İki Malzemeli Enfes Çikolatalı Mousse

Tarif sadece iki malzeme içeriyor (gerçekten). Su ve çikolata. Ve beş dakika sonra dünyadaki en güzel çikolatalı mousse'u yiyeceksiniz.

Tarif Puanı
Kaç Kişilik -
Hazırlık Süresi 5dk
Pişirme Süresi -
Kalori/Porsiyon -

Malzeme Listesi

Çikolata
Su

Reklam
Reklam

(2 Kişilik - 5 dakika)

Hazırlanışı

Tarif çikolatayı suda eritmekle başlıyor ve kıvam alana kadar çırpma ile sona eriyor. Tel bir çırpıcı kullanarak karıştırabilir ve kıvam alınca karıştırmayı bırakıp kıvamın koyulaşmasını önleyebilirsiniz. İsterseniz elektrikli el blender'ı da kullanabilirsiniz ama kıvamına çok dikkat etmelisiniz. Eğer çok fazla çırparsanız mousse pürüzsüzlüğünü kaybedip tanemsi bir hal alır. Son olarak bir saat buzlukta bekletin ve ağzınızda eriyen mükkemmel kıvamını tamamlayın. Dilerseniz tarçın veya likör ekleyerek tatlınıza farklı aromalar katabilirsiniz..

Bu tarif cafefernando.com'dan alınmıştır.

Püf Noktası

Sadece iki malzeme içerdiğinden lezzeti tamamen kullandığınız çikolatanın kalitesine bağlı. Hangi çikolatayı tercih ediyor olursanız olun, en az %70 oranında bitter olmasına dikkat edin. Eğer bitter çikolatanın tadı çok acı gelirse biraz şeker ekleyebilirsiniz. Tarifin en önemli kısmı kıvamı doğru tutturmakta yatıyor.

Reklam
Reklam