Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kuzey Irak'taki petrol işlerinde, Irak anayasanın öngördüğü...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kuzey Irak'taki petrol işlerinde, Irak anayasanın öngördüğü prensiplere sadık olacaklarını vurguladı.

Yıldız, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda 3 önemli mesaj verdi. Kuzey Irak'taki petrol işlerinde, Irak anayasanın öngördüğü prensiplere sadık olacaklarını ifade eden Yıldız, Kuzey Irak'ta iş yapan 19 ülkeden 39 şirket hangi esaslara göre çalışıyorsa, Türkiye'nin de o şartlara tabi olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin Libya'da Kaddafi sonrasında daha avantajlı olması gerektiğini belirten Yıldız, "Henüz değiliz. Fizan'da 6 petrol kuyumuz var sadece" dedi.

Irak anayasasının, ülkenin neresinde çıkarsa çıksın, petrol gelirlerinin sadece yüzde 17'sini Barzani yönetimine verdiğine işaret eden Yıldız, "Türkiye buna uyacak. Irak'ın Petrol'den Sorumlu Başbakan Yardımcısı Şehristani'yi İstanbul'a davet ettik. Henüz olumlu cevap gelmedi" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: