Esenler Belediyesi, Anadolu Meclisi toplantısını yaptı. Toplantıya, Trakya, Rumeli ve Balkan kökenli derneklerin temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, ilçede yaşanılacak her türlü güzelliğe birlikte imza atmak düşüncesiyle bir araya gelmeyi düşündüklerini söyledi. Bu toplantılar sayesinde Osmanlı’dan bugüne gelen yöre meclislerini canlandırmak istediklerini aktaran Göksu, “Esenler için benim de fikrim var, diyen herkesle görüşmek istiyoruz. İstiyoruz ki hem dernek yöneticileri birbirleri ile tanışsın, hem de Esenler’in yönetimine ortak olsunlar. Bu toplantılarımızı yöre yöre devam ettireceğiz.” diye konuştu. Göksu, Esenler Belediyesi’nin Makedonya’daki Jupa Belediyesi ile kardeş belediye olduğunu da sözlerine ekledi.
AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Osmanlı’nın İstanbul’u almadan Rumeli’de, Edirne’de var olduğunu belirterek, “Ancak maalesef kötü yönetimler sebebiyle ilk toprak kayıplarımız da Balkanlar’dan başladı. Oralar coğrafi olarak bugün sınırlarımız dışındaysa da gönüllerimizde kenetlenmiş durumda.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından toplantıya katılan 10 dernek başkanı hem dernekleri ile ilgili bilgi verdi, hem de Esenler ile ilgili görüşlerini aktardı. Esenler Kültür Merkezi’ndeki toplantıya, Uzunköprü Çalıköyü Derneği, Meriç Karahamza Derneği, Atışalanı Köyiçi Derneği, Yeşil Trakyalılar Derneği, Üsküp Derneği, Doğu Makedonyalı Göçmenler Derneği, Trakya-Balkan Kültür Yardımlaşma Derneği, Tokat-Niksar Rumeliler Derneği, Mehmet Akif Ersoy Derneği ve Esenler Rumeliler Derneği yönetim ve üyeleri katıldı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz