Fatih Portakal'dan CHP'li vekile tepki: Susun!

16 Nisan referandumunda 'hayır' oyu kullanacağını açıklayan Fatih Portakal, CHP'lilerin açıklamalarına tepki gösterdi. CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un 'evet' diyenleri denize dökmekle tehdit ettiği sözlerine kızan Portakal, siyasilere 13 gün boyunca susma uyarısında bulundu.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, 'evet' diyenleri denize dökmekle tehdit etmişti.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın tepkisini çeken bu açıklamalara, referandumda 'hayır' oyu kullanacağını belirten Fatih Portakal'dan da bir yorum geldi.

Bu açıklamaların 'hayır' cephesine kaybettireceğini anlayan Portakal, siyasilere 13 gün boyunca susma uyarısında bulundu.

CHP'Lİ VEKİL NE DEMİŞTİ?

Bozkurt, referandumla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: diyelim ki ‘Evet’ çıktı. Kimse heveslenmesin kardeşim. Biz yine Samsun’dan başlarız, Amasya’ya gideriz, Sivas’a gideriz, Ankara’ya geliriz. Buradan İnönü’ye, Sakarya’ya Dumlupınar’a, sizi İzmir’e kadar kovalamazsak anamızdan emdiğimiz süt helal olmasın.”

CHP’li vekil, Twitter hesabından da “1919’da Samsun’a çıkıp 1922’de İzmir’de denize döktüklerimiz emperyalistler ve uşaklarıydı. ‘Evet’ çıkarsa bölmek isteyenleri yine denize dökeriz” diye yazmıştı.

Bozkurt, daha sonra, “Denize dökeriz” lafını 16 Nisan’da ‘Evet’ oyu verecek yurttaşlara hitaben değil, ‘Türkiye’yi bölmek isteyenlere, emperyalist güçlere ve işbirlikçilerine’ söylediğini savunmuştu.

Reklam
Reklam

BAŞBAKAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Başbakan Binali Yıldırım, esnaflarla düzenlediği konuşmada ‘densiz bir milletvekili’ diye nitelediği Bozkurt’un ifadelerine değinerek, “Alçak kimsin sen Türk milletine hakaret ediyorsun. Haddini bil. Bu ükenin bayrağı altında siyaset yapıp bu milleti tehdit etmek senin ne haddine” şeklinde tepki göstermişti.


Anahtar Kelimeler: