Aralarında Milletvekili ve Belediye Başkanının bulunduğu Burkina Faso Heyeti Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Gaziantep’i beğendiklerini ve burada yapılan işlerin gerçekten örnek alınması gerektiğini ifade eden Burkina Faso Heyeti şehrin gelişiminin ülkelerin kalkınmasında önemli rol oynadığını söylediler. Gaziantep’i gördükten sonra buraya gelmekte geciktiklerini samimi bir dille anlatan Burkina Faso Heyeti, “Buraya gelmekte bu şehri görmekte gecikmişiz. Sizleri de kendi şehrimize bekliyoruz ve yapılan işleri yerinde görmenizi istiyoruz” dedi.
Burkina Faso Heyeti’nin Gaziantep’i ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Tahmazoğlu, “Sizler sıcak bölgeden geldiğiniz için yüreğinizin sıcaklığını da gözlerinizden hissedebiliyoruz. Gaziantep bölgeye hitap eden ve ticaretin merkezi olan bir şehir. Bu nedenle hızla göç alıyoruz. Nüfusumuzda ciddi bir artış oldu. Şu an Türkiye’de en fazla nüfus artışı olan iller arasındayız” dedi.
Yapılan ziyaretin ardından Burkina Faso heyeti Başkan Mehmet Tahmazoğlu’na gelenek ve göreneklerine ait bir çalgı hediye ederken Başkan Tahmazoğlu ise bakır işlemeli vazo ile sedef sandık hediye etti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz