazarındaki sorunlar, Et Balık Kurumunun iki hafta sonra kesimi durdurmasının oluşturacağı sıkıntılar ve yemde hammadde sıkıntısı gündemin ana maddesini oluşturdu.

Reklam
Reklam

Süt Üreticileri birlik başkanı Aziz Kurtoğlu Süt Toplama merkezi için büyük çaba sarf ettiklerini ve komşu Elazığ’ın Süt Üreticileri birliğiyle birlikte Elazığ valiliğinin proje yaptığını ve bu sorunu çözdüğünü, Süt Toplama merkezi altyapı çalışmaları için ilçe, ilçe, belde, belde dinlenmeden fizibilite çalışması yaptıklarını belirtti.

Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Mehmet Taneli ise iki hafta sonra Et Balık Kurumunun Malatya’da kesime ara vereceğinin üreticilere büyük sıkıntı olacağını ve yetkililerden ara vermeden kesime devam etmelerinin beklendiğini söyledi.

Alabalık Üreticileri Birlik Başkanı Fatih Kabakaş da, pazarlama ve yem konusunda büyük sıkıntı çektiklerini hammadde ile ilgili Bakanlığın çalışma yapması gerektiğini ve hammaddenin yem olarak dışarıya bağımlı olunduğunu, bununda maliyetler üzerinde büyük sıkıntılar doğurduğunu belirterek netice olarak rekabet edemez duruma geldiklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Canlı Hayvan Pazarı Dernek Başkanı Ramazan Kırma ise, sorunlarda kendilerinin de görüş ve düşünce alınması gerektiğini dile getirip, burada ekmek yiyen 700 civarında kişiyi ilgilendirdiğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: