YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Memur-Sen Kağızman temsilcisi Şevket Kaya

Kağızman Devlet Hastanesi’nin 11 yıllık memurlarından olan ve iki yıldır Sağlık-Sen Kağızman İlçe Temsilciği...

Memur-Sen Kağızman temsilcisi Şevket Kaya

Kağızman Devlet Hastanesi’nin 11 yıllık memurlarından olan ve iki yıldır Sağlık-Sen Kağızman İlçe Temsilciği görevini yürüten Şevket Kaya 08.12.2011 tarih ve 663 sayılı karar ile Memur-Sen Konfederasyonu Kağızman ilçe temsilciliği görevini yürütmek üzere yetkilendirildi.

Memur-Sen Kağızman ilçe temsilciliğine getirilen 1971 doğumlu 11 yıllık memur olan Şevket Kaya ilçede yerel basın olarak yayın hayatını sürdüren Gözlem Gazetesi’ne üstlendiği bu görev hususunda şöyle konuştu:

Memur-Sen bir sivil toplum örgütüdür. Tüm memurların bir savunma mekanizmasıdır. Bu sendikaya üye olduğunuz zaman maddi ve manevi hiçbir şeyiniz kayıp olmuyor. Sizin özlük haklarınızı her yıl devlet ile 15 Mayıs’ta oturur sözleşmeler yapar. Kurum içerisinde her hangi bir sıkıntınız doğduğunda sorununuza eğilir. Personel ile idare arasında bir köprü kurar. Danışmanlık yapar ve gerekli uzlaşmayı sağlar. Memur-Sen Türkiye genelinde yetkili bir sendikadır. Memur-Sen’e kayıt yaptırmak 4688 sayılı kanun gereğince tüm memurların yasal hakkıdır. Bütün memurların Memur-Sen’e katılmalarını ve faydalanmalarını istiyorum.

Benim Sağlık-Sen temsilciliği dönemimde iki tane avukatım vardı. Memur-Sen’de de iki avukatım vardır. Bu iki görevi birlikte yürütmekteyim. Diyelim ki benim bir arkadaşımın hukuki bir davası vardır. Hemen avukatımızı arayarak her hangi bir ücret ödemeden başvurabilir ve davası takip edilir.

Bunun dışında devlet yılda dört kez sendikalı olan memurlara 180 TL para ödüyor. Örneğin 4-B’lerin kadroya geçmesi hususunda sendika devletle anlaşmaya gidiyor ve kadro almalarını sağlıyor. Sendikamız 4-B’lere iş güvencisi getirdi. İş güvencesi amirin tek taraflı fes edebileceği durumdu. Sendikamız bu durumu mahkemeye verdi. Mahkeme yolu ile normal 657’ye tabi memurların yararlandığı gibi yararlanma hakkı doğdu. Yani 4-B’liler bir soruşturma geçirecek, kınama cezası alacak ki ondan sonra anlaşması fes edilebilsin.

Ben hastanenin dört tane komisyonunda görevliyim. Hastanede personellerin üyelerin her hangi bir sıkıntısı olduğu zaman başvuracakları bir temsilciliktir sendikamız. Memur-Sen’de aynı çaba içerisinde olacaktır. Memur-Sen Türkiye genelinde büyük bir yol kat etmiştir. Kağızman’da da aynı çabayı gösterecektir. Biz Kağızman’da sendika faaliyetlerin daha da artıracağız. Hizmet düzeyini yükselteceğiz. Sağlık-Sen olarak yılda iki kez etkinlik düzenliyoruz. Masrafı sendikamız karşılıyor. Memur-Sen adına da etkinliklerimiz olacaktır.

Kağızman’da şimdiye kadar Memur-Sen temsilciliği kurulmamıştı. Kurumların kendi içerisinde olduğu sendikalar vardı. Ama şu an Kağızman’da Memur-Sen temsilciliğimiz kuruldu ve yetkili kişi olarak da bizi atadılar. İl ile irtibatlı olarak bu görevi layığı ile yürüteceğimi buradan belirtmek ve duyurmak istiyorum. Genel merkezimizin bilgisi dahilinde il ilçe el ele hareket edecek ve güzel hizmetler sunmaya çalışacağız, diye konuştu.

Memur-Sen’in Tarihçesi: Milletin, kamu çalışanlarının, sivil toplumun ve kimsesizlerin sesi haline gelen Memur Sendikaları Konfederasyonu’nun temelleri 1992 yılında atıldı. Şair-yazar-eğitimci Mehmet Akif İnan Genel Başkanlığında 14 Şubat 1992 yılında idealist eğitimciler tarafından kurulan Eğitim-Bir-Sen, yeni sendikaların kurulmasına öncülük etti.

İlk olarak İstanbul’da Bem-Bir-Sen ve Birlik Haber-Sen, Ankara’da Sağlık-Sen’in kuruluşu gerçekleştirildi. Bu sendikaları yeni sendikalar takip etti ve Memur Sendikaları Konfederasyonu’nun (Memur-Sen) kuruluşu 9 Haziran 1995’te Mehmet Akif İnan’ın Genel Başkanlığında, 29 kurucu üye tarafından tamamlandı.

Türkiye’de önemli bir güç ve milletin umudu haline gelecek olan Memur-Sen’in kurucular kurulu, sivil toplumun önemine inanmış şu isimlerden oluştu: Mehmet Akif İnan, Nurettin Sezen, Abdullah Akar, İsmail Kıllıoğlu, Şevket Sezer, Ahmet Aksu, Bülent Kutluca, Necati Şimşek, İlknur Poyraz, M. Fatih Uğurlu, Emin Zararsız, Mesut Kınalı, Hasan İpek, Hayati Kırlı, Eyüp Ersoy, Ömer Çiçekçi, Fatma Acun, H. İbrahim Eken, Mevlüt Doğan, Davut Denek, Halil Üstüner, Hamdi Saylan, Abdullah Tombul, İbrahim Demirhan, Hüsamettin Şanal, Mehmet Uçar, Bülent İlhan, Y. Ziya Odabaşı ve Sadık Danışman.

Memur-Sen’in kuruluşunda yer alan sendikalar ise şunlar:Eğitim-Bir-Sen, Bem-Bir-Sen, Sağlık-Bir-Sen, Türkiye Birlik Haber-Sen, Sağlık-Sen, Enerji-Bir-Sen, Kamu-Büro-Sen, Öz Büro-Sen, Tok-Sen ve Belediye-Sen.

Memur-Sen’i kısa sürede kamu çalışanlarının ve kamuoyunun gündemine sokan Mehmet Akif İnan, 15 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek 1999’da kurduğu Emek Platformu’nun kuruluşunda önemli bir rol oynadı, daha sonra Emek Platformu’nun dağılma sürecine girmesi dönemlerinde birleştirici kimliğiyle Platformunun devamını sağladı. Emek Platformu en önemli etkinliklerini 1999 yılında Sosyal Güvenlik Yasasının görüşmeleri sürecinde, 2000 yılında Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası’nın çıkma aşamasında gerçekleştirmiştir. Platformun tarihe kaydedilen en büyük eylemiyse 1 Aralık 2000 yılında dönem sözcülüğünü Memur-Sen’in yaptığı ve ülke çapında 1 milyon çalışanın katıldığı iş bırakma eylemi ve mitingidir.

Bu muhteşem mitinglerin organizasyonuna liderlik eden Mehmet Akif İnan, mitingler sonrası hastalanmış ve 6 Ocak 2000 tarihinde vefat etmiştir. İnan’dan boşalan Genel Başkanlık koltuğuna(06.01.2000-21.01.2000) Zübeyir YETİK getirilmiştir. Yetik’in istifa etmesinin ardından ise bu görevi(19.02.2000-05.06.2003) Mehmet Fatih UĞURLU üstlenmiştir. Uğurlu’dan sonra ise Genel Başkanlığa Ahmet AKSU getirilmiş ve bu görevi 26 Nisan 2008 yılına kadar sürdürmüştür. 26 Nisan 2008 yılında yapılan Memur-Sen Genel Kurulu’nda Genel Başkanlığa Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu seçilmiştir. Gündoğdu halen bu görevini sürdürmektedir.

Memur-Sen demokratik duruşu, sivil anlayışı ve kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerine sahip çıkması nedeniyle 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu’nun çıktığı 25 Haziran 2001 tarihinden itibaren sürekli büyüyerek 2009 yılında etkili ve yetkili Konfederasyon olmuştur.

4688 Sayılı Yasa’nın yürürlüğe girdiği yılı takip eden 2002 yılında 41 bin 871 üyeyle yeniden start alan Memur-Sen, 2003’te 98 bin 146, 2004’te 137 bin 937, 2005’te 159 bin154, 2006’da, 203 bin 851, 2007’de 249 bin 725, 2008’de 314 bin 701 rakamına ulaşmıştır.

2008 - 2009 döneminde ise ‘Ortak Akıl’, ‘Her Yer Filistin Hepimiz Filistinliyiz’, ‘Uygur Türklerine Soykırıma Hayır’ mitingleri ile toplu görüşmede gösterdiği performans ve kamu çalışanlarına sağladığı ilave imkanlar nedeniyle üye sayısını daha da arttırarak 7 Temmuz 2009 tarihli resmi gazetede yayınlanan istatistiklere göre 376 bin 355 sayısına ulaşarak yetkili konfederasyon oldu. Konfederasyonumuza bağlı Diyanet-Sen, Bem-Bir-Sen, Toç-Bir-Sen ve Sağlık-Sen ise yetkili sendikalarımızdır. Diğer sendikalarımız ise yetkiye doğru adım adım yaklaşmaktadır.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler