Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 5. Tarım Bakanları Toplantısı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'na üye ülkeler arasında gıda güvenliğinin ortak sorunlardan olduğuna işaret ederek,

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'na üye ülkeler arasında gıda güvenliğinin ortak sorunlardan olduğuna işaret ederek, "Ancak ortak inanç, benzer kültür ve birbirleriyle ilişkili tarihsel geçmişe sahip olmamız sebebiyle dayanışma içinde, konunun çözümüne yönelik ortak çalışmaları kolaylıkla yapabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Bakan Eker, Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki Rixos Premium Otel'de düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 5. Tarım Bakanları Toplantısı'nın gala yemeğine katıldı. Burada konuşan Eker, teşkilata üye ülke temsilcilerini Türkiye'de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Davetlilere, "Medeniyetler beşiği Anadolu'ya hoş geldiniz" diye seslenen Eker, tüm dünyada gıda güvenliği konusunun öneminin giderek arttığına işaret etti. Gıda güvenliği ile ilgili sorunlara ülkesel çözümlerin yeterli olmadığını, bu nedenle bölgesel, hatta küresel düzeyde hedefler belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Eker, "Gıda güvenliği, ortak sorunlardan biridir. Ancak ortak inanç, benzer kültür ve birbirleriyle ilişkili tarihsel geçmişe sahip olmamız sebebiyle dayanışma içinde, konunun çözümüne yönelik ortak çalışmaları kolaylıkla yapabileceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ülkeler arasındaki bu dayanışmayı sürdürmek, geliştirmek ve evrensel değerler düzeyine taşımak açısından Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın önemli katkıları olacağını ifade eden Bakan Eker, toplantının gıda güvenliği konusunda ortak çözümler belirlenmesi için imkan yarattığını vurguladı.

Mehdi Eker, Türkiye olarak bölgede gıda güvenliğinin sağlanması adına çeşitli alanlarda önemli katkılar sağlayacaklarına inandıklarını dile getirerek, bu konuda her türlü imkan ve kapasiteleri aktif hale geçirmeye hazır olduklarını bildirdi.

Yemeğe, İran Tarım Bakanı Sadegh Khalilian, Afganistan Tarım Bakanı Mohammad Asif Rahimi, KKTC Tarım Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, Tacikistan Tarım Bakanı Qosim Qosimov, Azerbaycan Tarım Bakanı Ismat Abbasov, Kırgızistan Tarım Bakan Yardımcısı Dzhumaliev Akylbek ile Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'na üye 8 ülkenin Tarım Bakanlığı üst düzey yöneticileri katıldı.

Reklam
Reklam

Bakan Eker, yarın düzenlenecek 5. Tarım Bakanları Toplantısı'na katılacak ve konuk ülke bakanları ile ikili görüşmeler yapacak.

Muhabir: Hatice Özdemir / Güç Gönel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: