batik Haberleri

Gelibolu Tarihi Su Altı Parkı, savaşın izlerini taşıyan batıklarıyla dalış tutkunlarının yeni rotası oldu
Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının girişimleriyle 2021'de dalış turizmine kazandırılan Birinci Dünya Savaşı'ndan kalma gemi batıkları, su altındaki tarihi keşfetmek isteyenlerin gözde rotalarından biri haline geldi.
Yayın Tarihi: 18-03-2024 10:00
Levi's, Calvin Klein, Tommy Hilfiger... Stil sahibi tasarımlarıyla kaliteli markalarda %50'ye varan indirim
Moda dünyasının en sevilen markalarında %50'ye varan indirimleri keşfetmeye ne dersiniz? Levi's, Tommy Hilfiger, Calvin Klein gibi dünyaca ünlü markaların eski ve yeni sezon indirimli ürünlerini sizin için derledik. İşte detaylar!
Yayın Tarihi: 17-05-2023 00:27
İznik Gölü'ndeki batık kilisede Aziz Nikolas figürlü kolye ucu bulundu
Amerikan Arkeoloji Enstitüsünce 2014'te dünya çapındaki en önemli 10 keşiften biri gösterilen bazilikadaki su altı kazısından çıkarılan kolyede, "Noel Baba" olarak bilinen Aziz Nikolas'ın ismi de yazıyor - İznik Gölü Bazilikal Kilisesi Su altı Kazıları Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin: - "Bunun bizim açımızdan önemi; şu anda kazısını yapmış olduğumuz kilisenin orijinalde bir hacı kilisesi olduğunu, yani burayı ziyaret eden insanların hacı olarak isimlendirilebileceklerini gösteren önemli yerlerden biri. Dolayısıyla bu senenin en önemli buluntusu olarak değerlendiriyoruz"
Yayın Tarihi: 06-10-2022 11:11
Dalış turizmine açılan Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı yeni batık keşifleriyle genişliyor
14 batıkla bir yıldır yurt içi ve yurt dışından dalış meraklılarını ağırlayan parkta, 107 yıl önceki savaşlardan kalma HMS Hythe'nin ardından diğer iki kayıp İngiliz batığa da ulaşılması hedefleniyor - Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir: - "Bütün dalış meraklılarını tarihe bir dalış yapmaya, tarihin içinde bir yolculuk yapmaya davet ediyoruz. Çünkü Çanakkale'de denizin altı da denizin üstü de doğası da tarihi de çok mükemmel. Dünyanın en iyi korunmuş savaş alanı"
Yayın Tarihi: 05-10-2022 12:06
Çanakkale Savaşları'nda batan HMS Majestic gemisinin batığı görüntülendi
Belgesel yönetmeni ve sualtı fotoğrafçısı Tahsin Ceylan, Çanakkale'de bazı batıkları ve bölgedeki su altı florasını kaydetti
Yayın Tarihi: 27-07-2022 12:35