Fransız polisinden kiliseye operasyon!

Paris'te bir apartmana düzenlediği operasyon sırasından evden kaçan bir kişinin peşine düşen Fransız polisi bir kiliseye operasyon düzenliyor.

Fransız polisinin kilise operasyonunu 129 kişinin öldüğü Paris katliamının beyni olarak görülen saldırıların iki öne çıkan isminden biri olan Abdelhamid Abaaoud'u yakalamak adına düzenlenlediği bildiriliyor.

Reklam
Reklam

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen terör saldırılarında en az 129 kişi hayatını kaybetmiş, 352 kişi yaralanmıştı. Altı noktada art arda gerçekleşen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları IŞİD terör örgütü üstlenmişti. Polis saldırıların ardından kaçan iki teröristin arandığını bildirmişti.

İLK OPERASYONDA 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 3 TERÖRİST ÖLDÜ

Fransız polisinin Paris'teki terör saldırıları ile ilgili olarak başkentin kuzeyindeki Saint-Denis banliyösünde yaptığı operasyon sona erdi. Hükümet Sözcüsü Stephan Le Foll, sabaha karşı başlayan ve 13 Kasım'da Fransa-Almanya futbol maçı sırasında iki canlı bomba saldırısının yapıldığı Stade de France'a 1 kilometre mesafede gerçekleştirilen operasyonun bittiğini duyurdu.

Paris Savcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, operasyon sırasında bir kadın teröristin üzerindeki bombayı patlatarak öldüğü bildirilmişti.

Reklam
Reklam

Polis kaynakları ise ikinci bir teröristin de polis tarafından öldürüldüğünü duyurmuş, operasyon sırasında 7 kişinin gözaltına alındığını kaydetmişti. Operasyonda görevli 5 polisin de hafif şekilde yaralandığı kaydedildi.

Fransız basınına konuşan bölge valisi ise operasyon sırasında hiçbir sivilin yaralanmadığını söyledi. Bölgede çok sayıda itfaiye ve ambulans aracı gözlenirken operasyonun sona ermesiyle tahliye çalışmaları başladı. Operasyon havadan da polis helikopteriyle takip edilirken bölgede halka "evinizden çıkmayın ve camlarınızı kapatın" çağrısı yapılmıştı.


Anahtar Kelimeler: