Eşcinseller yeniden Kuşadası'nda

Aydın'ın Kuşadası İlçesi, 2 yıl aradan sonra eşcinsellerle barıştı. 2000 yılının Eylül ayında, gemiyle Kuşadası'na gelen 833 Amerikalı eşcinsel, İçişleri Bakanlığı'nın talimatı doğrultusunda ilçeye sokulmamıştı. 2 yıllık bir sürecin ardından, İçişleri Bakanlığı'nın genelgeyi geri çekmesiyle 164'ü Amerikalı toplam 180 eşcinsel, gemiyle Kuşadası'na geldi.

2 yıl önce yaşanan tartışmaların ve gerginliğin aksine, Kuşadası Limanı'ndan rahatça Kuşadası'na giren 180 eşcinsel, önce otobüslerle Efes Antik Kenti'ni gezdi, ardından Meryemana Evi'ni ziyaret ederek hacı oldu. Sabah 09.00'da Kuşadası Limanı'na ayak basan eşcinseller, tarihi ve turistik yerleri ziyaretin ardından öğleden sonra Kuşadası çarşılarında alışveriş yaptı.

Reklam
Reklam

Amerika'da RCB isimli bir eşcinsel kulübüne üye olan yaklaşık 180 eşcinsel, uçakla Yunanistan'ın başkenti Atina'ya gitti. Atina'da 4 gün kalan eşcinseller, buradan PSV Royal Clipper isimli Lüksemburg bandıralı gemiye bindi ve gemiye eşcinsellerin dışında hiç bir yolcu alınmadı. Royal Clipper isimli yelkenli gemi ile Ege adalarını dolaşan ve ünlü Mikanos'da bir gece kalan eşcinseller, Mikanos'tan Kuşadası'na hareket edip, sabah 09.00'da Kuşadası Limanı'na demir attı. Gemiden inerken 2 yıl önce aynı kulübe üye diğer arkadaşlarının karşılaştığı uluslararası skandalın tedirginliğini taşıyan eşcinseller, kimsenin kendilerine müdahale etmemesi nedeniyle üzerlerindeki tedirginliği kısa sürede attı ve rahat hareketleriyle dikkat çekti.


Anahtar Kelimeler: