Recep Tayyip Erdoğan Haberleri Ve Son Dakika Recep Tayyip Erdoğan Haberleri

Recep Tayyip Erdoğan Haberleri Ve Son Dakika Recep Tayyip Erdoğan Haberleri

Aslen Rizeli olan Recep Tayyip Erdoğan 26 Şubat 1954'te İstanbul'da doğdu

Doğum: 26 Şubat 1954 (67 yaşında), İstanbul

Eşi: Emine Erdoğan

Eğitim: Marmara Üniversitesi (1981)

Parti: Adalet ve Kalkınma Partisi

Çocukları: Ahmet Burak Erdoğan, Necmettin Bilal Erdoğan, Sümeyye Erdoğan, Esra Erdoğan Aslen Rizeli olan Recep Tayyip Erdoğan 26 Şubat 1954'te İstanbul'da doğdu.Recep Tayyip Erdoğan 1965 yılında Kasımpaşa Piyale İlkokulu'ndan, 1973 yılında ise İstanbul İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Fark dersleri sınavını vererek Eyüp Lisesi'nden de diploma aldı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu fakülteden 1981 yılında mezun oldu.

Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok erken yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak ülke ve dünya meseleleri ve toplumsal sorunlarla ilgilenen Recep Tayyip Erdoğan'ın aktif politikaya adım attığı döneme rastlamaktadır.

Recep Tayyip Erdoğan Lise ve üniversite yıllarında Milli Türk Talebe Birliği öğrenci kollarında aktif görev aldı. Recep Tayyip Erdoğan, 1976 yılında MSP Beyoğlu Gençlik Kolu Başkanlığı'na ve aynı yıl MSP İstanbul Gençlik Kolları Başkanlığı'na seçildi. 1980 yılına kadar bu görevlerini sürdüren Recep Tayyip Erdoğan, siyasi partilerin askeri darbeyle kapatıldığı 12 Eylül 1980 döneminde, özel sektörde bir süre müşavirlik, üst düzey yöneticilik de yaptı.

1983 yılında kurulan Refah Partisi ile fiili siyasete geri dönen Recep Tayyip Erdoğan, 1984 yılında Refah Partisi Beyoğlu İlçe Başkanı, 1985 yılında ise Refah Partisi İstanbul İl Başkanı ve Refah Partisi MKYK üyesi oldu. İstanbul İl Başkanlığı görevi esnasında diğer siyasi partiler için de model olan yeni bir örgütsel yapı geliştiren Erdoğan, bu dönemde özellikle kadınlarla gençlerin siyasete katılımını artırmaya yönelik çalışmalar yaptı; siyasetin tabana yayılarak geniş halk kitleleri tarafından benimsenip itibar görmesi yolunda önemli adımlar attı. Bu yapılanma, mensubu bulunduğu Refah Partisi'ne 1989 Beyoğlu yerel seçimlerinde büyük bir başarı kazandırırken, yurt genelinde de parti çalışmaları için örnek teşkil etti.

Recep Tayyip Erdoğan 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi, siyasî yeteneği, ekip çalışmasına verdiği önem, insan kaynakları ve malî konulardaki başarılı yönetimiyle dünyanın en önemli metropollerinden biri olan İstanbul'un kronikleşmiş sorunlarına doğru teşhis ve çözümler üretti. Recep Tayyip Erdoğan Su sorunu, yüzlerce kilometrelik yeni boru hatlarının döşenmesiyle; çöp sorunu ise dönemin en modern geri-dönüşüm tesislerinin kurulmasıyla çözümlendi. Hava kirliliği sorunu Recep Tayyip Erdoğan döneminde geliştirilen doğalgaza geçiş projeleriyle son bulurken, kentin trafik ve ulaşım açmazına karşı 50'den fazla köprü, geçit ve çevre yolu inşa edildi; sonraki dönemlere ışık tutacak birçok proje geliştirildi. Belediye kaynaklarının doğru kullanımı ve yolsuzluğun önlenmesi amacıyla olağanüstü önlemler alan Erdoğan, 2 milyar dolar borçla devraldığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin borçlarını büyük ölçüde ödedi ve bu arada 4 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdi. Böylece, Türkiye'nin belediyecilik tarihinde yeni bir çığır açan Erdoğan, bir yandan diğer belediyelere örnek olurken, bir yandan da halk nezdinde büyük bir güven kazandı. Recep Tayyip Erdoğan, 12 Aralık 1997'de Siirt'te halka hitaben yaptığı konuşma sırasında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere tavsiye edilen ve bir devlet kuruluşu tarafından yayınlanan kitapta yer alan bir şiiri okuduğu için hapis cezasına mahkum edildi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine son verildi.

Recep Tayyip Erdoğan, 4 ay kaldığı cezaevinden çıktıktan sonra kamuoyunun ısrarlı talebi ve gelişen demokratik sürecin bir sonucu olarak 14 Ağustos 2001'de arkadaşlarıyla birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi'ni (AK Parti) kurdu. Kurucular Kurulu tarafından AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı seçildi. Milletin teveccüh ve güveni AK Parti'yi daha kuruluşunun birinci yılında Türkiye'nin en geniş halk desteğine sahip siyasi hareketi haline getirdi ve 2002 yılı genel seçimlerinde üçte iki parlamento çoğunluğuyla tek başına iktidara taşıdı.

Hakkındaki mahkeme kararı nedeniyle 3 Kasım 2002 seçimlerinde milletvekili adaylığı engellenen Erdoğan, yapılan yasal düzenlemeyle milletvekili adaylığının önündeki yasal engelin kalkması üzerine, 9 Mart 2003'te Siirt ili milletvekili yenileme seçimine katıldı. Bu seçimde oyların yüzde 85'ini alan Erdoğan, 22. Dönem Siirt Milletvekili olarak parlamentoya girdi.

15 Mart 2003 tarihinde Başbakanlık görevini üstlenen Recep Tayyip Erdoğan, aydınlık ve sürekli kalkınan bir Türkiye idealiyle, hayati öneme sahip birçok reform paketini kısa süre içinde uygulamaya koydu. Demokratikleşme, şeffaflaşma ve yolsuzlukların engellenmesi yolunda büyük mesafeler kat edildi. Buna paralel olarak ülke ekonomisi ve toplum psikolojisini olumsuz yönde etkileyen ve on yıllardır çözülemeyen enflasyon kontrol altına alındı, Türk Lirası büyük itibar kazandı. Devletin borçlanma faiz oranları aşağı çekildi, kişi başına düşen millî gelirde tarihi bir yükseliş gerçekleştirildi. Ülke tarihinde daha önce görülmemiş hız ve sayıda baraj, konut, okul, yol, hastane ve enerji santrali hizmete girdi. Maddi refah ve kalkınma hamlesindeki büyük başarıların yanı sıra Türkiye'de demokrasi ve özgürlük alanlarının genişletilmesini dünyanın saygın siyasi gözlemcileri Erdoğan'ın gerçekleştirdiği "Sessiz Devrimler" olarak isimlendirdi.

Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği'ne giriş sürecinde ülke tarihinin dönüm noktası olarak nitelenen başarılı girişimlerine ek olarak, akılcı dış politikası ve yoğun ziyaret-temas trafiğiyle Kıbrıs sorununun kalıcı çözüme kavuşturulması ve dünyanın çeşitli ülkeleriyle verimli ilişkiler geliştirilmesi konularında önemli adımlar attı. Tesis edilen istikrar ortamı iç dinamikleri harekete geçirirken, Türkiye'yi bölgesinde saygın bir merkez ülke haline getirdi. Türkiye'nin ticaret hacmi ve siyasal gücü, yalnız içinde bulunduğu coğrafî bölgede değil, uluslararası alanda da hissedilir düzeyde arttı.

Recep Tayyip Erdoğan, 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde yüzde 46.6 oyla büyük bir zafer kazanan Ak Parti'nin Genel Başkanı olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin 60. Hükümeti'ni kurdu ve tekrar güvenoyu aldı. İkinci iktidar döneminin başarıyla tamamlanmasına yakın 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Anayasa değişiklerine ilişkin referandumda evet oylarının yüzde 58 oranına ulaşmasıyla Başbakan Tayyip Erdoğan'ın öncülük ettiği kampanya tarihi bir başarı gösterdi.

Recep Tayyip Erdoğan 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimlerde Ak Parti oyların yüzde 49,8'ini alarak tekrar büyük bir zafer kazandı. 3. kez Başbakanlık koltuğuna oturan Erdoğan, partisinin oylarını 3 dönem üst üste arttırarak Türk siyasi tarihinde bir ilke imza atmış oldu.

Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanını belirlemek için 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan ve Cumhuriyeti tarihinde cumhurbaşkanının doğrudan halk oyuyla seçildiği ilk seçimde Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı seçilmiştir.

Aldığı Ödüller;

29 Ocak 2004

"(AJC) Cesaret karakteri ödülü" (İngilizce: Profiles of Courage)
Amerikan Yahudi Komitesi

18 Nisan 2004
"Dünyanın En Etkili 100 Kişisi"'nden biri Time dergisi

13 Haziran 2004
"Altın Plaka" ödülü Amerikan Başarı Akademisi (İngilizce: Academy of Achievement) Geleneksel olarak verilen ödül Tayyip Erdoğan'a, aktör James Earl Jones tarafından sunulmuştur.

1 Aralık 2004
"Yılın Avrupalısı" ödülü European Voice Dergisi

2 Eylül 2005
"Avrupa Kurumlar" ödülü İtalyan Akdeniz Laboratuvarı Vakfı

1 Haziran 2006
"Tatar Madalyası" Rusya
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından verilmiştir.

8 Ağustos 2006
"Karadeniz Ülkelerinde Yılın Reformcusu ödülü" Hazar Enerji Entegrasyonu

1 Kasım 2006
"Üstün İnsani Hizmet Nişanı" Kızılay

Şubat 2007
"Kültürler Arası Diyaloğu Himaye Ödülü" Tataristan
Tataristan Cumhurbaşkanı Mintimer Şeymiyev tarafından verilmiştir.

12 Mart 2007
"2007 Barış ve Diyalog Ödülü" Rumi Forum tarafından Başbakan Erdoğan'a ve İspanya Başbakanı Zapatero'ya sunulmuştur.Zapatero'ya sunulmuştur.

15 Nisan 2007
"Kristal Hermes Ödülü" Almanya
Ödül, Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenen bir törenle Almanya Devlet Başbakanı Angela Merkel tarafından verilmiştir.

14 Haziran 2007
2006 yılının "En Başarılı Lider Ödülü" İmedya

11 Temmuz 2007
"Agricola" ödülü BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)
Ödül, açlıkla mücadele ve gıda üretiminin artırılması konusunda önemli katkılar sağlayan şahsiyetlere verilmektedir.

15 Ocak 2008
"Köprüleri İnşa Etmek" ödülü Müslüman Sosyal Bilimciler Derneği

11 Mayıs 2009
"İbn-i Sina Ödülü" Kofi Annan ve Zapatero ile birlikte ödüle layık görülmüştür.

9 Haziran 2009
"Barış, Özgürlük ve Demokrasi" ödülü Crans Montana Forumu

26 Ekim 2009

Nişan-ı Pakistan
Pakistan
Pakistan devletinin en büyük ödülü olan Devlet Onur Nişanı.

12 Ocak 2010
"İslam'a Hizmet Ödülü" Kral Faysal Fonu

23 Şubat 2010

"Sevilla, Kültürler Arasındaki Bağ Ödülü" (İspanyolca: Sevilla, Nodo entre Culturas) İspanya'dan Medeniyetler İttifakı projesinin harekete geçirilmesinde üstlendiği önemli rolü nedeniyle verilmiştir

1 Mart 2010

"Hariri Ödülü" BM Habitat ve Refik Hariri Vakfı Vakıf tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sırasındaki başarılarından ötürü Tayyip Erdoğan’a liderlik, devlet adamlığı ve iyi yönetim’ konularında verilmiştir.

29 Nisan 2010
İkinci kez "Dünyanın En Etkili 100 Kişisi"'nden biri Time dergisi
Tayyip Erdoğan "liderler" kısmında 17'nci sıradan listeye dahil olmuştur.

27 Mayıs 2010
"FIESP Nişanı" Brezilya Sao Paulo Sanayi Federasyonu Merkezi Sanayiye yaptığı katkılardan dolayı verilmiştir.

28 Mayıs 2010
"Sigara İle Küresel Mücadele Özel Ödülü"
BM Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)

29 Haziran 2010
"Dünya Aile Ödülü" BM Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)
Dünya Aile Örgütü'nün 2010 yılı özel ödülüdür.

4 Kasım 2010
"Kosova Bağımsızlık Altın Madalyası" Kosova
Kosova Cumhuriyeti’nin en büyük devlet nişanıdır.

25 Kasım 2010
"Yılın Lideri" Arap Bankalar Birliği Lübnan ziyareti çerçevesinde Tayyip Erdoğan'a verilmiştir.

29 Kasım 2010
"Kaddafi İnsan Hakları Ödülü" Libya
Libya ziyareti çerçevesinde Tayyip Erdoğan'a verilmiştir.

11 Ocak 2011
"İslam Dünyası Mümtaz Şahsiyet Ödülü" Şeyh Fahad Al-Ahmad Uluslararası Hayır İşleri Ödülü Kurulu Kuveyt ziyareti sırasında Tayyip Erdoğan'a verilmiştir.

2 Şubat 2011
"Kırgız Devlet Nişanı" Kırgızistan
Kırgızistan ziyareti sırasında iki ülke ilişkileri katkısından dolayı Tayyip Erdoğan'a verilmiştir.

21 Mart 2011
2010 yılının "En Başarılı Lider Ödülü" İmedya

25 Mart 2012
"10 Yılın Şahsiyeti Şahsiyet Ödülü" IFIMES Slovenya 'nın başkenti Ljubljana'da faaliyet gösteren Uluslararası Ortadoğu ve Balkanlar Araştırma Enstitüsü (IFIMES), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı "10 yılın şahsiyeti" ilan etti. Enstitünün 10. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen ödül töreninde, son 10 yılın şahsiyeti özel ödülünün Başbakan Erdoğan'a verildiği açıklandı. Başbakan Erdoğan'ın ödülü, Ortadoğu ve Balkanlar'da izlediği olumlu politikalar dolayısıyla aldığı belirtildi. Ödülün Erdoğan'a daha sonra takdim edileceği kaydedildi.

Fahri doktora
• 26 Ocak 2004 tarihinde Aziz John' s Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı.
• 3 Nisan 2004 tarihinde Ukrayna Ulusal Teknik Üniversitesi Kiev Politeknik Enstitüsü'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı.
• 3 Nisan 2004 tarihinde Kırım Devlet Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı.
• 18 Mayıs 2006 tarihinde Bulgar Bilimler Akademisi'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı
• 20 Temmuz 2006 tarihinde Girne Amerikan Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı.
• 29 Mart 2008 tarihinde Saraybosna Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı.
• 15 Ekim 2008 tarihinde Fatih Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı.
• 4 Temmuz 2009 tarihinde Maltepe Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı.
• 4 Temmuz 2009 tarihinde İstanbul Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı.
• 22 Ağustos 2009 tarihinde Halep Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı.Üniversite daha sonra bu ünvanı geri çektiğini açıkladı.
• 16 Nisan 2010 tarihinde Gazze İslam Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı.
• 18 Mayıs 2010 tarihinde Avrupa Madrid Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı.
• 12 Haziran 2010 tarihinde Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı.
• 2 Ekim 2010 tarihinde Piri Reis Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı.
• 31 Ekim 2010 tarihinde Harran Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı.
• 4 Kasım 2010 tarihinde Priştine Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı.
• 25 Ocak 2011 tarihinde Kiev Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı.
• 16 Mart 2011 tarihinde Moskova Devlet Diplomasi Enstitüsü'nden Erdoğan fahri doktora aldı.
• 21 Mart 2011 tarihinde Ümmü'l-Kurra Üniversitesi'nden Erdoğan fahri doktora aldı.
• 2 Temmuz 2011 tarihinde İstanbul Aydın Üniversitesi'nden Erdoğan fahri doktora aldı.
• 11 Nisan 2012 tarihinde Şanghay Uluslararası Araştırmalar Üniversitesi'nden Erdoğan fahri doktora aldı.
• 22 Mayıs 2012 tarihinde Kaid-i Azam Üniversitesi'nden Erdoğan fahri doktora aldı.
• 29 Haziran 2012 tarihinde Atatürk Üniversitesi'nden Erdoğan fahri doktora aldı.
• 21 Eylül 2012 tarihinde Kudus Üniversitesi'nden Erdoğan fahri doktora aldı.
• 5 Ekim 2012 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Erdoğan fahri doktora aldı.
• 12 Kasım 2012 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nden Erdoğan fahri doktora aldı.
• 19 Ocak 2013 tarihinde Gaziantep Üniversitesi'nden Erdoğan fahri doktora aldı.
• 26 Ocak 2013 tarihinde Marmara Üniversitesi'nden Erdoğan fahri doktora aldı.

Fahri Vatandaşlık

• Şubat 2004 tarihinde Erdoğan Seul'de fahri vatandaşlık unvanını aldı.
• Şubat 2009 tarihinde Erdoğan Tahran'da fahri vatandaşlık unvanını aldı.
• Kasım 2010 tarihinde Erdoğan Prizren'de fahri vatandaşlık unvanını aldı.
• Kasım 2010 tarihinde Erdoğan Mamuşa'da fahri vatandaşlık unvanını aldı.

Recep Tayyip Erdoğan Haberleri

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt! Platforma sırtında küfeyle geldi: 'Getir sandığı, küfeyi biz taşıyacağız'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emekli maaşlarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bunların sırtında maalesef küfe yok" sözlerine yanıt verdi. Konuşma yaptığı platforma küfeyle gelen Özel, "Taşıyamayanlar bırakacak, taşıyanlar gelecek. Getir sandığı, küfeyi biz taşıyacağız. Emeklileri biz ayağa kaldıracağız, söz veriyoruz" dedi.

Manşet

Son dakika | Netanyahu'ya Çağımızın Hitler'i diye anıp sert konuştu! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünya soykırımcı bir katilin alkışlanmasını izledi

Son dakika haberi: ABD Kongresi'nde İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ayakta alkışlanması tüm dünyanın gündeminde. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geniş yankı uyandıran görüntülere çok sert tepki geldi. "Amerika'nın kongresinde soykırımcı bir katilin nasıl alkışlandığını tüm dünya izledi" diyen Erdoğan, Netanyahu'yu Hitler'e benzetti. Erdoğan ayrıca elektrikli otomotiv sektörüne ilişkin yeni teşvik paketini ve ayrıntılarını duyurdu.

Haber

AK Partili Metin Külünk’ten çok konuşulacak ‘Erdoğan’ yorumu: Sosyolojisi eriyor, haramla helal birbirine karışmış vaziyette!

AK Partili Metin Külünk son dönemlerde yaptığı dikkat çeken çıkışlarına bir yenisini daha ekledi. Külünk, "Türkiye'de Erdoğan sosyolojisi eriyor" diyerek, "AK Parti sosyolojisini 2023’te sokak eritti. Cevabını verdi ama Erdoğan’a sahip çıktı. 2024’ten sonra beyefendinin 'mesajı aldık' diyerek gereğini yapmasını bekledi. Şu anda iktidarda haramla helal birbirine karışmış vaziyette" şeklinde konuştu.

Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı: 11 üniversitenin rektörü değişti…

Atama ve görevden almalarla ilgili kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakan Yardımcılığı görevine Halim Özçevik'i atadı. YÖK üyeliğine Prof. Dr. Metin Topcuoğlu atanırken, 11 üniversiteye de rektör ataması gerçekleştirildi. Türkiye'nin yeni Sudan Büyükelçisi ise Fatih Yıldız oldu.

Haber

Recep Tayyip Erdoğan

Recep Tayyip Erdoğan Hakkındaki Haberler Mynet'te. Recep Tayyip Erdoğan Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin

Erdoğan ivedilikle çözülmesi için talimat verdi: Mali yükü de artırıyor! Bu, devlete şantajdır

Son günlerde uçak rötarları sıklaştı. Hava trafik kontrolörlerinin "inisiyatif almadan çalışma" sistemine geçmesiyle baş gösteren sorun mali yük olarak da geri dönüyor. Kontrolörler maaşlarının artmasını isterken konu AK Parti MKYK'da da gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sorumluları hesaba çekin" deyip sorunun çözülmesi için talimat verdiği öne sürüldü.

Haber

MGK sona erdi! Dikkat çeken 'Suriye' vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen MGK toplantısı sonrasında yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada "Meselelerin çözüme kavuşturulması sürecinde, Suriye’de tüm tarafları kapsayan gerçek bir toplumsal mutabakata ulaşılmasına yönelik desteğin sürdürüleceği ve nifak girişimleri ile iki halkın kadim dostluğunu hedef alan kışkırtmalara müsaade edilmeyeceği vurgulanmıştır" denildi.

Haber

Erdoğan’dan talimat: Tatil için acele etmeyin, tümünü bitirin!

AK Parti hükümetinin son dönemde getirdiği yeni yasa tasarıları Meclis’te yoğun tartışmalara neden olsa da Cumhurbaşkanı Erdoğan geri adım atılmaması konusunda talimat verdi. Erdoğan’ın kurmaylarına yönelik mesajında “Tatil için acele etmeyin. Önce gündemdeki yasaların tümünü geçirin, çalışın” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Haber

Erdoğan'dan Özel'e çağrı: Emeklilere faydanız olsun istiyorsanız belediyeleriniz SGK'ya borçlarını ödesin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CHP lideri Özgür Özel'e çağrıda bulunarak, 'Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin, belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumuna olan birikmiş borçlarını ödesin.' sözleriyle seslendi. Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığının borçların tahsiline başlayacağını söyledi. Türkiye'de sokak köpeği sorunu olduğunu da belirten Erdoğan, "Halkımız sokakların güvenli olmasını istiyor, kimse bize merhamet dersi vermeye kalkışmasın." ifadelerini kullandı.

Haber

Erdoğan'dan mevkidaşına doğum günü tebriği: Mirziyoyev ile telefonda görüştüler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbek mevkidaşı Şevket Mirziyoyev ile telefonda görüştü.

Haber

Kılıçdaroğlu'ndan Özgür Özel'e 'el sıkma' yanıtı! Çok sert sözler: Sarayda oturan zatla mücadele edeceğiz!

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de düzenlenen bir panelde CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Cumhurbaşkanı'nın elini sıkmıyor" eleştirisiyle ilgili konuştu. Zehir zemberek ifadeler kullanan Kılıçdaroğlu, "Gazeteciler, öğrenciler, akademisyenlerin hakkını aramak için onun elini sıkmadım ve sıkmayacağım. Süleyman Şah türbesini kaçırıp vatan toprağını terk ettiği için elini sıkmayacağım ve yüzüne bakmayacağım. Seçimler için sahte videolar hazırladığı içini elini sıkmayacağım" dedi.

Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan yıl dönümleri için mesaj yayımladı: Aziz milletimizin istikbalini belirlediği dönüm noktası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum Kongresi’nin yıl dönümü ve Hatay’ın anavatana katılmasının 85. yılı nedeniyle mesajlar yayımladı.

Haber

Erdoğan'ın Esad ile Moskova'da görüşeceği iddiası yalanlandı!

Diplomatik kaynaklar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşeceği iddialarını yalanladı.

Haber

AK Parti kulislerinden sızan 'değişim': Bayrak değişimi yarın! Tüm gözler Erdoğan'ın en yakın kurmaylarında

AK Parti'nin ilk kez ikinci sıraya düştüğü 31 Mart seçimlerinin sonuçlarının faturası kesilmeye devam ediyor. İl başkanlarıyla başlayan süreç Kabine'de iki ismin değişimiyle devam etmiş, Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan "Değişimin sürecinin başlangıcını yaptık" demişti. Şimdiyse gözler yarınki MKYK toplantısında! AK Parti kulislerine göre bu kez genel başkan yardımcılarının değişmesi söz konusu. Seçimden sonra istifaya davet edilen o isimler gündemde.

Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan basket sahasında: Özçekimi Mustafa Varank paylaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan basketbol maçında ter attı. Erdoğan'a bakanlar, milletvekilleri ve Hidayet Türkoğlu da eşlik etti.

Haber

Yeni doğalgaz gemisi yolda! Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih vererek duyurdu: 5 milyon hane halkına yetecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme dair açıklamalarda bulundu, Türkiye'nin yeni bir doğalgaz gemisi alacağını duyurdu. Türkiye'yi hedef alan Yunan Bakan Dendias'a tepki gösteren Erdoğan ayrıca terörle mücadele yönelik de mesaj verdi.

Haber

Erdoğan, Özel ve Bahçeli yemekte bir araya geldi! Özel, Feyzioğlu'na tepki gösterdi: Dışişleri Bakanlığına ileteceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve MHP lideri Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünde Lefkoşa'da bir araya geldi. Törenin ardından liderler yemekte de buluştu. Özgür Özel'den kritik görüşmeye dair açıklama geldi. Özel Kıbrıs'tan ayrılmadan önce Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'na tepki göstererek gerekli şikayetleri Dışişleri Bakanlığına ileteceğini de belirtti.

Haber

KKTC’de dikkat çeken görüntü! Erdoğan ile Özgür Özel bir süre sohbet etti

CHP ile AK Parti arasından normalleşme sürecinin ardından sert açıklamaların peş peşe gelmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel arasında yeni bir görüşme olup olmayacağını merak konusu olmuştu. KKTC’deki törenden bugün gelen görüntüler ise dikkat çekti.

Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kıbrıs'ta Yunan Bakana tepki: Akla ziyan açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı törenleri için Lefkoşa'da törenlere katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, "Yunanistan Savunma Bakanı akla ziyan açıklamalar yaptı. Geçenlerde Miçotakis'le bir araya geldik. 20 Temmuz'da Kuzey Kıbrıs'tayız sen de Güney'desin oradan bize sataşma yapmazsın herhalde dedik. Yapmayacağını söyledi." ifadelerini kullandı.

Haber

Son dakika | Yıldız Sarayı ziyarete açıldı, ağustos sonuna dek ücretsiz! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hazine değerindeki eserlerimizin kıymetini çok iyi bilemiyoruz

Son dakika haberi: Yıldız Sarayı restorasyon çalışmalarının ardından bugün halkın ziyaretine açıldı. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz hazine değerindeki eserlerinin kıymetini çok iyi bilemeyen bir milletiz" dedi. Saraya ziyaretler ağustos ayı sonuna dek ücretsiz olacak.

Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump arasında kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski ABD Başkanı ve başkan adayı Donald Trump bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı yaptığı açıklamada "Görüşmede Trump’a yönelik suikast girişimi ve sonrasında yaşananlar ele alındı" dedi.

Haber

TFF seçimi öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi! ''Sayın Cumhurbaşkanımız bizi kurtarsın

Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, TFF seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu. Hurma, "Hiçbir şekilde içime sinmeyen bir seçim. Türkiye'yi UEFA'da temsil eden bir kişinin adaylıktan çekilme zorunda kalıyor olması bizim adımıza hiç de sağlıklı ve güzel bir durum değil. Türk futbolunu tekrar yönetmeye talip olması inanılmaz bir durum." dedi.

Spor

170 bin lira maaş alıyorlar ama gelmiyorlar! Erdoğan 'hakkımı helal etmiyorum' demişti, yeni uyarı yolda

31 Mart seçimlerinde yaşanan ikinciliğin nedenleri araştırılmaya devam edilirken AK Partili vekiller arasında yeni bir gündem konusu ortaya çıktı. O da genel kurula gelmeyen milletvekilleri. Vekiller bu ay 170 bin lira maaş aldı ancak AK Partili 100'e yakın vekil beklenilen katılımı sağlamadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz sene 'hakkımı helal etmiyorum' demişti. Bu vekiller için yakın zamanda yeni bir uyarı bekleniyor.

Haber

Atama kararları Resmi Gazete'de! Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcıları değişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayınlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda Bakan Yardımcıları Vedad Gürgen ve Refik Tuzcuoğlu görevden alındı. Yerlerine Ömer Bulut ve Burak Demiralp atandı.

Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mah-ı Muharrem Oruç Açma Lokması programına katıldı: 'Bizi kimse ayıramaz, aramıza nifak duvarları öremez'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mah-ı Muharrem Oruç Açma Lokması" programına katıldı. Erdoğan, "Ehlibeyt muhabbetini, millet olarak ezeli ve ebedi kardeşliğimizin mayası olarak görüyoruz. Allah'ın izniyle bu maya sağlam olduğu müddetçe bizi kimse bölemez, bizi kimse ayıramaz, aramıza nifak duvarları öremez" şeklinde konuştu.

Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısında konuştu! 'Türkiye tek bir bloğa sıkıştırılamaz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye tek bir bloğa sıkıştırılamayacak bir ülkedir. Bizi kimsenin dar kalıplarına hapsetmesine izin vermeyiz. Biz ne Batı için Doğu'ya sırtımızı döneriz, ne de Doğu için yaparız" dedi. Açıklamasının devamında Erdoğan "Sene sonunda enflasyonu hedeflediğimiz seviyelere indireceğiz" dedi.

Haber

Kabine sonrası 'Yüzde 50 indirim' kararı beklentisi! Erdoğan duyurabilir: 2 yıl ödemesiz, 18 yıl faizsiz

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bir araya geliyor. Saat 15.00'te başlayacak kritik toplantıda deprem konutları da masada olacak. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın alınacak "yüzde 50'ye kadar indirim" kararını açıklaması bekleniyor. Ödemelerin ise 2 yıl ödemesiz, 18 yıl faizsiz olması gündemde.

Finans

Beştepe'de sürpriz görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi kabul etti.

Haber

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 15 Temmuz'un ilk mesajı: 'Tiyatro' diyenleri kıyamete kadar affetmeyeceğiz!

Son dakika haberi: 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşma gerçekleştirdi. Erdoğan konuşmasında "15 Temmuz'a "oyun, tiyatro, danışıklı dövüş" diyenleri de kıyamete kadar affetmeyeceğiz! 15 Temmuz'a bu çirkin iftiraları atanlar Türkiye üzerinde oynanmak istenen büyük tiyatronun birer figüranlarıdır" dedi.

Haber

Son dakika | Erdoğan'dan ilk açıklama geldi! Donald Trump'a suikast girişimine sert tepki gösterdi: ABD halkının yanında olacağız

Son dakika haberi: Donald Trump'a yönelik suikast girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk mesaj geldi. Erdoğan Trump'a geçmiş olsun dileklerini iletti, "Türkiye olarak dost ve müttefik ABD halkının yanında olacağız" dedi.

Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İsrail gelecekte de kan dökmekten vazgeçmeyecek'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gazze'de sadece uluslararası kuruluşlar değil, İslam aleminin kuruluşları da başarılı bir sınav veremedi. İslam dünyası, İsrail'e söz geçirememesi konusunda kendini hesaba çekmeli. İsrail gelecekte de kan dökmekten vazgeçmeyecek" dedi.

Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye ile yeni dönem mesajı: 'Temenni ediyorum ki yakın bir zamanda somut adımları atarız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Esad'a yaptığı görüşme çağrısı ile ilgili bir soruya "Görevi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a verdim, muhataplarıyla görüşmek suretiyle işin bütün yol haritasını belirleyecekler. Bu inşa sürecinin en önemli adımı da Suriye ile yeni bir dönem başlatmaktan geçtiğini söylüyoruz. Şu ana kadar bu süreç olumlu istikamette gelişti. Temenni ediyorum ki yakın bir zamanda somut adımları da atarız" yanıtını verdi.

Haber

Erdoğan yoğun geçen diplomasi trafiğinin ardından paylaştı: Tüm temaslarımda dikkat çektim!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi sonrasında değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan "Tüm temaslarımda Gazze başta olmak üzere işgal edilmiş Filistin topraklarında süregiden mezalime dikkat çektim. İttifakımızın temel değerlerini ayaklar altına alan İsrail yönetiminin NATO’yla ortaklık ilişkisini sürdürmesi mümkün değildir" dedi. Temaslarını tamamlayan Erdoğan Washington'dan İstanbul'a döndü.

Haber

SON DAKİKA | NATO Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail ile ilgili net mesaj: 'Türkiye tarafından onaylanmayacaktır'

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Washington’da NATO Liderler Zirvesi’ne ilişkin basın toplantısı düzenledi. Erdoğan "Filistin'de kapsamlı, sürdürülebilir barış tesis edilene kadar, İsrail'le NATO nezdinde işbirliği yönündeki girişimler Türkiye tarafından onaylanmayacaktır." ifadelerini kullandı. Erdoğan, ABD'den F16 tedariki ilgili gelen bir soruya ise "Sayın Biden ile konuştuk. '3-4 hafta içinde bu problemi çözeceğim' dedi" yanıtını verdi.

Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nde liderlerle görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği ABD'nin başkenti Washington'da bazı liderlerle görüşmeler yaptı. Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden da zirvede sohbet etti.

Haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zelenskiy ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukrayna-Rusya savaşının seyri ile bölgesel ve küresel konuları görüştü.

Haber

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken 'İsrail' uyarısı: Bölgemiz savaş riskiyle karşı karşıya kalabilir

Son dakika haberi: NATO Zirvesi için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan dikkat çeken bir 'İsrail' uyarısı geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "İsrail'in tehditleri ve çatışmayı yayma girişimleri sona ermeli. Aksi takdirde bölgemiz daha derin çatışmalar ve hatta savaş riskiyle karşı karşıya kalabilir" dedi.

Haber

Erdoğan'dan Srebrenitsa mesajı: İnsanlık tarihine kapkara bir leke olarak geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Srebrenitsa’da yaşanan katliamın benzerinin Gazze’de yaşandığını belirtti. Dünyanın bu katliama da seyirci kalmasına tepki gösteren Erdoğan, "Benzer bir mezalimin dünyanın hiçbir yerinde tekrar yaşanmaması için Srebrenitsa'yı unutmayacağız ve unutturmayacağız. 29 yıl önce Srebrenitsa'da yaşanan vahşetin bir benzerine bugün Gazze'de ve işgal edilmiş Filistin topraklarında Filistin halkı maruz kalıyor.” diyerek tepki gösterdi.

Haber

Meloni'nin Erdoğan'a bakışı olay oldu! Kameralar o anda kayıttaydı... Herkesin konuştuğu kare!

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni ile bir araya geldi. İki liderin görüşmesi sırasında kameralara yansıyan bir görüntü ise gündem olurken, Meloni'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bakışı sosyal medyada çok konuşuldu.

Manşet

Erdoğan’dan ABD’de peş peşe zirveler! Yunanistan, İtalya ve Almanya liderleri ile görüştü…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’deki yoğun diplomasi trafiği devam ediyor. Erdoğan sırasıyla Yunanistan Başbakanı Miçotakis, İtalya Başbakanı Meloni ve Almanya Başbakanı Scholz ile görüştü. Erdoğan yoğun görüşme trafiğinin ardından ise eşi ile birlikte ABD Başkanı Biden'ın verdiği resmi yemeğe katıldı. İşte Erdoğan’ın yoğun ABD programının detayları…

Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO zirvesi için ABD'de! Yoğun diplomasi trafiği başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO Zirvesi için Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington'a gitti. Konaklayacağı otele giderken Türk vatandaşların sevgi gösterisiyle karşılaştı. Erdoğan, daha sonra otelden ayrılarak NATO'nun 75. Yılı Anma etkinliğine katıldı. Ardından Macaristan Başbakanı Victor Orban'la görüştü.

Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, ABD'de Türk vatandaşları karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, ABD’de konaklayacağı otelin önünde karşılayan Türk vatandaşları, sevgi gösterisinde bulundu.

Haber

Son dakika | Erdoğan dünya liderlerine bir bir söyleyecek! NATO Liderler Zirvesi öncesi konuştu: Gündeme taşıyacağız

Son dakika haberi: NATO Liderler Zirvesi'nde dünya liderleriyle görüşecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyada artan terör tehdidine dikkat çekeceğiz" dedi. Erdoğan ayrıca "Gazze'de Filistin halkına yönelik süregiden katliamları gündeme taşıyacağız" mesajını verip İsrail'e tepki gösterdi.

Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Liderler Zirvesi için ABD'ye gidiyor! 4 önemli konu gündemde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi için bugün ABD'ye gidecek. Cumhurbaşkanı, zirve kapsamında çok sayıda ikili görüşme de gerçekleştirecek. Ortadoğudaki gelişmeler, Rusya -Ukrayna savaşı ve Karadeniz’in güvenliği Erdoğan’ın gündemindeki başlıklar olacak.

Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için ABD'ye gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington'daki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere 9-11 Temmuz'da ABD'ye ziyarette bulunacak.

Haber

Not tutan CHP'lileri görünce Elitaş da satır satır yazmış! Erdoğan-Özel görüşmesinde ilginç detay: Alışkın olmadığımız bir şeydi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel'in görüşmelerinde bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, görüşmelerdeki ilginç 'not' detayını ilk kez açıkladı. Elitaş yaşananlara ilişkin "Alışkın olmadığımız bir şeydi" yorumunu yaptı. AK Parti'ye gelen Devlet Bahçeli-Özgür Özel anketinin sonuçlarına değinen Elitaş, MHP liderinin gündem olan yumuşama çıkışıyla ilgili de konuştu.

Haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Fenerbahçe'ye transfer tavsiyesi, Mourinho'ya seslendi: O isim satılmalı...

Hollanda ile oynanan EURO 2024 çeyrek final mücadelesini stattan takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken performansıyla dikkat çeken isimlerden olan Ferdi Kadıoğlu için dikkat çeken bir tavsiyede bulundu. İşte detaylar...

Spor

Son dakika | Kayseri'deki olaylar için Erdoğan'dan 'siyasi mikser' çıkışı! Esed bize adım attığı anda biz o yaklaşımı gösteririz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'da A Milli Takımımızın maçını izledikten sonra uçak dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kayseri'deki olaylara değinen Erdoğan "Muhakkak ortada bir mikser var. Yani bu tür olaylarda bir siyasi mikserin olmaması mümkün değil" mesajıyla dikkat çekti.

Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Merih Demiral'ın cezasına yanıt!! ''Türk milletine dönük bir ceza verilmiştir''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda'ya mağlup olduğumuz maç dönüşü konuştu. Erdoğan, "Batı'nın bugüne kadar zihniyet itibarıyla bize yaklaşımı hiçbir zaman değişmemiştir. Batı aynı zihniyetiyle devam etmiştir ve aynı şekilde de devam etmektedir. Merih Demiral’a verdikleri ceza, adeta ilk andan itibaren kararı verilmiş olan bir ceza." dedi.

Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, soyunma odasına indi: Siz bizim şampiyonumuzsunuz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda maçı sonrası soyunma odasına giderek teknik heyeti ve oyuncuları tebrik etti. Erdoğan oyunculara "Hepinizi tebrik ediyorum. Her ne kadar bugün burada bu neticeyi aldıysak da siz bizim şampiyonumuzsunuz” diyerek hepsiyle tek tek tokalaştı.

Spor