"Ceza" Yerine, "karanfil" Verdiler

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nde görevli trafik polis ekipleri, araçları durdurarak kemer takmayan sürücüleri uyarıp, "ceza" yerine, "karanfil" verdi.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nde görevli trafik polis ekipleri, araçları durdurarak kemer takmayan sürücüleri uyarıp, "ceza" yerine, "karanfil" verdi.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hakkı Kaynak ile beraberindeki polisler, Erzurum-Çat karayolu Atlama Kuleleri mevkisinde durdukları araçlardaki sürücülere, "sevelim sevilelim, tüm sevdiklerimiz için trafik kurallarına uyalım" diyerek karanfil hediye etti.

Reklam
Reklam

Kemer takmayan sürücüleri uyaran polis ekipleri, içerisinde trafik kurallarının yer aldığı broşürle karanfilleri sürücülere vererek, 14 Şubat Sevgililer Günü'nü kutladı.

Uygulamadan memnun olan sürücüler, Türk polisinin her zaman güzel çalışmalar yaptığını belirterek, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde yapılan uygulamanın sevindirici olduğunu ifade etti.

Sürücülerden Yasemin Ertek, kemer takmayı unuttuğunu belirterek, "Caddeye gidecektim, kemer takmayı unutmuşum. Beni durdurdukları zaman ceza kesileceğini düşündüm, karanfil hediye edileceğini hiç beklemiyordum. Çok mutlu oldum. Sevdiklerim için trafik kurallarına uyacağım" diye konuştu.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hakkı Kaynak da 14 Şubat Sevgililer Günü'nün kutlanması gerektiğini ifade ederek, Sevgililer Günü'nün kutlanması için illaki sevgilinin olması gerekmediğini söyledi.

Reklam
Reklam

-"Trafikte sevgi çok önemli"-

Eşin, annenin, babanın, çocuğun, meslektaşların, arkadaşların da sevgili olduğunu vurgulayan Kaynak, "En azından onları hatırlamak, onlarla hediyeleşmek, bir çiçek vermek lazım. Bugün önce kendi meslektaşlarımıza karanfil dağıtarak, sevgimizi paylaştık. Sonra bu sevgimizi halkımızla da paylaşalım dedik ve onun için buradayız" diye konuştu.

Trafikte sevginin çok önemli olduğunu vurgulayan Kaynak, şunları kaydetti:

"Yollar ne kadar geniş de olsa, araçlar son model de olsa kuralları biliyor ama uymuyoruz. Yani saygısız davranılıyor. Saygı için de geçerli ilk şart sevgi olması gerekiyor. Çünkü trafikte sevgi gerçekten çok önemli. Kaza olduğunda kavga etmek yerine, karşı tarafa geçmiş olsun demek gerekiyor. Sloganımız, 'sevelim sevilelim, tüm sevdiklerimiz için trafik kurallarına uyalım'. Malum biz kendimizi düşünmüyoruz. 'Bana bir şey olmaz' diyoruz. Peki bize bir şey olduğu zaman geride kalanlara ne olacak. Onun için araç kullanırken emniyet kemeri takmadığımızda ya da kavşaklarda geçiş önceliğine uymadığımızda, kırmızı ışıkta geçtiğimizde sevdiklerimizi düşünelim."

Reklam
Reklam

Kaynak, "Ceza yazıp uyarmak var, bir de karanfil verip uyarmak var. Tabii karanfil verip, tatlı dille uyardığımız zaman ömür boyu aklında kalıyor. Biz de halkımız için buradayız" diye konuştu.

Muhabir: Ayşe Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: