Giresun Valiliği'nin Yol Projesi'ne Muhtarlardan Tepki

Giresun Valiliği tarafından "Senin De Köyünde 1 Metre Yolun Olsun" projesine muhtarlar olumsuz yaklaşım gösterdi.

Giresun Valiliği tarafından "Senin De Köyünde 1 Metre Yolun Olsun" projesine muhtarlar olumsuz yaklaşım gösterdi.

Giresun Faal Muhtarlar Derneği Başkanı Hadi Karabulut, beraberinde bulunan yönetim kurulu üyeleriyle yaptığı açıklamada Valilik Projesi'nin başarılı olmasını umut etmekten başka çareleri olmadığını söyledi. Dernek Başkanı Karabulut "Köy muhtarları olarak zaten bir çok yol ve su sorunumuzu yıllarca bizler çözmeye çalıştık. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Yolsuz ve Susuz köy yolu kalmayacak' söylemleriyle uygulamaya koyduğu KÖYDES Projesi ile sevindik. Bir takım sorunlarımız eskiye oranla çözülse de hala yol ve su sorunumuz köylerimizde Başbakanımızın ifade ettiği şekilde sonuçlanmadı. Valiliğimizin de ortaya attığı proje de zaten yol ve su sorunumuzun bitmediğini gösteriyor" dedi.

Reklam
Reklam

Köylünün ekonomik gücünün bulunmadığını da ifade eden Dernek Başkanı Karabulut "Valiliğin projesine göre bir metre yol için 600 TL para toplanmasından söz ediliyor. Köylünün 6 TL verecek imkanı yokken bu parayı talep etmek kolay olmayacaktır. Çünkü köylünün tek geçim kaynağı olan fındık son yıllarda olmamıştır. Köylünün bakkala, fırına hatta dolmuşçuya dahi borcu vardır. Bizler köy muhtarı olarak su borusuna dahi para alamıyoruz yetkimiz yok ve cebimizden veriyoruz. Valiliğimiz ortaya koyduğu proje için bunu başarabilecekse ne mutlu diyoruz. Projenin başarıyla sonuçlanmasını ancak temenni ederiz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın