Dha Yurt Bülteni-6

1)BAKAN ÇELİK: ADANA'DA EKMEKTE GDO TESPİT EDİLMEDİ GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Adana'da üretilen ekmekte GDO'lu soya kullanıldığı yönündeki

1)BAKAN ÇELİK: ADANA'DA EKMEKTE GDO TESPİT EDİLMEDİ

Reklam
Reklam

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Adana'da üretilen ekmekte GDO'lu soya kullanıldığı yönündeki iddialara ilişkin "Adana'da ekmekte herhangi bir GDO tespit edilmemiştir" dedi. Şanlıurfa’da referandum çalışmasını yürüten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AK Parti milletvekilleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Bakan Faruk Çelik, Adana'da üretilen ekmekteki bir katkı maddesinin Genetiği Değiştirilmiş Organizmalı (GDO) soya içerdiği iddialarına cevap verdi. Bakan Çelik, Adana'da gündeme gelen haber üzerine hem katkı maddesi üreten firmadan, hem de ekmek ve unlu mamuller üreten işletmelerden numuneler alınarak incelendiğini söyledi. Türkiye'de GDO'lu ürün üretilmesinin yasak olduğunu, sadece Bio Güvenlik Kurulu'nun verdiği kararla kısmi yem açığının kapatılmaya çalışıldığını anlatan Bakan Çelik, şöyle dedi: "GDO, bitkilerin DNA’sına yapılan bir müdahaledir. Türkiye’de GDO bitki ve hayvan üretmek kanunen yasaktır. Bizde GDO ürünlerin yasak olduğunu bir kez daha açık bir ifade ediyorum. Eğer böyle bir şey söz konusu oluyorsa 5 ile 12 yıl arasında hapis cezası olduğunu buradan belirtiyorum. Türkiye bu yasağın yanında sadece mısır ve soyanın yem sanayide kullanmasında izin vermiş durumdadır. Mısır ve soyanın GDO olmasına Bio Güvenlik Kurulu tarafından müsaade edilmiştir. Türkiye’de hayvancılık besi seklinde gerçekleşiyor. Dolayısıyla yoğun bir şekilde kesip yeme ihtiyacı vardır. Bu yem ihtiyacımız 21 milyon ton civarındadır. Bunun 14 milyonunu çeşitli ürünlerde kullanıyoruz. Ama 7 milyon ton kesit yem açığımız vardır. Bu anlamda GDO’nun da yemde kullanılmaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tekrar ediyorum Türkiye’de GDO’lu bir ürünün üretilmesi söz konusu değildir. Bio Güvenlik Kurulunun vermiş olduğu izinle kısmı bir yem açığımızı gidermeye çalışıyoruz. Ama kısa süre içerisinde bu açığı da kapatmak için çalışmalarımız devam ediyor."

Reklam
Reklam

"1 MİLYON DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ"

Türkiye genelinde çok yoğun şekilde gıda denetimlerinin devam ettiğini ifade eden Bakan Faruk Çelik, "6 bin 600 personelimizle Türkiye genelinde yaygın bir şekilde gıda güvenliği açışında denetimlerini sürdürüyor. Bu personellerimiz bir yıl içerisinde yaklaşık 1 milyon denetim gerçekleştirdi. Bu denetimlerin neticesinde 15 bin 500 uygunsuzluk tespit edildi. Bunlar için gerekli işlemler yapıldı. GDO’yla ilgili ise iki denetim gerçekleştirdik. Bunlardan bir tanesi iç piyasada yapılan denetim, diğeri ise ithal ürünlerle ilgili gerçekleştirilen denetimlerdir. İç piyasada yapmış olduğumuz denetim 660’tır. Yapılan tüm denetimlerde 7 üründe GDO tespiti gerçekleşmiştir. Dolayısıyla bunlarla ilgili adli işlemlerde başlatıldı. İthal ürünler yurt içine girmeden bu denetimi gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız bir yıl denetimlerde 11 bin 626 denetim yaptık. Bu denetimlerde ise 105 GDO’lu ürüne ulaşılmıştır. Bunlar yurt içine sokulmadan geldiği menşelere gönderildi. Dolayısıyla bu konularda çok sıkı bir denetimin olduğunu buradan vurgulamak istiyorum. Kesinlikle bu konuda vatandaşlarımız rahat etsinler" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"ADANA'DA GDO TESPİT EDİLMEDİ"

Adana’da üretilen ekmeklerde yapılan denetimler sonucunda GDO tespit edilmediğini açıklayan Bakan Çelik, şunları söyledi:

"Adana’da ekmekte herhangi bir GDO tespit edilmemiştir. Hem geçmişteki incelemelerimiz, hem de yayından sonraki katkı maddesiyle ilgili incelemelerimizde ekmekte kesinlikle ne dün, ne de bugün GDO tespit edilmemiştir. Söz konusu değildir. Katkı maddesi üreten 5 firma denetledik, 4 firmada GDO tespiti çıkmadı. Katkı maddesi üretebilirsiniz ama GDO kullanamazsınız. Bunun için gerekli adli işlemler başlatıldı."

Görüntü Dökümü
-----------------------------------
- Bakan Faruk Çelik açıklama yapması
- Toplantıya katılanlar
- Genel ve detay görüntüler
Haber:Ali LEYLAK-Kamera:Ömer PINAR-Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)
GÖRÜNTÜ BOYUTU: 104 MB, 432 MB

===============================================

2)BAKAN SOYLU: BU BELEDİYELERE GÖREVLENDİRMELERİ BİZ DEĞİL, O ANNELER YAPMIŞLARDIR

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, DBP'li Belediyelere kayyum atamaları ile ilgili konuşurken, "Bu belediyelere görevlendirmeleri biz değil, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin bahçesine çadır koyan, evlatlarıyla buluşmak isteyen, onların hasretiyle yanıp tutuşan o anneler yapmışlardır"dedi.
Diyarbakır'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İl Jandarma komutanlığında alımı yapılan 1771 korucudan 200'ü için düzenlenen temsili yemin törenine katıldı. Törende ilk konuşmayı yapan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır'ın terörle mücadelede önemli çalışmaları gerçekleştiren ve bu konuda bütün güvenlik birimlerinin omuz omuza görev yaptığı bir il olduğunu belirterek, "Bu anlamda yapılan çalışmalar çerçevesinde Diyarbakır halkı da terör örgütüyle arasına mesafe koymuştur. Terör örgütünün çağrılarına itibar etmemekte ve onlarla arasına koyduğu mesafe nedeniyle terör olaylarında önemli azalmalar söz konusu olmuştur. Terör ögrütüyle arasına mesafe koyan Diyarbakır halkına teşekkürlerimi iletiyorum"diye konuştu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, şepyeni bir anlayışa adım attıklarını, yeni güvenlik konspetiyle terörizmle mücadele eder halde olduklarını ifade ederek, "Polisimiz, askerimiz, güvenlik korucularımız birlik içerisinde, eli silahlı teröristleri dağlarda kovarken, devletimizde cazibe merkezleri projeleriyle Doğu ve Güneydoğu illerinde ortaya koyduğu diğer projelerle burada ekonomik kalkınmayı gerçekleştirmektedir. Gençlerimizi istihdam etmek için gerekli bütün adımlar atılıyor. Biz sadece terörle değil, onu besleyen unsurlarla da mücadele etmekteyiz. Bizim, teröristlere moral vermeye bile tahammülümüz yoktur. Bu noktadan hareketle terör örgütünün propagandasını yapan, ona lojistik destek veren bütün unsurlarla mücadele halindeyiz"diye konuştu. Bakan Soylu, özellikle terörün siyasi uzantıları vasıtasıyla ele geçirdikleri belediyeler üzerinden ortaya koydukları istismarlara, yaptıkları görevlendirmelerle son vermiş bulundıklarını da belirtirek, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Onlar her ne kadar Kaymakam Muhammed Safitürk'ü şehit etmiş olsalar da, bu milletin evlatları görevden kaçmamış, yine bu beledilerde hizmet etmeye talip olmuşlardır. Görevlendirme yapılan hiç bir belediye hizmet kalitesi kıstas alınarak uygulamara tabi tutulmamıştır. Bu belediyeler, doğrudan terör örgütüyle ilişkili oldukları belgelendi. Hatta bir değil, birden fazla olayla belgelendiği için bu işleme tabi tutulmuşlardır. Belediye araçlarıyla terör eylemleri yapıldığı, örgüte silah taşındığı, belediye binasında yapılan aramalarda roket, havan mermisi, el bombası gibi silahların yakalandığı, belediyelere alınan erzakların dağa gönderildiği, belediyenin kayıtları şüpheli bir şekilde yok edildiği, belediye işçilerinin maaşlarında maaş adı altında düzenli para kesildiği, 12-13 yaşındaki kızların dağa götürülmesine doğrudan aracılık edildiği bir çok belgelerle raporlanmış hadiselerdir. Bu belediyelere görevlendirmeleri biz değil, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin bahçesine çadır koyan, evlatlarıyla buluşmak isteyen, onların hasretiyle yanıp tutuşan o anneler yapmışlardır."

Reklam
Reklam

"TERÖRDEN ZARAR GÖRMÜŞ HER TAŞI ONARACAĞIZ"

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'nin terör noktasında sadece PKK ile mücadele etmediğini, FETÖ, DEAŞ ve PKK ile onun uzantılarına eşzamanlı mücadele ettiklerini de belirterek, "Bu 3 örgüt de Türkiye karşı işbirliği halindeler. Bizim derdimiz elinde silah olan teröristledir. Doğu ve Güneydoğu'da terörden zarar görmüş her taşı onararacağız. Bu güzel medeniyet toprağını hak ettiği yere ulaştıracağız. Siyasetin sivil halini bu coğrafyada daha geliştirileceği, burada huzuru garantör haline getireceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu mesele artık beka haline gelmiştir. Bunu çözmeden kendimizi başarılı görmemiz mümkün değildir. Bir birey olarak söylüyorum, şu vicdanım 24 saat bir acıyla kavruluyor. 12-13 yaşında, Diyarbakır'da, Siirt'te, Şırnak'ta, Batman'da, Hakkari'de ailelere musallat olup, onların o yaştaki çocuklarını dağa terörist yapanlar hesabımız vardır. Onlardan bu çocuklarımızın hayatının karartılmasının hesaplarını sonuna kadar hem de acı ve maliyeti yüksek bir şekilde onlara ödeteceğiz. Eğer bu ülkede bu çocuklar anne ve babalarının sevgiye ihtiyaç olduğu bir dönemde, eğer dağa götürülür, orada bu çocuklarımızla ilgili onların terörist yapılması hususu gerçekleştirilmeye çalışılırsa, burada net ve açık söylüyorum, İçişleri Bakanlığımız bize haram olsun"diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yemin törenenden sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yanındaki protokol üyeleri ile birlikte ilçelerde temaslarda bulunmak üzere Hani ilçesine geçti.

Görüntü Dökümü:
---------------------
-Yemin törenden detaylar
-Vali Aksoy'un konuşması
-Bakan Soylu'nun konuşması
-Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR-Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,(DHA)

==============================================

3)HDP'Lİ OSMAN BAYDEMİR: KEMAL KURKUT'UN ÖLDÜRÜLMESİ YARGISIZ İNFAZDIR

DİYARBAKIR'da, 21 Mart günü düzenlenen Nevruz kutlamaları ile ilgili konuşan HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Kemal Kürküt adlı gencin bıçak taşıdığı için polis tarafından vurularak öldürülmesinin yargısız infaz olduğunu ileri sürdü
Diyarbakır'da, HDP, DBP ve DTK tarafından, 21 Mart Nevruz kutlamalarının değerlendirildiği bir basın toplantısı düzenlendi. Diyarbakır'da düzenlenen basın toplantısında konuşan HDP Şanlıurfa Milletvekili ve parti sözcüsü Osman Baydemir, Nevruz alanına bıçakla girmek isterken polis tarafından vurularak öldürülen Üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'un ölümünün yargısız infaz olduğunu ileri sürdü. Baydemir, "Nevruz kutlamasına ortak olmak için Malatya'dan gelen Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Kemal Kurkut, Nevruz alanına 300 metre kala katledildi. Kabul edilemez buluyoruz. Nevruz alanında görevli bulunan görevlilerin ve görgü tanıklarının gözü önünde gerçekleşti bu olay. Bu olay Evrim Alataş caddesi üzerindeki 4 nolu güvenlik kapısı olarak tabir edilen mıntıkada gerçekleşmiştir. HDP ve bileşenler olarak bu olayın takipçisiyiz. Hakikatin açığa çıkarılmasının çabası içinde olduk ve şu anda hakikat açığa çıktı. Söz konusu saldırı bir yargısız infaz, bir cinayettir. Neredeyse bedeninin yarısı çıplak bir insanın derdest edilme şekli asla ölüm olamaz"dedi.

Reklam
Reklam

Olayın gerçekleştiği ilk saatte Diyarbakır Valisi ile temasa geçtiklerini belirten Baydemir, "Kaygılarımızı, endişelerimizi ve öngörülerimizi paylaştık. Vali ile yaptığımız görüşmede bu cinayetin faillerinin derhal görevden el çektirmelerini ve tutuklanmalarını talep ettik. Karanlıkta bırakılan her cinayet yeni cinayetlerin habercisi, faşizmin hazırlayıcısıdır. Bu olayın takipçisi olacağız. Bu cinayetin, bu yargısız infazın esas amacı Nevruz'u gerçekleştirmemeye yönelik bir provokasyon muydu? Sabah saat 8'den Nevruz'un dağılacağı ana kadar bütün kitleye, alana, platforma konuşmalara dair bütün o zorlamalar, tahrik etmeler; amaç Diyarbakır halkına Nevruz'u yaşatmamak mıydı? Bu olayın aydınlığa kavuşması demek, 2 yıldır bu topluma, bu coğrafyaya dayatılan hukuksuzluğun kökeninin de bulunması anlamına gelir. Söz konusu olan, iddia edildiği gibi bir canlı bomba değil Nevruz'a katılan bir kişiye olan kin ve öfkenin kurşunla kusulmasıdır. Cenaze Malatya'ya götürüldü. Önce morgun içindeki su kesildi. Cenazenin taşınacağı araç tahsis edilmedi. Cenaze işlemi engellenmeye çalışıldı. Cenazenin defni için hazırlanan mekana defnine izin verilmedi. Bunun adı insanlıktan nasibini almamış olmaktır"diye konuştu.

Reklam
Reklam

Olaydaki temel amacın Nevruz'u engellemek olduğunu kaydeden Baydemir, "Amaç Nevruz coşkusunu provoke etmekti. Tüm halkımız engellemelere rağmen 2 yıllık yıkım politikalarına "hayır" dediler. Yıkım politikalarının çözüm olmayacağını haykırdılar. Nevruz alanını dolduranlara dünyada yaşayan 40 milyon Kürde moral ve motivasyon kaynağı oldukları için teşekkür ediyorum. 2017'nin açtığı yol barışın ve huzurun yolu olacaktır"dedi.

Görüntü Dökümü:
---------------------
-Toplantıdan görüntüler
- Baydemir'in konuşması

Haber-kamera:DİYARBAKIR,(DHA)

==================================

4)DUR İHTARINA UYMAYAN SÜRÜCÜ POLİSİ ALARMA GEÇİRDİ

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde polisin 'dur' ihtarına uymayan sürücü polisi alarma geçirdi. Polisin yolu kesmesiyle cip Derince İlçesi'nde durdurulurken, polise hakaret eden sürücü hakkında 'Polise görevini yaptırmamak, hakaret ve tehdit' suçlamasıyla işlem yapıldı.
TEM Otoyolu Körfez gişeleri çıkışında yol kontrolü yapan polis ekipleri şüphe üzerine A.K. yönetimindeki cipi durdurmak istedi. 'Dur' ihtarına uymayan araç sürücüsü D-100 Karayolu istikametine doğru ilerledi. Alarma geçen polis ekipleri Derince'de yolu ulaşıma keserek aracı durdurdu. Araçtan inip polislere hakaret ettiği iddia edilen A.K. gözaltına alınırken, hakkında 'Polise görevini yaptırmamak, hakaret ve tehdit' suçlamalarıyla işlem yapıldı. Polis aracın evraklarını kontrol ederken herhangi bir eksiklik olmadığını tespit etti. A.K.'nin cipte bulunan yakınları yapılan işleme tepki göstererek araçla olay yerinden ayrıldı.

Görüntü Dökümü
---------------------------
-Polisin durdurduğu araç
-Şüphelinin yakınlarının polise tepki göstermesi
-Şüpheli polis otosuyla karakola götürülmesi

(Haber:Faruk KIYAK-Kamera:Orhan UZUN- İZMİT(Kocaeli), (DHA) -

============================================

5)KARS’TA NEVRUZ NEDENİYLE DÜN DÜZENLENEN ETKİNLİKTE EKSİ 10 DERECEDE ÜŞÜYENLER, YAKILAN ATEŞLE ISINDI.

Belediye Başkanlığı tarafından Namık Kemal Kültür Merkezi önünde düzenlenen Nevruz programına, Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta, 14’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, İl Jandarma Komutanı Albay Serdar Güngör, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman,AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, MHP İl Başkanı Yaver Özcan, vatandaşlar katıldı.
Eksi 10 derecede başlayan programda ilk olarak Başkan Murtaza Karaçanta, Vali Rahmi Doğan’a nevruza özgü hazırlanan 7 ayrı kuru meyveden oluşan yöreye has 'levin' hediye etti. Başkan Karaçanta, Kars’ta nevruzun bambaşka güzellikler içinde kutlandığını ve her zaman birlik ve beraberlik içinde yaşadıklarını bildirdi. Vali Rahmi Doğan da nevruz nedeniyle bir çok etnik grubun kendisini makamında ziyaret ederek bu güzellikleri yansıttıklarını, Kars’ta ki kardeşliğin herkese örnek olması gerektiğini belirtti. Daha sonra Vali Doğan ve diğer protokol üyeleri tarafından nevruz ateşi yakıldı. Yakılan ateşten protokol üyeleri atladı. Ardından Kafkas Halk Oyunları ekibi kısa bir gösteri sundu. Ekip oyuncularından biri 3 kez öperek alnına koyduğu Türk Bayrağını Vali Rahmi Doğan’a verdi. Vali Doğan da bayrağı öperek teslim aldı.
Programa Namık Kemal Kültür Merkezinde aşık dinletisiyle devam edildi. Yakılan sobada pişirilen patates, demli çay, bal, kaşar ve çeçil peynir katılımcılara ikram edildi. Protokol üyeleri bir yandan Kars’a özgü mutfak ürünlerinin tadına bakarken diğer yandan da aşıkların değiş ve atışmalarını dinlediler.
Vali Rahmi Doğan, nevruzun baharın müjdeleyicisi olduğunu belirterek, “Türkiye genelinde nevruz kutlanıyor ama Kars’ta bir başka kutlanıyor. Kars’ta farklı kesimler olmasına rağmen tüm sosyal kesimler nevruzu kutluyor. Baharla birlikte inşallah yaz aylarında ilimizde huzurun, refahın ve mutluluğun sembolü olur. İl protokolüyle hep birlikte kutladık, inşallah hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın Vali Rahmi Doğan’a semeni ve 7 levin vermesi
Protokolün ateş yakması
Ateşten atlamaları
Aşıkların değişleri
Yanan soba, ekmek kızartılması, bal ve kaşlar
Aşık dinletisinden genel ve detaylar
Vali Rahmi Doğan’ın konuşması
(Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS, (DHA)

363 MB – 5 DK 32 SN -

6)ÇANTAYI ÇALMA ANI KAMERALARI YANSIDI

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde işyeri sahibinin kasanın başından ayrılmasını fırsat bilen hırsız kasanın yanında bulunan çandaki 500 TL'yi çaldı. Olay anı güvenlik kameralarına yansırken, soruşturma başlatıldı.
Olay, Cumartesi günü Gebze Beylikbağı Ulus Mahallesi Topal Osman Caddesi üzerinde bulunan bir mağazada meydana geldi. Derya Baytaroğlu'na ait mağazaya müşteri gibi gelen hırsız, işyeri sahibinin kasanın bulunduğu alandan ayrılmasını fırsat bilerek kasanın yanında bulunan çantayı aldı. Hırsız çok hızlı hareket ederek çantanın içinden paraları aldıktan sonra çantayı kasanın yanına yeniden bırakarak işyerinden ayrıldı. Derya Baytaroğlu çantasında paraların olmadığını görünce güvenlik kameralarını izledi. Hırsızın çantasından parayı çaldığını gören Derya Baytaroğlu şikayette bulundu. Polis, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek hırsızı yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü
----------------------
Güvenlik kamerası kayıtları

Haluk TURGUT/GEBZE(Kocaeli), (DHA) -

==============================================

7)KAÇIŞ HAZIRLIĞINDAKİ 16 SURİYELİ İZTUZU'NDA YAKALANDI

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmeye hazırlanan 16 Suriyeli, jandarma tarafından sahilde yakalandı.
Dalyan Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, istihbarat çalışmasıyla, dünyaca ünlü İztuzu sahilinden bir grup Suriyeli'nin yasa dışı yollardan yunan adalarına geçmek için hazırlık yaptığını belirledi. Operasyon düzenleyen jandarma, bölgede ormanlık içinde gizlenmeye çalışan 8'i çocuk, 4'ü kadın 16 Suriyeli'yi yakaladı. Yakalanan 16 kişi, önce Dalyan Mahallesi Jandarma Karakolu'na daha sonra ise Ortaca İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi. İşlemlerinin ardından Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilen Suriyeliler'in kimlik tespitlerinin yapılıp, ifadelerinin alınmasını ardından Muğla İl Göç İdaresi'ne gönderileceği bildirildi.

Görüntü Dökümü
----------------------
-Yakalanan Suriyeliler'in Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilmeleri
Haber-Kamera: Cihan KAYA / ORTACA, (Muğla), (DHA)

=============================================

8)2'NCİ KATTAN ATLAYAN HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİ MERDİVEN BOŞLUĞUNDA YAKALANDI

ADANA'da banka ve vergi dairesinin veznesinden 36 bin lira çalan 30 yaşındaki Mustafa Değer, polisten kaçarken 2'nci kattan atlayıp merdiven boşluğunda gizlenmeye çalışırken yakalandı. Mustafa Değer ile bir arkadaşı geçtiğimiz günlerde sahte kimlikle kiraladıkları otomobille Ceyhan İlçesi'ne gitti. Atatürk Caddesi'ndeki bir banka şubesine giren iki hırsız, veznedarın açık unuttuğu kasadan 20 bin lirayı çaldı. Durumu fark eden banka görevlilerinin ihbarı üzerine Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, çalışma başlattı. Polis, zanlıları araştırırken Mustafa Değer ile suç ortağı, Çukurova Vergi Dairesi Seyhan Tahsilat Şubesi'nden de veznedarın açık bıraktığı çekmeceden toplam 16 bin lira çaldı. Her iki olayın güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, Mustafa Değer'i belirledi. Ekipler Mustafa Değer'in evine baskın yaptı. Polisten kaçmak isterken 2'nci kattan atlayıp yaralanan Mustafa Değer, saklandığı bir evin merdiven boşluğunda yakalandı.

Üzerinden Şevket Kıraç adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkan Değer'in ayrıca hırsızlık suçundan kesinleşmiş 4 yıl 6 ay hapis cezası ile arandığı anlaşıldı. Tedavisinin ardından sorguya alınan ancak susma hakkını kullanan Değer tutuklandı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

(Güvenlik Kamera Görüntüleri)

- Hırsızın vergi dairesi vizeleri önünde dolaşırken görüntüsü

- Hırsızın vezneye girmesi

- Veznede kasadan paraları alması

- Hırsızın gidişi

- Aynı hırsızın eğilerek bankanın veznesine yaklaşması

- Kasadan paraları alması

- Hırsızın gidişi

SÜRE:02'36" BOYUT:292 MB

Haber:Fatih KARAÇALI -Kamera:ADANA,(DHA)

=========================================

9)74 YAŞINDA DİKİŞ-NAKIŞ KURSUNU TAMAMLADI

RİZE’de, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 60 yaş üstü kadınlara yönelik açılan resim, sepet örücülüğü ve dikiş-nakış kursunu tamamlayan 15 kadın sergi açtı. Sergide en çok ilgiyi, dikiş-nakış kursunu tamamlayan 74 yaşındaki Saadet Muaciroğlu gördü.
İsmail Kahraman Kültür Merkezi’ndeki serginin açılışına Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ile davetliler katıldı. Kurdele kesiminin ardından sergiyi gezen Vali Bektaş, el emeği göz nuru çalışmalar yaptıklarını söylediği kadınları tebrik etti.

74 YAŞINDA SAADET NİNE'YE BÜYÜK İLGİ

Dikiş-nakış kursunu tamamlayan 3 çocuk 5 torun sahibi 74 yaşındaki Saadet Muaciroğlu kursta en çok ilgiyi gören isim oldu. Nakış yapan Saadet nine hünerlerini sergiledi. Evde yalnız kaldığını ve sıkıldığı için kursa katıldığını anlatan Saadet Muaciroğlu, “ Kız torunlarım var. Onlara çeyiz hazırlayacağımö dedi, gençlere kurslara katılma çağrısında bulundu.

"KADINLAR GELİP ÜRETSİN"

Sepet örücülüğü kursunu tamamlayan 67 yaşındaki 3 çocuk 8 torun sahibi Emine Öztürk de, "Çok güzel şeyler yaptım. Ortaya güzel eserler çıktı. Önceleri evde oturuyordum. Şimdi artık eğleniyorum “ dedi. Resim kursuna katılan 70 yaşındaki Melek Sümer ise, “ Emsalim olan kadınlara sesleniyorum; öğrenmek zor değil. Evde televizyon başında vakit öldürmesinler. Gelsinler, kurslara katılsınlar ve üretsinlerö diye konuştu. Resim öğretmeni Arzu Arslan’da kadınlara seslendi, “Evde boş durmaktansa böyle kurslara katılsınlar" çağrısı yaptı.

Görüntü Dökümü
--------------------------
-Kursun açılış detayları
-Saadet Nine detayları
-Diğer kursiyerler ile röp.
-Detaylar

Haber-Kamera:Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

=====================================================


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: