Gazeteciler Cemiyeti Vali Yılmaz’ı Ziyaret Etti

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ve yönetim kurulu üyeleri Kayseri Yeni Valisi Şerif Yılmaz’ı makamında...

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ve yönetim kurulu üyeleri Kayseri Yeni Valisi Şerif Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. “Haber almada değil, vermede sıkıntı var.” diyen Yılmaz, 2003 yılında fişlendiği için atamasının yapılmadığı Kayseri’ye, bugün, Cumhurbaşkanı Gül’ün takdiriyle atandığını ifade etti. Yılmaz, bu durumu, demokrasinin gelişmesi şeklinde niteledi.

Reklam
Reklam

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ve yönetim kurulu üyeleri, Tokat Valiliği’nden Kayseri’ye atanan Vali Şerif Yılmaz’a nezaket ziyaretinde bulundu. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, son günlerde meydana gelen terör olaylarına atıfta bulunarak, medyanın terör örgütünün planlarına hizmet etmeyecek bir üslupla haber hazırlaması gerektiğini vurguladı. Kayseri basının bu tür konularda STK’lar ve kamu kurum ve kuruluşları ile paralel hareket ettiğini belirten Altınkaya, geçmişten günümüze Kayseri basını hakkında bilgi verdi.

Ziyaretlerinden dolayı Kayseri Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Vali Yılmaz, basının haber alma özgürlüğü ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Haber almada sınır yok haber vermede sınır var. Bunu bir ayırmamız lazım, bunu arkadaşlarımızla yaptığımız toplantıda söyledim. Belki arkadaşların size değişik şekilde intikal ettirdiği husus olabilir. O da şudur: Kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı her işten haberim olacak. Ben kendi mahiyetimde çalışan, görev yapan arkadaşın yaptığı işi basından öğrenmeyeceğim. Kıstas budur. Onun dışında arkadaşlar bana bilgi verirler, gidersiniz bilginizi alırsınız. Ama mesela bir okulun kapandığını basından öğrenirsem, ben bu işi yapmam. Benim sorumlu hususu ben basından öğrenmem. Basın aracılığıyla tartışmam. Arkadaşlara söylediğim husus budur. Gereğini yerine getiren herkes, konuyla ilgili zaman içerisinde bilgisini herkese verir. Tabi önemli hususlar varsa bizzat ben yaparım. Yani orada devlet zaten düzeni kurarken yetkiyi il müdürlüklerine vermiş olsaydı, bunu yapardı. Hükümetin icraatlarıyla ilgili temsilcisi benim, bununla ilgili devletin politikasını açıklama hususu varsa onu da ben yaparım. Onun dışında teknik konularla ilgili hususlarda da zaten arkadaşlara gerekli talimatlar veriliyor. Şimdi bu eğitim-öğretimin başlaması nedeniyle il müdürü açıklama yapıyor, yeni sistemde okullara ne zaman kayı yapılacağı ile ilgili. Bunlar yapılabilir. Ama şu var, bazı arkadaşlar, bu da gazeteciliğin bir hüneri diyelim, zaman zaman haber aşırtmak adına ‘Bize özel demeç ver’ diyorlar. Bu çok tasvip ettiğim bir durum değil. Benim açımdan tüm basın camiası aynıdır, hepsine eşit mesafede, hepsine aynı şartlarda, hem meslek, hem yardım, hem işini yapmasıyla ilgili eşit davranmak zorundayım. ”

Reklam
Reklam

Yılmaz, 2003’te Kayseri’ye atanmasına rağmen, bir takım nedenlerle göreve başlayamadığını söyledi. Yılmaz “2003’de Kayseri’ye atamam, fişlenmem nedeniyle engellendi. Ama bugün, aynı makamda oturan Sayın Cumhurbaşkanı kendi iline vali olarak atadı. Bu, demokrasi adına hakikaten Türkiye’nin geldiği noktaya, bir vatandaş olarak en fazla sevinen belki de benim. Kendim vali olduğum için değil, demokrasimizin geldiği noktada en çok sevinen benim. Sayın Cumhurbaşkanı, kendilerinin huzurlarında da söyledim, kendisine teşekkür ettim. Türkiye demokrasiyi sadece birileri için değil, demokrasiyi Türkiye’de yaşayan herkes için gerekli. Herkesin demokrasiden istifade etme hakkı var. Bu hakkı da kullandığım için en bahtiyar insanlardan biri benim.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: