DSP lideri Türker: emekli maaşı en az 2 bin 600 TL olacak

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "DSP iktidarında emekli maaşı en az 2 bin 600 TL, asgari ücret 2 bin TL olacaktır. '' dedi.

İktidar olmaları durumunda karma ekonomiye yeniden döneceklerini vurgulayan Türker, "Türkiye'de işsizliğine son verecek karma ekonomik düzeni tekrar kuracağız. Kapitalizmin beşiği Amerika'da bile karma ekonomiye dönüşüyorsa, bizim böyle bir karma ekonomik düzene dayanarak bir yapı ortaya koymamız çok doğal bir olgudur. Asgari ücret meselesini çok tartışıyorlar. Asgari ücret en az 2 bin lira olacak, sosyal güvenlik kesintisi hariç vergi ve diğer bütün kesintilerden muaf olacak. Burada ne devletin ne de özel sektörün hiçbir kaybı yok" dedi.

Reklam
Reklam

Emekli maaşının bir ülkede asgari ücretin en az yüzde 30 fazlası olması gerektiğini belirten Türker, "Her dönem emekli maaşlarına zam yapılmalıdır. Emekli maaşının en az 2 bin 600 lira olması gerekiyor. Bunlar tek başına yetmez. Beraberinde çiftçinin, köylünün eline para geçmesi lazım. İşçinin ve çiftçinin ürettiği malları muhakkak devlet adına birinin satın alması ve onu değerlendirmesi gerekir. Bunun için bir formülümüz var. Devlet ya da özel okul olsun bütün okullarda sabah öğrencilere kahvaltı verseniz, bir litre süt verseniz hayvancılığı geliştirirsiniz. Vereceğiniz kahvaltı malzemelerini satın alacağınız yeri geliştirirsiniz. Bizim burada hem çiftçinin, köylünün ürettiğine talep yaratmak hem de en önemlisi geleceğimizi emanet edeceğimiz çocukların her sabah annesiyle kahvaltı için kavga etmesini de önlemiş olacağız" dedi.

-"GÖÇLERİN ARTIK KONTROL ALTINA ALINMASI GEREKİYOR"-

Mersin'in hem Suriye'den hem de Türkiye'nin içinden göç aldığını vurgulayan Türker, "Bu göçlerin artık kontrol altına alınması gerekiyor. Bunun için bir Göçmen ve Yurtdışı Türkler Bakanlığı kuracağız. Kadınlarımız emekli olamıyor. Kadınlarımızın emekli olmasını sağlamak için biz onların emekli borçlanmalarını belli bir yapıda kendilerine emekli maaşından kesilmek üzere sağlayacağız. Özellikle Türkiye'yi ilgilendiren ve son zamanlarda Meclis'te kavgalara neden olan İç Güvenlik Yasası'nı iptal edeceğiz. Türkiye'de hukuk kargaşası yaşanıyor. Birini suçlamak istiyorsanız paralelci diyorsunuz. Bu yüzden hukuk sistemini düzeltmemiz lazım. Kim olursa olsun Türkiye'de artık hukuk yok olmuş, bir kanun devletine, kanun devleti de polisiye devletine bürünmüştür. Türkiye'de polisler, astsubaylar ve bazı devlet memurları ölesiye çalıştırılırlar ama emekli yapınca da maaşlarının yarısını vermezler. Biz onların da haklarını koruyacağız. Ben 15 yıldır bu memurların maaşlarının düzeltilmesinin takipçisiyim" dedi.

Reklam
Reklam

Türker, konuşmasının ardından Mersin Milletvekili Adayları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

(ANKA)


Anahtar Kelimeler: