Gürsel Tekin kimdir

Gürsel Tekin, 17 Haziran 1964'te Ardahan Göle'de dünyaya geldi.

Babasının adı Nazim, annesinin adı Heyrat'tır.

Reklam
Reklam

Gürsel Tekin, Ailesinin isteği üzerine, lise öğrenimine Kars'ta devam etti. Gürsel Tekin ,Kars Alparslan Lisesi'ni bitirdi.

Bu sırada siyasal düşüncesinin alt yapısını da oluşturmaya başladı.

Gürsel Tekin, Savunduğu düşüncelerin "sosyal demokrasi"yle örtüştüğünü gördü. CHP Gençlik Kolları'nda faaliyet göstermeye başladı. 12 Eylül 1980 Darbesi'yle birlikte kesintiye uğrayan demokratik süreci, öğrenimini bitirmek ve teorik alt yapısını güçlendirmek için değerlendirdi. 1981 yılında, Kars Alpaslan Lisesi'nden mezun oldu. Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ni kazandı. O dönemki siyasi ortam, öğrenimini tamamlamasına izin vermedi. Dönemin sosyo-ekonomik koşulları yüzünden ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleşti. Darbenin etkilerinin ortadan kalkması ve yeniden sivil hayatın başlaması üzerine 1984 yılında kurulan Sosyal Demokrat Halkçı Parti'de (SODEP) görev aldı.

Gürsel Tekin 1984'te yeniden aktif olarak başladığı siyaset, 1986-87 yılları arasında askerlik görevi dolayısıyla kesintiye uğradı.
Gürsel Tekin, İstanbul Kuleli Askeri Lisesi'nde vatani görevini tamamladı. Sivil hayata döner dönmez ticarete atıldı. Aynı dönemde SODEP'in kapanması üzerine SHP'ye üye oldu. 1989 yılında Kadıköy Belediyesi'nde, partisini Meclis Üyesi olarak temsil etti. Bir sonraki seçime kadar bu görevi yürüttü. 1994'teki seçimlerin ardından da aynı görevi üstlendi.

Reklam
Reklam

Gürsel Tekin, 1995 yılında sosyal demokratlar CHP çatısı altında birleşti. Meclis Üyeliği görevini bu kimlik altında sürdürdü.
Gürsel Tekin,1994-1997 yılları arasında, Kadıköy Belediyesi Encümen Başkanlığı koltuğunda oturdu. 1997 yılında Kadıköy Belediye Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu üyeliğini de sürdürdü. 1999 yılına kadar aktif bir partili olarak çalıştı. Yapılan seçimlerden zaferle çıkılması üzerine, yeniden CHP Belediye Meclis Üyeliği ve Kadıköy Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Gürsel Tekin,3 Kasım 2002'de, yani CHP'nin baraj altında kaldığı dönemde ise CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Bu görevi, 2002'den 2005'in sonuna kadar üstlendi. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde CHP'den Kadıköy'de Belediye Meclis Üyeliği ve Belediye Başkan Yardımcılığı, Büyükşehir Belediyesi'nde ise Meclis Üyeliği görevine seçildi.

Reklam
Reklam

Bu görevlerin yanı sıra düşüncelerini ifade edebilmek amacıyla, çeşitli gazete ve dergilerde makaleler kaleme almaya başladı. Gürsel Tekin,Halka ve Olaylara Tercüman, İnternethaber, Siyasal Birikim, Serhat Kars, Gazete Kadıköy, Gerçek Gündem ve Forum Diplomatik gazetesinde düşüncelerini kamuoyuyla paylaşma fırsatı buldu.

Gürsel Tekin,yTürkiye'nin sosyo-ekonomik yapısı ve sorunları üzerine, 300'den fazla makaleye imza attı. Sosyal sorumluluk projelerinde de aktif rol üstelendi. Yaklaşık 7.5 milyon insanı temsil eden Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu'na girdi. 12 Haziran 2011 seçimlerinde İstanbul milletvekili seçildi.

Çeşitli gazete ve dergilerde makaleleri yayınlandı. Gürsel Tekin 2005 yılından bu yana CHP İstanbul İl Başkanlığı görevini sürdürüyor.
Orta düzeyde İngilizce bilen Tekin, evli ve 3 çocuk babasıdır.


Anahtar Kelimeler: