Gebze'de kimya fabrikası yanıyor

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde Pelitli Köyü yakınlarında kurulu Elkay Kimya adlı fabrikada yangın çıktı.

Alınan ilk bilgilere göre, çevresinde de bazı fabrikaların bulunduğu Elkay Kimya'da henüz neden çıktığı bilinmeyen yangın giderek büyüyor.

Reklam
Reklam

[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/gebzede-kimya-fabrikasi-yaniyor-gebzede-kimya-fabrikasi-yaniyor/11771/1535421/)

Edinilen bilgiye göre, Elkay Kimya isimli polyester ve mermer yapıştırıcısı fabrikasında yangın çıktı. Alevler bir anda fabrikanın çevresini kaplarken, alev topuna dönen fabrikaya İstanbul ve İzmit'ten 20 araçlık itfaiye ekibi takviye olarak gönderildi. Yangın sırasında zaman zaman patlamalar da meydana gelirken, patlayan variller fabrikanın yüzlerce metre uzağına savruldu. Yangında resmi tatil olduğu için can kaybı yaşanmazken, üzerine kimyasal sıçrayan bir kamyon tamamen kullanılamaz hale geldi.

Gebze Kaymakamı Salih Karabulut incelemelerde bulunmak üzere yangın alanına geldi. Karabulut şöyle konuştu:

"Kimyasal madde üreten bir fabrikamızda henüz nedeni belirlenemeyen bir yangın çıktı. Can kaybımız yok. Yangın kısmen kontrol altına alındı, soğutma çalışmalarına henüz başlanmadı. Diğer fabrikalara sıçrama ihtimali hemen hemen yok gibi. 20 aracımız 5 koldan yangın söndürme çalışmalarını bütün hızıyla sürdürüyorlar. Yangın atıkların depolandığı bölümden çıkarak fabrikaya doğru yayılıyor. Demek ki; kimyasal madde üreten bir fabrikada kesinlikle ve kesinlikle atıkların uzun süre bir yerde tutulması doğru değil. Atılacaksa atılmalı, tutulacaksa tutulmalı. Eğer bu yangın gerçekten atıkların stok edildiği alanda çıktıysa ve fabrikanın tutuşmasına yol açtıysa bunun da fabrika yetkililerinin büyük bir ihmali olduğunu söylemek mümkün."

Reklam
Reklam

İtfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Güncel haberler


Anahtar Kelimeler: