Yargıtay Haberleri Ve Son Dakika Yargıtay Haberleri

Yargıtay Haberleri Ve Son Dakika Yargıtay Haberleri

Türkiye Cumhuriyet Yargıtay Başkanlığı, Türkiye’nin yargı organıdır. Adli mahkemelerin görüldüğü ve adli yargı makamının karar ile hükümlerinin incelendiği kurumdur. Osmanlı döneminde II. Mahmut 1837 yılında günümüzdeki Danıştay ve Yargıtay mahkemelerinin kurulmasına destekçi olmuştur. Cumhuriyet döneminde Kurtuluş Savaşı’ndan sonra Meclisin kurulmasının ardından 1920 yılında oluşturulan Temyiz Heyeti Eskişehir’de görevine devam etmiştir. Temyiz mahkemeleri Cumhuriyet döneminde Yargıtay olarak adını değiştirmiş ve günümüzde halen bu isimle anılmaktadır. Yargıtay daireleri üyelerden oluşur. Üyeler mahkemelerde karar vericidir. Adli mahkemeler hukuk ve ceza mahkemeleri olarak ikiye ayrılarak idari, mali, istinaf ve yüksek mahkemeler olarak sınıflara ayrılır. Cumhuriyetin ilanından sonra Yargıtay 1868’de kurulan oluşumlar arasında yer almıştır.

Yargıtay Haberleri

Evli çiftler dikkat! Eşine bu lafı söyleyen artık tazminat ödemek zorunda: Yargıtay emsal kararla tartışmaları bitirdi

Evli çiftleri yakından ilgilendiren bir karara daha imza atıldı! Kavga sırasında söylenen bazı sözlerin geri dönüşü olmuyor. Yargıtay'dan tam da bununla ilgili emsal bir karar çıktı. Kavga sırasında eşine 'Bana karı çok' diyen koca kusurlu bulundu ve boşandığı eşine tazminat ödemeye mahkum edildi. İşte haberin detayları...

Haber 15-03-2024 06:28

Isparta uçak kazası dosyası 17 yıl sonra kapandı

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, Isparta'da 2007'de meydana gelen 57 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasına ilişkin yeniden yargılanan dönemin Atlasjet Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Tuncay Mustafa Doğaner ile uçuş işletme sorumlusu Mehmet Şerif Erbilgin'e "taksirle öldürme" suçundan verilen 5 yıl 10'ar ay hapis cezalarını onadı.

Yurthaber 11-03-2024 11:03

Boşanma kararı alanlar dikkat! Artık bunu yapamazsınız: Yargıtay son noktayı koydu

Zonguldak'ta evini terk eden bir koca başka biriyle yaşamaya başladı. Boşanma kararı alan çiftten koca, birlikteyken aldıkları evi ve eşinin kredi çekmesi sayesinde aldıkları arsayı satışa çıkardı. Kadın bu hamlenin ardından harekete geçti ve ailenin ekonomik varlığını tehlikeye attığı gerekçesiyle satışa kısıtlama istedi. Dava Yargıtay'a kadar taşındı. Son kararda ise kocanın satış yetkisine sınırlama getirilmesine karar verildi.

Haber 11-03-2024 09:33

Çalışanlar dikkat! Yargıtay bunu yapanı affetmedi: 2 yıl 1 ay hapis cezası

Yargıtay, tüm çalışanları ilgilendiren emsal bir karara daha imza attı. İşe gitmemek için sahte rapor düzenleyena acil tıp teknisyeni hakkında 'resmi belgede sahtecilik'ten suç duyurusunda bulunuldu ve 2 ay 1 yıl hapis cezası verildi. Yargıtay'a giden karar eylemin sanık tarafından gerçekleştirildiğinin sabit olduğu belirtilerek, onandı.

Haber 27-02-2024 12:37

Diğer Haber Etiketleri

Yargıtay

Yargıtay Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Yargıtay Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Yargıtay’dan emsal karar: 'Alo' demek boşanma sebebi sayıldı! 'Graham Bell duysa...'

Yargıtay boşanma davalarında emsal olacak bir karara imza attı. Karara göre eşlerin birbirlerine “Alo” demesi boşanma sebebi sayılabilecek. Kararı değerlendiren Av. Fatih Karamercan, “Şaka amaçlı ‘Alo’ demenin boşanma sebebi olacağını düşünmüyorum. Bunun bir süreklilik arz etmesi ve üçüncü şahısların da bunu duyup eşin buna karşı küçük düşürülmesi gerekiyor” dedi. Kararı şaşkınlıkla karşılayan bir vatandaş ise, “Graham Bell bunu duysa icattan vazgeçerdi” sözleriyle tepki verdi. İşte detaylar...

Haber 22-02-2024 09:59

Kira ödemesini IBAN üzerinden yapanlar dikkat! O ücret yüzünden ev sahibinizle mahkemelik olabilirsiniz...

Türkiye'de kira fiyatlarındaki artış gündemdekini yerini korurken, kiracı ve ev sahipleri arasındaki dava sayısı da her geçen gün artıyor. Yargıtay kirasını IBAN ile ödeyenleri yakından ilgilendiren bir karara imza attı.

Finans 06-02-2024 13:37

Elektrik harcayacak diye beyaz eşyaları kurdurmadı, piknik tüpünde yemek yaptırdı! Yargıtay'dan 'cimri' koca için karar

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, bir boşanma davasında ev eşyaları almayan, elektrik harcayacak diye beyaz eşyaları kurdurmadığı için eşinin piknik tüpünde yemek yapmasına neden olan kocanın, tam kusurlu olduğuna hükmetti.

Haber 02-02-2024 13:34

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Yargıtay'dan emsal tahliye taahhütnamesi kararı

Yargıtay, hem ev sahiplerini hem de kiracıları ilgilendiren emsal bir karara imza attı. Ankara'da ev sahibi F.T., kira sözleşmesi yaparken imzalattığı 'tahliye taahhütnamesi' ile kiracısı K.Y.'ye tahliye davası açtı. Kiracı K.Y, tahliye taahhütnamesinin boş olduğunu, sonradan ev sahibi tarafından doldurulduğunu iddia ederek, davanın reddini istedi. Mahkeme, tahliye taahhütnamesini geçerli sayarak, tahliyeye karar verdi. Karar, Yargıtay 3'üncü Hukuk Dairesi tarafından da onandı. İşte detaylar...

Haber 30-01-2024 11:59

Yargıtay'dan görülmemiş karar: Kişisel bakımına özen göstermeyen kocaya 500 bin TL tazminat!

Yargıtay, kişisel temizliğine önem vermeyen bir kocanın, eşine 500 bin TL ödemesine hükmetti. Kocanın haftada 2 kez dişlerini fırçaladığı ve kıyafetlerini de 5 gün boyunca hiç değiştirmediği öğrenildi.

Trend 29-01-2024 15:03

Yargıtay'dan duş almayan kocaya kötü haber! Aynı kıyafetleri 5 gün giydi, haftada sadece 1-2 kez dişlerini fırçaladı

Ankara'da A.Y., eşi C.Y.'nin duş almayıp, haftada sadece 1-2 kez dişlerini fırçalaması ve kişisel temizliğine dikkat etmemesi gerekçesiyle boşanma davası açtı. Mahkeme, davalı koca C.Y.'yi tam kusurlu bularak boşanmalarına karar verdi, 500 bin TL tazminata hükmetti. Davalı tarafın iş yerinde çalıştığı mesai arkadaşlarının tanık olarak mahkemeye geldiklerini belirten A.Y'nin avukatı Senem Yılmazel, "Eşlerin ortak hayatın sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor." dedi.

Haber 28-01-2024 16:10

Mahkemeden tüm çalışanları ilgilendiren karar! Sürekli işten atma tehdidi mobing sayıldı

İş yerinde sürekli kovulmakla tehdit edildiğini öne süren işçi, istifa edip tazminat davası açtı. İş mahkemesinin reddettiği dava, istinafa taşındı. İstinaf mahkemesi, işçinin mobinge uğradığına karar vererek manevi tazminata hükmetti.

Finans 27-01-2024 15:32

Yargıtay Üyesi Çil son yolculuğuna uğurlandı

Hayatını kaybeden Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Üyesi Şahin Çil (57) son yolculuğuna uğurlandı.

Yurthaber 22-01-2024 15:35

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Üyesi Çil hayatını kaybetti!

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Üyesi 57 yaşındaki Şahin Çil yaşamını yitirdi.

Haber 21-01-2024 19:38

Yargıtay'dan icra takibindeki alacaklıları sevindirecek faiz kararı

Yargıtay 12. Hukuk Dairesi, icra takibinde alacaklı vatandaşları sevindirecek emsal bir karara imza attı. Sıra cetveline itiraz edilmesi halinde varsa oluşan faiz gelirlerinin hak sahiplerine ödenmesine hükmetti.

Finans 21-01-2024 14:27

Yargıtay üyeliğine 4 yeni isim! Atamam kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

Yargıtay Üyeliklerine Seçme Kararı başlıklı Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığı kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haber 18-01-2024 06:44

Dehşete düşüren görüntülere rağmen Yargıtay’dan dikkat çeken karar! Hapis cezası bozuldu, sebebi ise…

Manisa’daki kan donduran cinayetle ilgili Yargıtay’dan çok konuşulacak bir karar geldi. Peş peşe üç farklı gerekçe sıralayan Yargıtay hapis cezası kararını bozdu. Bir emlakçıda iki çocuk annesi Canan Çeviren'i katleden Ferhat İnne'ye müebbet hapis cezası verilmişti. Yargıtay, olay yerini terk etmediği, polis ve sağlıkçıları aradığı gerekçesiyle sanığın cezasında indirim uygulanmamasını hukuka aykırı bularak kararı bozdu.

Haber 17-01-2024 14:00

SON DAKİKA | AYM ve Yargıtay arasındaki kriz gündem olmuştu! AYM Başkanı Zühtü Arslan'dan ilk açıklama: 'Vahim bir olay'

Son dakika haberine göre AYM'nin tutuklu milletvekili Can Atalay hakkında verdiği iki hak ihlali kararına Yargıtay'ın uymaması ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması gündem olmuştu. Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'dan konuyla ilgili ilk açıklama geldi. Arslan, ihlal kararlarının icra edilmemesinin, bireysel başvuru yolunu etkisiz kılabilecek nitelikte 'vahim bir olay' olduğunu vurguladı.

Haber 12-01-2024 18:40

Yargıtay'dan 'yanaktan öpme' kararı! Sarkıntılık sayıldı

Eşinin arkadaşı genç kadını yanağından öpen adam 'cinsel saldırı' suçundan hapis cezasına çarptırıldı. Sanık avukatının temyiz müracaatını değerlendiren Yargıtay, dikkat çeken bir karara imza attı. Yargıtay, yanaktan öpme eyleminin kısa süreli, ani ve kesintili gerçekleşmesinden dolayı verilen 2 yıl 1 aylık hapis cezasını çok buldu. Eylemin 'sarkıntılık suretiyle cinsel saldırı' olduğuna kanaat getirildi. İşte detaylar...

Haber 07-01-2024 10:59

Can Atalay kararı gündem olmuştu! Yargıtay'dan AYM çıkışı: 5-6 yıldan beri...

Yargıtay Birinci Başkanı Mehmet Akarca, Anayasa Mahkemesi'nin tutuklu milletvekili Can Atalay hakkında verdiği 'hak ihlali' kararına ilişkin "Aşağı yukarı 5-6 yıldır süregelen ciddi anlamda derin görüş ayrılıklarımız oldu, bu bir gerçek" dedi. Öte yandan, TTB, Can Atalay hakkında verilen hak ihlali kararının uygulanmaması nedeniyle İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ve Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi üyeleri hakkında ceza soruşturması başlatılması talebiyle başvuruda bulundu.

Haber 05-01-2024 16:46

Akıncı Üssü davasında temyiz incelemesi tamamlandı (2)

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 469 sanığın yargılandığı davada 430 sanık hakkındaki mahkumiyet, beraat ve düşme kararlarını onarken, 39 sanık hakkındaki mahkumiyet veya beraat hükümlerinin bozulmasını kararlaştırdı.

Yurthaber 19-12-2023 07:36

Maaş + prim çalışanlara kötü haber! Yargıtay son noktayı koydu: Dikkate alınmayacak

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi’nden maaş artı primle çalışanları üzen bir karar çıktı. Yüksek Mahkeme, ücret artı prim usulü ile çalışmada fazla çalışmaya esas ücretin sabit ücret olacağına, prim ödemelerinin fazla çalışma ücretinin hesabında dikkate alınmayacağına hükmetti. İşte emsal olacak kararın detayları...

Haber 10-12-2023 09:59

Birikmiş izni olanlar dikkat! Yargıtay'dan milyonlarca çalışanı ilgilendiren, emsal nitelikte karar

Milyonlarca özel sektör çalışanını yakından ilgilendiren emsal nitelikteki karar Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nden çıktı. Sözleşmesinin herhangi bir nedenle sona ermesi halinde kullanılmayan yıllık izinlerin ücrete dönüşeceğine dikkat çeken Yüksek Mahkeme; bu miktarın işçinin son maaşı üzerinden ödeneceğine hükmetti. İşçinin çalıştığı hafta tatillerinin biriktirilerek kullandırılıp yıllık izinden mahsup edilemeyeceğine dikkat çekti.

Finans 03-12-2023 16:35

Birikmiş izinlere zamlı tarife! Yargıtay tüm işçileri ilgilendiren karara imza attı: Son maaşı üzerinden ödenecek

Milyonlarca özel sektör çalışanını yakından ilgilendiren emsal nitelikteki karar Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nden çıktı. Sözleşmesinin herhangi bir nedenle sona ermesi halinde kullanılmayan yıllık izinlerin ücrete dönüşeceğine dikkat çeken Yüksek Mahkeme; bu miktarın işçinin son maaşı üzerinden ödeneceğine hükmetti. İşçinin çalıştığı hafta tatillerinin biriktirilerek kullandırılıp yıllık izinden mahsup edilemeyeceğine dikkat çekti.

Finans 02-12-2023 10:44

Yargıtay'dan emsal haciz kararı! 'Ancak dörtte biri haczedilebilir'

Yargıtay, borçlu olan öğretmenlerle ilgili emsal bir haciz kararına imza attı. Yargıtay Genel Hukuk Kurulu, 1 milyon 201 bin öğretmeni yakından ilgilendiren kararda, ek ders ücretinin ancak dörtte birinin haczedilebileceğine hükmetti. İşte detaylar...

Haber 26-11-2023 09:40

Yargıtay'dan ‘yıllık enflasyon artışı’ kararı! ‘Nafaka’ verenler dikkat!

Nafaka ile ilgili tartışmalar sürerken Yargıtay’dan yeni bir karar daha çıktı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesinin kararında, "yoksulluk ve iştirak nafakasının artırılması"nı isteyen davacı kadının "yıllık enflasyon oranında artış" talebinde bulunmadığı ifade edildi. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, nafaka artırımı için açılan davada, davacı talep etmediği halde mahkemece "yıllık enflasyon oranında artış" kararını hukuka aykırı bularak bozdu.

Finans 24-11-2023 14:24

Barış Yarkadaş ve Hacı Yakışıklı arasında sinirler canlı yayında gerildi: Senin amacın siyasi

Gazeteci Barış Yarkadaş ile Hacı Yakışıklı TV100'deki Taksim Meydanı programında gergin anlar yaşadı. İkili, Anayasa Mahkemesi (AYM) ile Yargıtay arasındaki kriz hakkında tartışma yaşadı. Yarkadaş Yargıtay'ın AYM'ye yaptığını fonksiyon gaspı olarak değerlendirmesi ve AYM'nin Yargıtay'dan üstün olduğunu ifade etmesi üzerine Yakışıklı, Yarkadaş'ın amacının siyasi olduğunu belirterek, "AYM Yargıtaydan, Yargıtay da AYM'den üstün değildir. İkisi de birbirinden üstün değildir." ifadelerini kullandı.

Haber 14-11-2023 00:13

Tüm çalışanları ilgilendiriyor... Yargıtay'dan emsal mobbing kararı

Yargıtay, iş yerlerindeki mobbing ile ilgili tüm çalışanları yakından ilgilendiren emsal nitelikte bir karara imza attı. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, işçinin görev yerinin sık sık değiştirilmesi ve işçiye kariyeri ile uzlaşmayan görevler verilmesinin mobbing olarak değerlendirilmesi gerektiğine hükmetti. İşte detaylar...

Haber 12-11-2023 16:15

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yargıtay-AYM krizi için dikkat çeken sözler: 'Her ikisiyle de görüşürüm'

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin konuşan Erdoğan, "Hamas bir terör örgütüdür diyelim istiyorlar. Hayır, terör örgütü değildir. Topraklarını koruma mücadelesi veren, vatanları için savaşan insanlardır." ifadelerini kullandı. Yargıtay-AYM krizi ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Gerekirse her ikisiyle de görüşürüm" açıklamasında bulundu.

Haber 12-11-2023 13:15

SON DAKİKA | Yargıtay ve AYM arasındaki krizde yeni gelişme! Bakan Tunç: 'Astlık ve üstlük ilişkisi yoktur', Çok konuşulacak 'anayasa' çıkışı

Son dakika: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay ve AYM arasında yaşanan krizle ilgili olarak "Mahkemeler arasında astlık ve üstlük ilişkisi yoktur. Sorunun çözümü yeni bir anayasa yapmaktan geçiyor. AYM'nin yapısında yeni düzenlemeler olduğu açık. Bunun anayasa değişikliğiyle olduğunu görüyoruz" dedi.

Haber 11-11-2023 11:51

Bu ifadeyi kullandı tazminatsız kovuldu! Yargıtay tartışmaya son noktayı koydu

Bursa'da bir işçi, mesai arkadaşına gönderdiği elektronik postada 'terbiyesiz' kelimesini kullandığı gerekçesiyle tazminatsız kovuldu. İşçi soluğu mahkemede aldı. 3. İş Mahkemesinin kararı temyiz edilince Yargıtay 9. Hukuk Dairesi dikkat çeken bir karara imza attı. Kaba hitapla, sataşmanın aynı şey olmadığına dikkat çeken Yargıtay, işten çıkartılan işçiye kıdem ve ihbar tazminatı ödenmesi gerektiğine hükmetti.

Finans 11-11-2023 10:02

İYİ Parti lideri Akşener kimsenin şüphesi olmasın diyerek duyurdu: Krize dönmesine izin vermeyeceğiz

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi arasındaki olay hakkında açıklamada bulundu. Akşener yaptığı açıklamada, "Anayasa’nın, Anayasa Mahkemesine verdiği yetki ve görevlerin yapılamaz hâle gelmesini sağlayan hukuk yolu dışı fiili durumlar; bir hukuk devletinde kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

Haber 10-11-2023 19:51

Son dakika: Yargıtay'dan Anayasa Mahkemesi açıklaması: AYM söz konusu davada Anayasa koyucunun iradesini yok saydı

Son dakika haberi: Yargıtay'ın Can Atalay hakkında hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması gündeme oturdu. Tartışmalar sürerken Yargıtay'dan açıklama geldi. Açıklamada "Anayasa koyucunun iradesini yok sayarak Anayasa'nın 83'üncü maddesindeki atıf nedeniyle somut olaya uygulanması gereken 14'üncü maddesini işlevsiz bırakmıştır. Temel hak ve özgürlüklerin korunması, yalnızca Anayasa Mahkemesinin değil, tüm yargı organlarının görevidir." denildi.

Haber 10-11-2023 19:26

AYM-Yargıtay krizinde bundan sonra ne olacak? Avukat Rezan Epözdemir'den dikkat çeken açıklama

Yargıtay'ın TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması gündem yarattı. Yargıda yaşanan söz konusu gelişmelerle ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Avukat Rezan Epözdemir; Anayasa Mahkemesi'nin kararlarının bağlayıcı olduğunun altını çizerken, bundan sonraki süreçte neler yaşanabileceğine dair dikkat çeken ifadeler kullandı.

Haber 09-11-2023 16:49

SON DAKİKA | Yargıda AYM-Yargıtay krizi! TBMM Danışma Kurulu toplanmadı, Özel parti kararını duyurdu

Son dakika haberi: TBMM Danışma Kurulu, Yargıtay'ın AYM kararıyla ilgili saat 17.00'de toplanacaktı ancak bu iptal edildi. Toplantının yapılmayacağını öğrenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel dün gece aldıkları kararı uygulayacaklarını belirterek, "TBMM Genel Kurulu'nu terk etmeme eylemine başlıyoruz." dedi.

Haber 09-11-2023 14:26

Yargıtay kararı sonrası Özgür Özel çağrı yapmıştı, Adalet Bakanı Tunç'tan tepki: Çözüm yeri sokak değil!

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Can Atalay hakkında hak ihlal kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunurken, muhalefet ayağa kalktı. CHP lideri Özgür Özel, "Bu bir darbe girişimidir" yorumunda bulunurken "Halkı bu kalkışmayı bastırmaya davet ediyoruz" dedi. Özel'in bu çağrısına Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan tepki geldi.

Haber 09-11-2023 08:35

Yargıtay'ın AYM'ye suç duyurusu sonrası CHP ve AK Parti'den peş peşe açıklamalar

Yargıtay 3. Dairesi, Anayasa Mahkemesinin Can Atalay kararı nedeniyle Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulması kararlaştırıldı. Bu gelişmenin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel grubunu 21.00'de olağanüstü toplantıya çağırdı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise, "Devleti oluşturan erkler, sorun çözümler. Asla sorun üretmez, üretemez." açıklamasını yaptı.

Haber 08-11-2023 20:25

SON DAKİKA | Yargıtay'dan AYM'ye suç duyurusu! Can Atalay kararı... Bir ilk oldu

Son dakika haberi: Yargıtay'dan bir ilk! AYM'nin Can Atalay kararı nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Can Atalay hakkındaki ihlal kararına uyulmamasına hükmetti. Öte yandan Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine yönelik işlemlerin başlaması için kararın TBMM'ye gönderilmesine karar verildi.

Haber 08-11-2023 17:56

Yargıtay, TİP Milletvekili Can Atalay hakkında mütalaa sundu!

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) TİP Milletvekili Can Atalay hakkında ’hak ihlali’ kararıyla ilgili mütalaasını sundu.

Haber 07-11-2023 12:33

Boşanmak isteyen çiftler dikkat! Yargıtay'dan emsal karar: Bu hareket kusur sayılmadı

Yargıtay, boşanmak isteyen çiftleri ilgilendirecek emsal niteliğinde bir karara imza attı. Kocası tarafından hakarete uğrayıp tehdit edildiğini iddia eden davacı kadın ile eşinin kendisinin izni olmadan ortak edinilmiş malları abisine verip elden çıkardığını iddia eden karşı davacı kocanın çekişmeli boşanmasında son karar verildi. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, "Kadın eşin ziynetlerinin bir kısmını abisine borç olarak vermesi boşanma davasında kadına kusur olarak yüklenemez" dedi. İşte detaylar...

Haber 06-11-2023 10:40

Önemli karar! Yargıtay son noktayı koydu: Evi terk eden evli erkeğin...

Yargıtay'dan evi terk eden evli erkeğin harcamalarına kısıtlama... Yargıtay, eşlerin mal varlıkları üzerindeki tasarruf yetkisi ile ilgili önemli bir karara imza attı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, "Fiilen ayrı yaşayan eşlerden biri mal varlığının bir kısmını elden çıkarma yönünde girişimlerde bulunduğunda TMK 199 hükmünün şartları oluşur" dedi.

Haber 22-10-2023 10:24

İş yerinde bunu yapan tazminattan olur! Yargıtay'dan milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar: Mesai arkadaşının dedikodusunu yapana şok

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, mesai arkadaşlarına iftira atıp, dedikodu yapan işçinin tazminatsız şekilde kovulmasının önünü açtı. Emsal kararla birlikte; çalıştığı işyerinde mesai arkadaşlarının dedikodusu yaparak işçileri birbirine düşüren personel tazminatsız kovulacak.

Finans 18-10-2023 08:51

Yargıtay'daki dosyam hangi durumda? Yargıtay dosya sorgulama nasıl yapılır?

Daireler, hukuk genel kurulu, ceza genel kurulu, birinci başkanlık kurulu, yönetim kurulu, yüksek disiplin kurulu gibi karar organları bulunan Yargıtay birçok görev ve amaca sahiptir. Yargıtay’da dosyası olan kişiler çeşitli yollardan bu dosyaların takibini yapabilmek mümkün olabilir. Şahsen ya da sanal olarak mobil uygulamalar ya da ilgili kurumun resmi internet siteleri üzerinden gerçekleştirilebilen sorgulamalar ile dosya takibi yapılabilir.

Haber 10-10-2023 16:24

Özel okul öğretmenleri dikkat! Yargıtay’dan fazla mesai kararı: Okulda kalınan süre değil, ders sayısı gerçerli sayıldı

Özel eğitim kurumlarında çalışan yüz binlerce öğretmene, kötü haber Yargıtay'dan geldi. Yüksek Mahkeme, özel okul öğretmeninin fazla çalışmasının okulda kaldığı süreye göre değil; girdiği ders sayısına göre hesaplanması gerektiğine hükmetti. Emsal karara göre, özel kurumlarda çalışan öğretmenler, sadece girdikleri ders süresine göre mesai alabilecek. Zümre başkanı olan öğretmenler de sadece girdikleri derse göre mesai alabilecek.

Finans 30-09-2023 11:52

Son dakika: Gezi Parkı davasında Osman Kavala ve Can Atalay'ın da arasında olduğu 5 sanığın cezası onandı

Son dakika: Yargıtay 3. Ceza Dairesi, 8 sanıklı Gezi Parkı davasında, Osman Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis ile Türkiye İşçi Partisinden (TİP) milletvekili seçilen Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku'ya verilen 18'er yıl hapis cezalarını onadı. Daire, mahkumiyet hükümlerini bozduğu sanıklar Yapıcı ile Altınay'ın adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesini kararlaştırdı.

Haber 28-09-2023 19:35

Yargıtay'dan dikkat çeken 'nafaka' kararı! Kadın tam kusurlu bulundu

Yargıtay, nafaka ile ilgili dikkat çeken bir karara imza attı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi bir boşanma davasında kadına nafaka bağlanmasına yönelik mahkeme kararını, kadının kaynanasına hakaretlerde bulunduğu gerekçesiyle bozdu. Kararın gerekçesinde "Tam kusurlu kadın yararına yoksulluk nafakası takdir edilemez" ifadesine yer verildi.

Haber 26-09-2023 08:06

Yargıtay'dan dikkat çeken 'nafaka' kararı! Kaynanaya hakaret eden geline...

Son yılların tartışmaları konularından biri olan 'nafaka' ile ilgili bir yeni gelişme daha yaşandı. Yerel mahkeme tarafından karşılıklı boşanma davası açan çiftten koca kusurlu bulundu ve kadına nafaka bağlanmasına karar verdi. Yargıtay ise kararı bozarak kadını, eşinin annesine süregelen şekilde, ağır biçimde hakaret ettiği gerekçesiyle 'tam kusurlu' bularak nafaka verilmemesi kararını verdi.

Haber 23-09-2023 20:33

Eşinden habersiz bunu yapana kötü haber! Yargıtay, boşanma sebebi saydı

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, erkeğin kendi adına kayıtlı taşınmazı eşinin görüşünü almadan satmasını boşanma sebebi saydı. Eşin rızası olmadan yapılan ev satışının 'güven sarsıcı' olay olarak nitelendiren yüksek mahkeme, bu tür durumlarda kişilik haklarına saldırıda bulunulan mağdur kadına manevi tazminat ödenmesi gerektiğine hükmetti.

Haber 15-09-2023 11:07

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'dan adli yıl mesajı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, adli yıl mesajında, "İnsan haklarına dayanan, hukukun üstünlüğünü temel alan, demokratik, özgürlükçü, çoğulcu ve kuşatıcı bir sivil Anayasa yapmak en büyük önceliğimiz olacaktır." dedi. Öte yandan Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca da yeni adli yıl dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haber 01-09-2023 09:35

Yargıtay’dan bu kez de dolar kuru kararı! Döviz ile kredi çeken iş insanına şok: ‘Öngörülemeyecek değil’ diyerek son noktayı koydular…

Dövizle kredi çektikten sonra taksitleri ödeyemeyen iş insanı mahkemenin yolunu tuttu. Yıllar süren davaya son noktaşı koyan Yargıtay 11. Hukuk Dairesi emsal nitelikte bir karara imza attı. Dolar kurunun artmasının öngörülemeyecek bir olgu olmadığına dikkat çeken Yüksek mahkeme, kurlarda yaşanabilecek değişikliklerin davacı tarafça kredi sözleşmenin yapıldığı sırada göz önüne alınması ve basiretli bir tacirin dövizle kredi çekmenin sonuçlarını öngörmesi gerektiğine hükmetti.

Finans 12-08-2023 10:43