Joker filmi, adeta yapımcısını zengin etti

Joaquin Phoenix’in Joker karakterine hayat verdiği Joker filmi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük ilgiyle karşılandı. Hali hazırda 800 milyon doların üzerinde bir hasılata imza atan Joker, karlılık anlamında da pek çok filmi geride bırakmayı başardı.

Deadline tarafından hazırlanan rapora göre Joker filminin çekimleri ve prodüksiyon aşaması için yaklaşık olarak 70 milyon dolarlık bir bütçe ayrılmıştı. Bu bütçenin diğer çizgi roman uyarlaması filmler karşısında hayli komik durduğunu ifade etmemiz gerekiyor.

Reklam
Reklam

Filmin dünya genelindeki dağıtımı ve reklamı için harcanan meblağın ise 120 milyon dolar civarında olduğu belirtiliyor. Yani Joker filmi, yapımcısına yaklaşık olarak 200 milyon dolara mal oldu diyebiliriz.

Filmin gişesine baktığımızda ise karşımıza 800 milyon doları aşan bir tablo çıkıyor. Zaten genel kanı filmin 900 milyon dolarlık hasılat yapacağı yönünde. Bu açıdan bakıldığında bile Joker’in yapımcısına 700 milyon doların üzerinde kazandırdığını söylemek mümkün.

Ayırca Deadline, Joker’in gelir gider tablosunda da 2.61 oranıyla açık ara zirvede yer aldığını belirtmiş. Muhtemelen filmin TV kanalları ve dijital yayın mecralarına satılmasıyla makas daha da açılacaktır.

Anahtar Kelimeler: