İnanç Özgürlüğü İçin 26 Bin Dilekçe Toplanacak

Aktif Eğitim-Sen İl Temsilcisi Sedat Özveren, ülke genelinde “İnanç özgürlüğü için 26 bakana 26 bin...

Aktif Eğitim-Sen İl Temsilcisi Sedat Özveren, ülke genelinde “İnanç özgürlüğü için 26 bakana 26 bin dilekçe eylemi” başlattıklarını söyledi.

Pirhan’da basın açıklaması yapan Özveren, Türkiye’de kamu kurumlarında görevli bireylerin serbest kıyafetle veya inançlarının gerektirdiği kıyafetle görev yapabilmesi, ilgili yasal düzenlemelerde personelin görevi başında inancının gerektirdiği kıyafetleri giyinmesini engelleyici (özellikle başörtüsü ile görev yapmayı engelleyen) kısıtların kaldırılmasını istediklerini söyledi. İkinci olarak ise kamu hizmeti sunulan bütün kurumlarda, özellikle okullarda yönetici, öğretmen ve öğrencilerin ibadet ihtiyaçlarını karşılayabilecek ibadethanelerin oluşturulması için gerekli yasal düzenlemenin yapılmasını arzu ettiklerini ifade eden Özveren, söz konusu taleplerin ideolojik ve siyasi tartışmaların dışında insani bir ihtiyaç olarak değerlendirilmesini beklediklerini kaydetti. Özveren, vatandaşların dolduracakları dilekçeleri genel merkezleri aracılığıyla tüm bakanlıklara ulaştıracaklarını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: