Chp'li Vekilden Bakan Müezzinoğlu'na Baz Sorusu

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, Uşak Devlet Hastanesi'nin alt katlarında cep telefonlarının çekmediği gerekçesiyle hastaneye baz istasyonu kurulduğunu ifade eden Milletvekili Dilek Akagün

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, Uşak Devlet Hastanesi'nin alt katlarında cep telefonlarının çekmediği gerekçesiyle hastaneye baz istasyonu kurulduğunu ifade eden Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, "Devlet hastanesinin yanında Uşak Adliyesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi'de bulunmaktadır. Kanser riskini artıran, aynı zamanda kalıcı hastalıklara sebebiyet verdiği de bilinen baz istasyonu lisede bulunan öğrencilerin, adliye çalışanlarının, özellikle de hastanedeki hastaların sağlıkları açısından tehlike oluşturmaktadır. Bu duruma bazı sivil toplum kuruluşları ve sendikalar itiraz etmişler ancak hastane yönetimi tarafından baz istasyonunun kurulumuna izin verilmiştir. Yargıtay'ın baz istasyonlarının insan sağlığı üzerine olumsuz etkileri bulunduğuna dair emsal kararları bulunmaktadır" dedi.
Milletvekili Yılmaz, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yazılı olarak yanıtlamasını için TBMM'ye verdiği önergede şu sorulara yanıt istedi:
"Yeni Uşak Devlet Hastanesi'ne kurulmuş olan baz istasyonunun hastanede bulunan hastaların, çok yakınındaki okulda bulunan öğrencilerin ve adliye çalışanlarının sağlıkları açısından tehdit oluşturduğunu düşünüyor musunuz? Bu tehdidin ortadan kaldırılması için bölge halkının, sendikaların, sivil toplum kuruluşlarının görüşleri ve Yargıtay'ın da kararlarını dikkate alarak herhangi bir girişimde bulunacak mısınız?"

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: