Colorado'nun Esrar Geliri Öyle Bir Arttı ki Devlet Paranın Bir Kısmını Halka Dağıtacak!

Refah düzeyi yüksek olunca bir enteresan oluyor her şey

Belki önceden haberine denk gelen olmuştur, Colorado'da 2012'den beri esrar yetiştirmek serbest. Tabii bir şartla, gelirin yüzde 15'i okul yapımı için vergi olarak devletten alınacaktı. Bu hesapla çıkılan yolda eyalet bu işten senelik 50 milyon dolar gibi bir para elde etti. Bu beklenenden çok yüksek bir meblağ olduğundan eyalet bu paranın bir kısmını yurttaşlara geri vermeye karar verdi.

Reklam
Reklam

30.5 milyon dolarlık bir para halka geri dağıtılacak. Bu da her yetişkin Colorado vatandaşı için 7.63 dolar demek oluyor.

Eyaletin geliri bu sene iyi olursa 137 milyon dolara kadar paranın hazineden halka dağıtımı da sözkonusu olacakmış. İnsan hayret ediyor.

kaynak: http://www.huffingtonpost.com/2015/02/04/colorado-pot-taxes-back-to-residents\_n\_6612292.html

Haberin Devamı İçin Tıklayın