Emekli Maaşı Haberleri Ve Son Dakika Emekli Maaşı Haberleri

Emekli Maaşı Haberleri Ve Son Dakika Emekli Maaşı Haberleri

Belirli bir çalışma süresi sonrası emekli olan insanların geçimini sağlamasına yardımda bulunan emekli maaşı, kişiye göre değişiklik gösterir. Yaşı ilerleyen ve çalışmak için gerekli beden gücüne sahip olmayan kişiler, isteğe göre çalışma hayatına son verebilir. Devletin emekli vatandaşlara sunduğu emekli maaşı, bu kişilerin hayatını sürdürebilmesine önemli bir katkı sağlar. Emekli maaşı hesaplanırken kişinin statüsü ve SGK prim ödemelerine bakılarak düzenlemeler yapılır. Ayrıca enflasyon ve gelişim hızının da maaş üzerinde etkisi olması, hesaplamaların daha karmaşık hale gelmesine yol açar. Emekli maaşının artırılması için SGK prim ödemesinin yükseltilmesi ya da daha uzun süre çalışılması gerekir. Kanunlarla yasal güvenceye alınan emekli maaşı, çalışamadan yaşlı kesimin yaşamında büyük pay sahibidir.

Emekli Maaşı Haberleri

Emekli maaşlarını yükseltecek sistem! SGK Uzmanı detaylar anlattı: En önemli kriteri stajyer ve çıraklar

Milyonlarca emeklinin zam maratonu sona erdi. SSK ve Bağkur emeklileri için zam oranı yüzde 24.73, memur emeklilerinin yüzde 19.31 oldu. En düşük emekli maaşı ise 12 bin 500 TL'ye yükseltildi. Enflasyon ve yüksek fiyatlar nedeniyle alım gücü düşen emekliler ise maaşlarının artırılmasını istiyor. SGK Uzmanı Murat Bal emekli maaşlarını yükseltecek bir sistem önerisinde bulundu.

Finans

Yaş ve prim gün sayısı değişecek, emeklilik reformu masada! Uzman isim risklere dikkat çekti: Yoksa alacağımız maaşlar harçlık olarak kalacak

Milyonlarca emekli zamlı maaşlarının hesaplarına geçmesini beklerken emeklilik sistemi reformunun detaylarına dair de detaylar şekillenmeye başladı. Yaş ve prim gün sayılarında değişiklik beklenirken uzman isim emeklilik sistemine dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Ekonomi gazetecisi Yıldırım, emeklilik yaşı kadınlarda 60, erkeklerde 65 olarak sabitlenmesine ilişkin olarak "Olması gereken adım atılıyor" dedi.

Finans

Erdoğan emeklilik sistemi için reform mesajı verdi: Kademeli olarak eşitlenecekti: Emeklilikte ‘istenmeyen formül’

Emeklilik sisteminde yapılacak olan düzenlemenin sosyal yardımlarla sınırlı olacağı iddia edildi. Henüz AK Parti sıralarında konuşulan o formül emekliler arasında en istenmeyen formül olarak öne çıkıyor. Emekliler en düşük emekli taban maaştan kaynaklanan prim adaletsizliğinin giderilmesini istiyor.

Finans

Önce 2000, sonra 2008… Erdoğan’dan ilk sinyal geldi: Emeklilik sistemi reformu gündeme alındı… ‘Emeklilik yaşı kademeli artışla 65’e çıkacak’

SGK emeklilik sistemi reformu için ilk sinyal geldi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2008 sonrası sigortalı olanların emeklilik hesaplamasında değişiklik yapılacağı mesajını verdi. Peki nasıl bir reform gündemde? Emeklilik yaşı yükselecek mi? Erdoğan, "Yeni yasama döneminde inşallah konuyu gündeme alacağız" dedi. İşte emekli maaşını yükseltecek o formül…

Finans

Emekli Maaşı

Emekli Maaşı Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Emekli Maaşı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Emeklilere en net sözünü verdi: İlk ay yetişmez, ikinci ay hakkınız geri vereceğiz!

En düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkmasına muhalefetten tepki gelmişti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel emeklilere söz verdi. Özel, partisinin iktidara gelmesi durumunda ikinci ayda en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olacağını vadetti, "İki yıl içinde en düşük emekli maaşı 1 buçuk asgari ücrete çıkacak" dedi.

Finans

En düşük emekli maaşı belli oldu! Canlı yayında dikkat çeken ek zam iddiası: 'Haftaya Cumhurbaşkanı açıklayacak'

En düşük emekli aylığıyla ilgili tartışmalar bugün son buldu. Ekonomi yönetiminin anlaştığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan rakam açıklandı. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, rakamın 12 bin 500 TL olduğunu ifade etti. Rakamın belli olmasının ardından eski devlet bakanı Masum Türker bir iddiada bulunarak emekli maaşlarına refah payı zammının yapılacağını, bunun da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından haftaya açıklanacağını aktardı.

Manşet

Emeklilerin gözü kulağı oradaydı! Bankalar da emekli maaş promosyonunu güncelledi!

TBMM’de kararlaştırılan emekli zam düzenlemesinin ardından bir diğer haber de bankalardan geldi. Emeklilerin aldıkları maaşların netleşmesiyle bankalar emekli vatandaşları bünyesinde tutmaya çalışıyor. Bu nedenle bankalar Temmuz ayıyla birlikte verilecek promosyon fiyatlarını güncelledi. Emeklilere verilecek ek gelirde hangi banka kaç para veriyor? İşte detaylar…

Haber

En düşük emekli maaşının açıklanma anına muhabirin sorusu damga vurdu! 'Adaletsizlik yok mu?' sorusuna AK Partili Güler'den yanıt

Milyonların beklediği 'en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?' sorusu nihayet yanıt buldu. 10 bin lira olan maaş 12 bin 500 liraya çıkarıldı. Açıklamayı yapan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'e bir muhabir tarafından yöneltilen soru ise toplantıya damga vurdu. 'Adaletsizlik yok mu?' diyen muhabire Güler'in cevabı ise 'bütçemizin büyüklüğü belli' oldu.

Finans

10 bin dolarlık nafaka ile gündemdeydi… Cem Yılmaz'a emekli maaşı soruldu! Böyle sitem etti

Son dönemde eski eşi Ahu Yağtu ile arasındaki nafaka krizi ile adından söz ettiren ünlü komedyen Cem Yılmaz geçtiğimiz günlerde lüks teknesini satmış ve fiyatı sorulunca dolar kuru ile yanıt vermişti. Cem Yılmaz'a şimdi de emekli maaşı soruldu. Ünlü komedyen böyle sitem etti.

Magazin

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber

Yeni zamda iki rakam öne çıkıyor: En düşük emekli maaşı için gözler Beştepe'de! Kritik zirveye geri sayım başladı

Emeklilerin gözü kulağı bugün Ankara'da olacak. Hükümet emekli maaş zammı gündemiyle Beştepe'de bir araya gelecek. En düşük emekli maaşı için 12 bin ve 12 bin 500 TL rakamları konuşuluyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de yer alacağı toplantıdan çıkacak kritik karar için geri sayım başladı.

Finans

Cumhur İttifakı'nda 'maaş zammı' çatlağı: Emeklilerimiz 2-3 bin lirayla nefes alamaz!

Hükümet asgari ücrete kapıyı kapatırken emekli maaşlarına zam için gözler Ankara'ya çevrildi. Muhalefetten asgari ücret çağrıları gelmeye devam ederken bir de Cumhur İttifakı ortaklarından BBP lideri Mustafa Destici'den dikkat çeken bir çıkış geldi. Destici asgari ücret için 21 bin 205 TL, en düşük emekli maaşı içinse 21 bin TL'nin üzerini istedi, "Bu olmazsa adalet sağlanmış olmaz, emeklilerimizde nefes alamaz. 2-3 bin lirayla nefes alınamaz” dedi.

Finans

Asgari ücretin iki katına çalışsa bile 9640 TL alıyor! Emekli maaşı hesaplamasında reform talebi! En düşük emekli maaşı çare olmadı, 2008 sonrası işe girenler dikkat!

2019 yılında 1.000 TL ile başlayıp şu an 10.000 TL’ye yükselen en düşük emekli maaşı uygulaması, emekli maaşı hesaplamasında dengesizliğe yol açtı. 10 yıl çalışan da 26 yıl çalışan da aynı emekli maaşını alınca emekli aylığı hesaplamada reform sesleri bir kez daha yükseldi. Özellikle 2008’den sonra işe başlayanların aylığında dramatik bir düşüş yaşandı. Buna göre asgari ücretin iki katı ücretle çalışmış bile olsa o kişinin kök aylığı Haziran 2024 itibarıyla 9.640 TL’de kalıyor.

Finans

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber

Ne kadar emekli maaşı alırım? En düşük maaş, refah payı derken yeni emekli olacaklara ipucu! 24.040 TL'yi görebilir...

Emekli maaş zamları ve en düşük aylık gündemdeyken, yeni emekli olacaklar da şimdiden hesap yapmaya başladı. ‘Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım?’ sorusuna yanıt arayanlar E-Devlet’ten rakamı görebiliyor. Ancak emeklilik dilekçesinin veriş tarihi yüksek emekli maaşı için kritik bir anahtar olarak karşımıza çıkıyor. Bu kapsamda Merkez Bankası'nın enflasyon hedefi tutarsa aylıktaki fark yüzde 30'u aşacak. İşte detaylar…

Finans

Milyonların gözü Kabine toplantısında! Emekli aylıklarındaki artış oranı ve en düşük emekli maaşı masada! İşte detaylar…

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi dün gece yaşanan görev değişikliklerinin ardından yeni Sağlık ve Çevre Bakanlıkları ile toplanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanacak yeni kabinenin gündeminde memur zammı ile emekli aylıklarındaki artış oranının da olacağı öğrenildi. En düşük emekli aylığının ne kadar olacağının da bu toplantıda netleşmesi bekleniyor. İşte detaylar…

Finans

‘Mehmet Şimşek para vermiyor’ Özgür Özel’den çok konuşulacak asgari ücret ve emekli maaşı çıkışı!

CHP lideri Özgür Özel asgari ücrete zam yapılmaması ve düşük emekli maaşının sebebi olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı göstererek 'Efendim Mehmet Şimşek para vermiyor...', yok öyle bir şey. Düşük emekli maaşının da asgari ücrete zam yapılmamasının da tek sorumlusu Erdoğan'dır" ifadelerini kullandı.

Finans

Emekli maaşına el konulacak, faiziyle geri isteyecekler! SGK on binlerce kişiyi tespit etti: Sırf bunun için boşanan bile var…

Emekliye kötü haber Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) geldi. Sahte sigorta yaptıranları mercek altına alan müfettişler 2024 yılında yaklaşık 50.000 kişiyi tespit etti. Bayram sonrası o emeklilerin maaşlarının kesileceğini açıkladı.

Finans

Milyonlara yeni maaş, son ipucu geldi! SSK, Bağkur, memur emeklileri... SGK Uzmanı Özgür Erdursun temmuz tablosunu açıkladı!

SSK, Bağkur ve memur emeklilerinin zamlı maaşlarını etkileyecek son ipucu Merkez Bankası'ndan geldi. Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'nde zamlı maaşlar için beklenen son veri olan haziran ayı için enflasyon beklentisi belli oldu. Son ipucunun gelmesiyle SSK, Bağkur ve memur emeklilerinin zam oranı tahminleri de güncellendi. İşte detaylar...

Finans

30 yıl boyunca vefat eden kayınpederinin emekli maaşını aldı! Polisler eve gelince gerçek ortaya çıktı

İrlandalı 73 yaşındaki Margaret Bergin, ölen kayınpederinin emekli maaşını 30 yıl boyunca aldı. Dolandırıcılık Bergin'in kayınpederinin kayıtlara göre 110 yaşına geldiğini fark eden yetkililer tarafından ortaya çıkartıldı.

Trend

Emekli maaşları ne zaman ödenecek? SSK, Bağ-Kur, memur emeklisinin gözü SGK'daydı: Bayram ikramiyesi var ama...

16 milyon emekli Kurban Bayramı öncesi hesaplarında çifte ödeme bekliyordu. 3 bin TL bayram ikramiyesi 10 Haziran’dan itibaren memur emeklisi, Bağ-Kur ve SSK emeklisi için ödenmeye başladı. Ancak emekli maaşı ödemesinde beklenen olmadı. SGK’dan erken maaş ödemesi için şimdiye kadar bir açıklama gelmedi. Eğer açıklama gelmezse emekliler bu bayrama da maaşsız girecek. İşte İşte 4a, 4b, 4c emekli bayram ikramiyesi ile emekli maaş ödeme takvimi…

Finans

Son dakika | Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan iddiası! Emekli formülünü açıkladı: Zam yapmayı o da isterdi

Son dakika haberi: CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emeklileri hala isyan ettiren maaşlarla ilgili çarpıcı bir çıkışa imza attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim döneminde ülke krizde olduğu için emeklilere zam yapamadığını savunan Özel, "Erdoğan 'Emeklilere zam yapmam için 680 milyar para lazım' dedi. Geçen sene Erdoğan'ın büyük şirketlerden affettiği vergi 660 milyar. Ben olsam emekliye verirdim" dedi. Özel ayrıca "Asgari ücrete zam yapılmaması kabul edilemez" deyip miting sinyali verdi.

Haber

Fatih Portakal'dan emekli maaşı açıklaması! Alacağınız para üç aşağı beş yukarı belli

Binlerce emekli, temmuz ayında yapılacak zam oranını merak ediyor. 6 aylık enflasyon rakamının belli olması sonrasında hükümet, yeni emekli maaşını açıklayacak. Kulisler hareketlenirken gazeteci Fatih Portakal canlı yayında yaptığı açıklamada "Alacağınız para üç aşağı beş yukarı belli" dedi.

Finans

Özgür Özel'den emekli maaşlarıyla ilgili dikkat çeken çağrı! 'Yasal düzenlemeye bağlayalım'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Büyük Emekli Mitingi'nde yaptığı açıklamada "Biz meydanlarda sizlerle birlikte hep beraber Türkiye ittifakını kurduk. Bu sesi ya duyacaklar ya da söz verdiğim gibi sizin sesinizi mutlaka bütün Türkiye'ye duyuracağım. En düşük emekli aylığı hiçbir dönemde asgari ücretten az olamayacağını yasal düzenlemeye bağlayalım" dedi.

Manşet

SGK düğmeye bastı: Eşe dosta iyilik yapmak isterken o yola başvurulanlar yandı! Hem faiziyle geri alınacak hem de 5 yıla kadar hapis var!

Sigortalı olarak çalışmadığı halde emekli olabilmek, ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyenlere Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan kötü haber geldi. Hem sahte sigortalıları hem de sahte sigorta yapanları cezalar bekliyor. SGK düğmeye bastı ve yeni platformu kurdu. Ödenekleri faiziyle geri ödemeden hapis cezasına kadar yaptırımları var. İşte detaylar...

Finans

Emekli bayram ikramiyesine zam var mı? Ödeme takvimi belli oldu, son açıklama emeklileri üzecek…

Emekli bayram ikramiyesine zam müjdesi beklerken bu konuda bir çalışma olmadığı ortaya çıktı. Ödeme takvimi ile ilgili ise emeklileri sevindirecek bir gelişme yaşandı. Emekli maaşı ve 3 bin liralık ikramiyeler Kurban Bayramı öncesi hesaplara yatmış olacak. İşte kulislerde konuşulan ödeme takviminin tarihleri…

Finans

AK Partililerin 'emekli maaşı' anlaşmazlığı! 'Zam yapılmalı' diyen vekile böyle karşı çıktılar: Dikkat çeken 'EYT' detayı

2019 yerel seçimlerinde Ankara ve İstanbul'u 2024 seçimlerinde ise birinci parti olma özelliğini kaybeden AK Parti'de yerel seçimlerle ilgili özeleştiri toplantısı yapıldı. 5 kez bir araya gelen vekiller arasında en dikkat çeken tartışma 'emekli maaşları' üzerine yaşandı. Toplantıda 'Emeklilikle ilgili en yanlış adım EYT oldu' düşüncesi de paylaşıldı.

Finans

'Söylendi bana' Fatih Portakal 'Emekli maaş zammını açıklıyorum' deyip anlattı! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? 15 - 16 bin TL için...

Yeni emekli maaş zammı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Milyonlarca emekli, bir süredir bu soruların yanıtını araştırıyor. Son olarak Fatih Portakal, YouTube kanalından paylaştığı bir videoda 'en düşük emekli maaşı' ve 'emekli maaşı zammı' ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Bazı iddialara göre en düşük emekli maaşının 15 - 16 bin TL'ye yükseleceğinin söylendiğini ancak bunun mümkün olmadığını belirten Portakal, merak edilen o rakamı 'Söylendi bana' diyerek verdi.

Manşet

Refah payı, seyyanen zam derken emekli aylığında yeni formül! 6 aylık enflasyon yerine... En düşük emekli aylığını bu rakama çıkarabilir!

SSK, Bağkur ve memur emeklilerinin gözü temmuz ayında yapılacak emekli zammında. Temmuz ayı yaklaşırken emekli aylıklarının hesaplanmasına yönelik yeni formüller de gündeme gelmeye başladı. Emekliler refah payı, seyyanen zammı konuşurken bu formül ilk kez gündeme geldi. 6 aylık enflasyon yerine Yıllık TÜFE artışı ile emeklilerinin en düşük aylığında daha fazla artış yaşanabilir. İşte detaylar...

Finans

Bekarı, genci, yaşlısı, evlisi, bekarı gözler orada! Emekli maaşı ve asgari ücret kulisi! Maaşlardaki zammın oranını verdi

Temmuz ayı yaklaştıkça asgari ücret zammıyla ilgili kulis bilgileri gelmeye devam ediyor. Bakan Işıkhan, asgari ücrete zam düşünülmediğini duyurmuştu. Ekonomi yönetiminin gündeminde asgari ücret zammı olmasa da sürecin devamında bu fikrin değişebileceği öngörülüyor. Emekli zammı için de ilk oranlar gelmeye başladı. İşte asgari ücret ve emekli zammı hakkındaki son detaylar...

Finans

Emekli maaşları için iki formül masada: Taban sınırı yükseliyor! En düşük emekli maaşında rakam belli oldu

Milyonlarca emekli temmuz ayındaki zammın ne olacağını merak ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda da çalışmalar başladı. Emekli maaşları için iki formül masada. SSK, Bağkur, memur emeklileri ve memurların zam oranlarında yeni tablo ortaya çıktı. En düşük emekli aylığı yeni formüllerle ne kadar olacak? Masadaki formüller neler? İşte detaylar...

Finans

96 yaşındaki kadının emekli maaşını 15 yıl boyunca komşusu çaldı! Kendi evimde yıllarca esir tutuldum

2. Dünya Savaşı'nda Nazilere karşı savaşan 96 yaşındaki Olga Bogdanova yıllardır yatağa bağımlı halde yaşıyordu. Yaşlı kadın kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldıktan sonra 15 yıl boyunca emekli maaşının komşusu Galina Barashneva tarafından çalındığı ortaya çıktı. Komşu komşusu Galina Barashneva gözaltına alınırken 96 yaşındaki kadın bakımevine gönderildi.

Trend

EYT'den emekli oldu, emeklilik hayali kısa sürdü! 9 ay emekli maaşı aldı, sonrasında ise...

Antalya’da yaşayan aşçı Taner Baysal (46), EYT düzenlemesiyle emekli oldu. Ancak emeklilik hayali kısa süren Baysal'ın 9 ay sonra emekliliği iptal edildi. Emekli maaşı yatmayınca durumu fark eden Baysal'a 27 yıl öncesinden borcu olduğu söylendi. Baysal ödeme yapıp tekrar başvurarak yeniden emekli oldu. Ancak bu kez de 9 ay boyunca ödenen toplam 101 bin liranın da Baysal’dan tahsil edileceği bildirildi. İşte detaylar...

Haber

Merkez Bankası açıklaması sonrası milyonlar yeni maaşlarını hesaplıyor! 'Makas kapanacak' dedi, 17 bin TL'ye mi yaklaşacak? En düşük emekli maaşı için dikkat çeken rakam!

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan dünkü enflasyon raporu sunumunda yıl sonu enflasyon beklentilerini revize etti. Karahan'ın açıklamasının ardından emekli ve memurun da zam hesabı değişti. Milyonlar yeni maaşlarını hesaplamaya başladı. Enflasyondaki 2 puanlık artış beklentisi maaşlara nasıl yansıyacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Finans

Asgari ücretten emekli maaşlarına, kıdem tazminatından esnek çalışmaya hepsi masada! Çalışma Meclisi 5 yıl sonra toplandı! Erdoğan'la da görüşecekler

Asgari ücretten emekli maaşına, kıdem tazminatından esnek çalışmaya hepsi masada... Çalışma Meclisi 5 yıl aranın ardından bugün toplandı. Kritik toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, taraflarla bir görüşme gerçekleştirecek.

Finans

2000 öncesi SGK'lı olan dikkat! Emekli maaşını yükseltme yolları! SGK Uzmanı tablodaki ipucunu anlattı

2000 öncesi SGK'lılar dikkat! Borçlanma tarihiniz 2000 yılı öncesiyse emekli maaşını daha avantajlı şekilde artırabilirsiniz. SGK Uzmanı tabloda tek tek anlattı. İşte detaylar...

Finans

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Bayram ikramiyelerine zam talebi! Meclis'te kanun teklifi verildi... 'En az asgari ücret tutarında...'

Milyonlarca emeklinin temmuz öncesi seyyanen zam hayalleri suya düştü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamasıyla kapıları kapattı. Kurban Bayramı yaklaşırken bayram ikramiyelerinin artırılmasına yönelik Meclis'e kanun teklifi verildi.

Finans

Merkez Bankası'nın son anketi hesapları değiştirdi! Emekli zammı için iki formül ortaya çıktı: İşte olası emekli maaşları...

Milyonlarca emekli, temmuz ayında yapılacak 6 aylık zam oranını merak ediyor. Merkez Bankası'nın son açıkladığı anket sonrasında emekli maaşı zammıyla ilgili hesaplar da değişti. 2 farklı formül ortaya çıkarken maaşlara yıllık enflasyon oranında zam yapılması da konuşuluyor. Enflasyon oranlarına refah payını ekleme uygulamasının Temmuz'da da devam etmesi bekleniyor. İşte ortaya çıkan emekli maaşı rakamları...

Finans

Destici'den canlı yayında erken seçim tarihi! Emekliye zam için de net rakam verdi

Cumhur İttifakı üyesi BBP'nin lideri Mustafa Destici katıldığı canlı yayında 31 Mart seçimleri, emekli maaşları, yerel seçim süreci ve asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Seçimlerde Cumhur İttifakı'nın istediğini alamadığını belirten Destici erken seçim için tarih verdi. Destici'nin temmuz ayında yapılması beklenen emekli maaşı zamları sözleri ise dikkat çekti.

Haber

Emeklilik dilekçesinde en doğru ay! Memur da özel sektör çalışanı da merak ediyordu: İşte yüksek emekli maaşı almanın tüyosu

Emeklilik için gün sayanlar, Sosyal Güvenlik Kurumu SGK’ya emeklilik dilekçesi verecekler dikkat! Daha fazla emekli maaşı, kıdem ve emeklilik tazminatı almak için en doğru aylar belli oldu. Yıl içinde emeklilik dilekçesi verenler o yıl Ocak ve Temmuz aylarında yapılan maaş artışlarından aynen yararlanırken, memur ve özel sektör çalışanları için kritik ay Temmuz oldu.

Finans

Yargıtay'dan emekli maaşlarıyla ilgili emsal karar! O paralar istenemez

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, kredi borcunu emekli maaşı ile ödemeyi taahhüt eden emeklileri ilgilendiren emsal bir karara imza attı. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, 'emekli maaşından belli bir süre kredi ödemesi yapılmasından sonra bu kesintiye itiraz eden müşteri, kesintiyi durduran bankadan önceki tahsilatları isteyemez' dedi.

Finans

3 aylık enflasyon farkı sonrası emekli maaşında hesaplar değişti! Uzman isim 'kök maaş' formülünü paylaştı: 'Büyük devrim olur'

Milyonlarca emeklinin beklediği veriyi TÜİK 3 Nisan'da açıkladı. Mart ayı enflasyonuyla birlikte de emekli maaşlarına yansıyacak 3 aylık enflasyon farkında oran belli oldu. Emeklinin temmuz hesabı değişti. Emeklilere refah payı gelir mi? En düşük emekli maaşı ne kadar olur?

Finans

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bakan Şimşek'e: Emeklilerle ilgili bir şey yapabiliyor muyuz? İşte aldığı yanıt

31 Mart seçimlerden bir ilki yaşayan AK Parti bu kez sandıktan birinci parti olarak çıkamadı. Mağlubiyetin nedenleri araştırılırken sebeplerden birinin de düşük kalan emekli maaşları olduğu üzerinde duruluyor. Seçimden önce durumun anlaşılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Bakan Şimşek'e, "Mehmet Bey, emeklilerle ilgili bir şey yapabiliyor muyuz?” diye sorduğu öğrenildi. İşte Şimşek'in Erdoğan'a verdiği yanıt...

Finans

Emekli maaşlarıyla ilgili bir açıklama da Bakan Işıkhan'dan geldi! Tekrar masaya yatıracağız

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı seyyanen zamdayken maaşlarla ilgili bir açıklamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını hatırlatarak Temmuz ayını işaret etti. Işıkhan, prim gün sayılarındaki adaletsizliği de gidereceklerini dile getirdi.

Finans

Emeklinin gözü seyyanen zamdaydı: Erdoğan'dan açıklama geldi! Temmuz ayını işaret etti

Seçimlere günler kala milyonlarca emeklinin gözü seyyanen zamdaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına ilişkin açıklama geldi. Erdoğan, "Temmuzda yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını masaya yatıracağız" diyerek seyyanen zam iddialarına son noktayı koydu.

Finans

Emeklilerin hayallerini yıkacak açıklama! Seyyanen zam iddialarına AK Parti son noktayı koydu: Zam söz konusu değil, böyle bir çalışma yok

2024 yılı itibarıyla emekli maaşlarına yüzde 49,5 oranında zam yapılmış bu oran beklentilerin altında kalmıştı. Emekli maaşlarıyla ilgili seyyanen zam iddiaları ise son günlerde kamuoyunda kendine geniş bir yer bulmuştu. Milyonlarca emekliyi heyecanlandıran haberlerin ardından bu kez hayal kırıklığı yaratacak açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler 'seyyanen zam' iddialarıyla ilgili net konuştu. İşte detaylar...

Finans

Seyyanen zam iddiaları konuşulurken emeklileri heyecanlandıran açıklama geldi! Cumhurbaşkanımızı bugün de yarın da dikkatle dinleyelim

Türkiye yerel seçimlerle birlikte emekli maaşlarını konuşmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara mitinginde seyyanen zam açıklaması yapacağı iddia edilmişti. Bugün de AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan milyonları heyecanlandıran açıklama geldi. Emekli maaşı düzenlemeleriyle ilgili konuşan Akbaşoğlu mitingleri kastederek, "Cumhurbaşkanımızı bugün de yarın da dikkatli dinleyelim." dedi.

Finans

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşı yeni promosyon rakamlarını açıkladı! İşte Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası'nın ödeyeceği tutar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'de düzenlenen seçim mitinginde konuştu. Kamu bankalarının yeni emekli promosyon rakamlarını açıklayan Erdoğan, "Kamu bankalarımız bu yıl ki promosyon ödemelerini 8 ila 12 bin lira olarak belirledi. Emeklilerimiz maaşları aldıkları yerlerden bu ödemeleri alabilecekler. Yeni banka promosyonlarının emeklilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Haber

Tarih 23 Mart, rakam 5 bin TL! Seçim öncesi emekliye seyyanen zam mı geliyor? AK Parti'den açıklamalar peş peşe geldi, gözler Erdoğan'a çevrildi: Sürpriz olabilir!

Emekliye seyyanen zam iddiaları iyiden iyiye arttı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomiyle ilgili mesajları ve AK Parti cephesinden gelen peş peşe yeni açıklamalar zam beklentilerini artırdı. Gazeteci Fatih Portakal da "Bir sürpriz olabilir. Hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan, seyyanen zam açıklayabilir." ifadelerini kullandı. Kulislerde ise 'Emekliye 5 bin TL seyyanen zam yapılacak' söylentileri dillendirilmeye başlandı. Tüm gözler 23 Mart'ta yapılacak açıklamaya çevrildi.

Finans