Denizlerdeki Av Yasağı

  Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, "Sürdürülebilir avcılığın sağlanması için bin 304 adet kontrol yapıldı" dedi.

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, "Sürdürülebilir avcılığın sağlanması için bin 304 adet kontrol yapıldı" dedi. Güven, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tüm denizlerde 15 Nisan tarihi itibariyle trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için genel av yasağının başladığını hatırlattı. Av yasağının 1 Eylül’de sona ereceğini belirten Güven, "İsteyen balıkçılar 15 Nisan'dan itibaren getirilen düzenlemelere uymak şartı ile uluslararası sularda uzatma ağları ile avcılık yapabilecek. 2013-2014 av sezonunda avcılıktan elde edilen üretimimizin önemli bir kısmı hamsi, istavrit ve palamut gibi balık türleridir. İl Müdürlüğü olarak sürdürülebilir avcılığın sağlanması için bin 304 adet kontrol ve denetim yapıldı. Getirilen düzenlemelere aykırı hareket edenlere idari para cezası, ruhsat tezkerelerinin iptali veya askıya alınması, ürünlere ve av araçlarına el konulması gibi yaptırımlar uygulandı. Bu kapsamda 3 balıkçı gemisinin ruhsatı iptal edildi. 3 ruhsat askıya alındı, 41 kişiye 39 bin 764 lira para cezası uygulandı ve 7 bin 264 ton ürüne el konuldu" diye konuştu.

Reklam
Reklam


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: