Elektrik Dağıtım Özelleştirmeleri 2013’ün Ilk Yarısında Tamamlanacak

Elektrik dağıtım hizmetlerinin özelleştirilmesiyle ilgili sürecin devam ettiğini belirten Enerji Bakanı Taner Yıldız, “Akdeniz Boğaziçi...

Elektrik dağıtım hizmetlerinin özelleştirilmesiyle ilgili sürecin devam ettiğini belirten Enerji Bakanı Taner Yıldız, “Akdeniz Boğaziçi ve Gediz’de özelleştirmelere devam edeceğiz. Arkasından eksik kalan bölgelerde özelleştirmeye gideceğiz. Tamamını 2013 yılının ilk yarısında bitirmeyi düşünüyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Enerji Bakanı Yıldız, Odalar Birliği'nin Kayseri’de açtığı Fen Lisesi imza törenine katıldı. Tören sonunda basının sorularını cevaplayan Enerji Bakanı Yıldız, özelleştirmeyle ilgi kararlılık göstereceklerini vurguladı. Yıldız, “Özelleştirme de özel sektöre yüksek verdiniz düşük verdiniz diyemeyiz, bu bir ihaledir. Belli bir değer üzerinden ihale sonlandırıldı. Özelleştirmeyle alakalı kararlılığımız devam ediyor. Direğini trafosunu buradaki donanımları satmıyoruz. 2036 yılına kadar devam edecek olan işletmesini özel sektör eliyle yapılmasını öngörüyoruz. Bu yüzden bunun bir mülk satışı gibi görünmesini istemiyoruz.” diye konuştu.

Özelleştirmenin ayrıca Türkiye’ deki kayıp kaçakların önleyeceğine işaret eden Bakan Yıldız, 2015 yılı sonuna kadar kayıp kaçak sorunların azaltılmasıyla ilgili hedeflerini tutturmak için önemli bir aşama olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Kayseri’de açılacak olan TOBB Fen Lisesi için yaptığı konuşmada hükümetin eğitime 40 milyar TL ayırdığını vurgulayarak, Kayseri’nin İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra 4 farklı üniversitesi olan şehir olduğunu söyledi. Bakan Yıldız, bu sebeple Kayseri’deki eğitim potansiyelini artırmak gerektiğine işaret etti.

İmza törenindeki konuşmasında eğitime verdikleri öneme değinen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de yaş ortalaması 28 olan genç nüfus dinamiğini canlandırmak gerektiğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: