Doğal görünün: Bahar makyajının püf noktaları

Bahar mevsimi değişimlerin, yeni ve taptaze başlangıçların mevsimidir. Baharın getirdiği doğallığı ve canlılığı günlük makyajınıza da yansıtmanız ışıltılı bir görünüme kavuşmanızı sağlar. Altın renkli elbisenizi doğadan ilham alınarak yapılmış bir makyaj ile tamamlamak istemez misiniz?

İşte size baharın nötr renk tonlarını kullanarak ortaya ışıltılı, sade ve doğal günlük makyaj çıkarmanız için birkaç ipucu!

Reklam
Reklam

BAHAR MAKYAJI NASIL OLMALI?

1. AĞIR FONDÖTENLERİ RAFA KALDIRIN

Ağır fondötenler yerine hem cildinizin nem dengesini korumaya yardımcı olan hem de lekeleri belirli bir oranda kapatabilen BB kremlere şans vermenizde fayda var. Cildinizi daha taze hissetmenize imkan tanıyan BB kremleri, parmaklarınızı veya temel bir fırçayı kullanarak yüzünün her tarafına az miktarda uygulayın. Kısa bir süre içerisinde cildinizdeki değişime şaşıracaksınız.

2. İLKBAHARIN RENKLERİNE YANAKLARINIZDA CAN VERİN

Sıkıştırılmış pudra allıkların krem allıklara göre pigmentasyonu daha yüksektir. Bu sebeple yanaklarınızdaki kızarıklığa uzun süreli bir kalıcılık sağlar. Uygulaması için, kabarık tüylü bir fırçanın üzerine hafif bir allık sürün ve eğer varsa fazla tozu fırçadan uzaklaştırın. Elmacık kemiklerinizin üzerine dairesel hareketlerle sürün. Kahve tonlarından ziyade pembe ve şeftali tonlarındaki canlı renkleri kullanmanız daha canlı görünmenizi sağlar. Ayrıca biraz ışıltı katmak isterseniz orta veya hafif pigmentasyonlı highlighter uygulayarak tüm ilgiyi yanaklarınıza çekebilirsiniz.

Reklam
Reklam

3. KAŞLARINIZI DAHA DOĞAL BİR ŞEKİLDE BİÇİMLENDİRİN

Yüz hatlarını simetrik göstermeyi sağlayan kaşları, yoğun renkli kaş kitleri ya da kaş kalemleri yerine daha doğal tonlardaki bir kaş kalemi ile doldurabilirsiniz. Kaşınızı, kalem ile şekil vermek yerine kendi doğal şeklini korumaya özen göstererek doldurun. Eğer boşluklu kaşlara sahip değilseniz ve daha doğal bir görüntü elde etmek istiyorsanız bitmiş rimelinizin fırçasını temizleyerek bir jel yardımıyla kaşlarınızı tarayabilirsiniz. Bunun için ayrı olarak satılan kaş jeli ürünlerini de tercih edebilirsiniz.

4. FARKLI TONLARDAKİ GÖZ FARLARINI KULLANMAKTAN ÇEKİNMEYİN

Bahar mevsiminin getirdiği en güzel, capcanlı renkleri göz farlarında kullanmak biraz cesaret istese de denemeye ne dersiniz? Doğal, sıcak tonlarda renkler içeren far paletlerine elinizi korkak alıştırmayın. Sıcak pembe ve kahverengi tonlarındaki iki veya üç rengi karıştırarak hoş bir görünüm elde edebilirsiniz. Göz kapaklarınıza da hafif bir gölge uygulayarak daha dikkat çekici bir görüntüye sahip olabilirsiniz.

Reklam
Reklam

5. BAKIŞLARINIZI DİLE GETİRİN

Uzun ve kalın kirpiklere sahip değilseniz üzülmeyin. Kirpiklerinizi, kirpik kıvırıcısı ile daha kıvrık ve hacimli bir yapıya büründürebilirsiniz. Kıvırdıktan hemen sonra maskaranızı kökten uca kadar, kirpikleriniz istediğiniz kalınlığa ulaşana dek uygulayın.

6. EYELINER'IN MODASI HİÇBİR MEVSİM GEÇMEZ

Eyeliner çekmek zor olabilir ancak göz hatlarınızı ön plana çıkartmaktaki en etkili makyaj ürünüdür. Yeteneğinize göre ister kalem ister jel eyeliner ile alt kirpik çizginizin eğrisini takip ederek gözünüzün köşesinden bir çizgi çekin. Ardından üst kirpik çizgisini takip eden minik üçgeni tamamlayın. Bunun yanı sıra siyah eyelinerlar dışında artık renkli ve simli eyelinerlar da mevcut. Bahar canlı renklerini kullanarak tüm bakışları gözlerinize toplayabilirsiniz.

7. DUDAKLARINIZIN SADE GÜZELLİĞİNİ ÖN PLANA ÇIKARIN

Pek çok makyaj sanatçısı baskın renklerde ruj ve dudak parlatıcısı gibi ürünleri kullanmak yerine dudakların sadeliğinden yana. Özellikle bahar aylarında koyu rujlar ve dudak kalemlerini bir kenara bırakarak doğal pembe ve ten rengi olan ruj tonlarını tercih edin. Hatta yapısı ruja göre daha az yoğun olan dudak renklerindeki lipstickleri de kullanabilirsiniz.

Reklam
Reklam

8. GÜNEŞİ KISKANDIRACAK KADAR IŞIK SAÇIN

Highlighter, bahar ve yaz aylarının vazgeçilmez ürünüdür çünkü parlayan bir cilt her zaman makyaj trendi olmuştur. Yanaklarınıza uyguladığınız allıkla birlikte elmacık kemikleri, burun ve alın merkezinize istediğiniz yoğunlukta highlighterı fırça yardımıyla uygulayın.

Tüm bu kozmetik ürünler ve basit adımlı makyaj rutinleri haricinde canlı ve taze bir güzellik için ihtiyacınız olan tek şey kocaman bir gülümseme. Unutmayın, gerçek güzellik nazik davranışlar ve samimi bir gülümseme ile yansıtılır.