Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ilçedeki yatırımları meclis üyeleri ile AK Parti İlçe yönetimine tanıttı.
Meşe Kültür Tesisleri'nde belediye meclis üyeleri ve AK Parti İlçe Teşkilatı üyeleriyle birlikte kahvaltı yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, daha sonra Canik Belediyesi'nin üstü açık gezi otobüsüyle misafirlerine ilçeyi ve yapılan yatırımları gezdirdi. Başkan Genç, Canik'te büyük yatırımların hayata geçtiğini belirtirken, yatırımları yakından gören meclis ve AK Parti teşkilat üyeleri Samsun'a yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Genç'e teşekkür etti.
AK Parti Canik İlçe Teşkilatı Başkanı Yılmaz Hocaoğlu'nun da katıldığı gezi Bahçeşehir Koleji'nin ziyaretiyle başladı. Canik'in marka yatırımları kendine çektiğini belirten Başkan Genç daha sonra misafirlerini Canik Başarı Üniversitesi'ne götürdü. Burada üniversitenin dersliklerini ve laboratuvarlarını gezen Başkan Genç, öğrencilerle de yakından ilgilendi.
Üniversitede, Karadeniz'de bal yetiştiriciliğini araştıran ve balları analiz eden Malezyalı Prof. Dr. Kamaruddin Mohd. Yusoff ile sohbet de eden Başkan Genç, bal sektörünün büyüklüğüne dikkat çekerek, iyi yapılacak bir bal üretiminin şehre ekonomik katkısının büyük olacağını söyledi. Genel sekreter Abdulvahap Özer'den üniversite ilgili bilgi alan Başkan Genç, Canik Başarı Üniversitesi'nin Samsun'un gururu olduğunu söyledi. Özer, Başkan Osman Genç'in çabaları olmasa bugün Samsun'un ikinci bir üniversiteye kavuşamayacağına dikkat çekerek Genç'e teşekkür etti.
Başkan Genç üniversitenin ardından misafirlerine Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Kuzey Yıldızı'nı gezdirdi. Canik'i modern ve estetik bir görünüme kavuşturduklarını, yaşanabilir bir kent meydana getirdiklerini ifade eden Genç, cezaevinin de kalkmasıyla birlikte Canik'in büyük bir yükten kurtulacağını dile getirdi. Başkan Genç son olarak Samsun'un en büyük meydanı olan Adnan Menderes Demokrasi Meydanı ile yeni hizmet binasını tanıttı. Meydan ve yeni hizmet binası, meclis üyeleri ile AK Parti ilçe teşkilatı üyelerinden tam not aldı.
Canik'te yapılan hizmetleri birlikte başardıklarına dikkat çeken Başkan Genç, "Bugün 18 Mart'ta, anlamlı bir günde ilçemizde yapılan çalışmaları yakından gördük. Biz de Canik Belediyesi olarak bu vatanı zor şartlarda bizlere emanet olarak bırakan atalarımıza layık olabilmek için büyük projeler hayata geçiriyoruz. Canik büyüdükçe Samsun büyüyor. Canik'te yaptığımız çalışmalar hem Samsunumuzun hem de Türkiyemizin büyümesine katkıda bulunuyor" dedi.
Canik Belediyesi olarak vatandaşların işlerini kolaylaştıracak adımlar attıklarını da vurgulayan Başkan Osman Genç, "Samsun ve Karadeniz'de ilk kez 'Elektronik Belge Yönetim Sistemi'ni hayata geçireceğiz. Bu sistemi Türkiye'de bir iki belediye ancak uyguluyor. Bu sistem sayesinde vatandaşlarımız bütün işlemlerini internetten halledebilecek. Bir bakıma e-belediyeciliği gerçek anlamda uygulayan belediye olacağız. Bu sistem vatandaşlarımızın işlerini çok kolaylaştıracak" diye konuştu.