Kağızman'da sansar kümeslere tadandı

Kağızman’da Aralık ve Ocak ayı içerisinde sansarların yarmadığı kümes kalmadı.

Kağızman’da Aralık ve Ocak ayı içerisinde sansarların yarmadığı kümes kalmadı. Şahindere Mahallesi’nin İsmail Bey ve Efo Sokağı’nda kümes koymayıp dalan sansarlar horoz ve tavuk kalmadı boğdu.

Reklam
Reklam

Evlerin çatılarında yuvalanan ve geceleri ava çıkıp kümesleri dağıtan sansarlar yakaladıkları horoz ve tavukları boğarak etkisiz hale getirdi.

Sansarlar yıllardan beridir Kağızman şehir merkezindeki evlerin çatılarında barınmakta ve yakınlarındaki kümes hayvanları ile beslenmekteler.

2011 yılının kış aylarında işi azıtan sansarlar kümeslerde hayvan koymadı kırdı. Bunun son örneği İsmail Bey Sokağı’nda yaşandı. Bu sokakta oturan üç vatandaşın kümeslerine girerek horoz ve tavukları bir bir yakalayıp dışarıda karın üzerinde boğdu. Boğdukları horoz ve tavukların ayaklarını yedikleri, başlarını kopardığı ve yediği gözlemlendi. Kan emici bir hayvan olan sansarlar hayvanların göğüslerini delerek kanlarını emmektedirler. Etlerine dokunmadan kümes yerini terk etmektedirler.

Son olarak İsmail Bey Sokağında Emine Hanım’ın kümesini dağıtan sansarlar dört tavuk iki horozu etkisiz hale getirdi. Bu hayvanların üçünün baş kısımlarını yedikten sonra altısının da ayaklarını yediler. Göğüs kafeslerini delerek kanlarını emdikten sonra yok oldular.

Reklam
Reklam

Sansarların özellikleri: Kediyi andıran uzun ve ince bir vücudu, uzun ve bol tüylü kuyruğu vardır. Boyları 40-50 cm., ağırlıkları 2 kg. civarındadır. Boyunlarında beyaz renkte çatal şeklini andıran tüyler olan sansarlar, parlak koyu kahve rengindedir. Geceleri ava çıkar. Sıkıştırıldıklarında oldukça tehlikeli olabilirler.

Beslenme: Gündüzleri uyuyup geceleri avlanan sansarlar, çift olarak avlanan hayvanlardır. Kemirgenler, sürüngenler, tavuklar, yumurta, meyve ve kuşlar temel besinleridir.


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz