Düzce'nin Akçakoca ilçesinde bir fırında kara lahanalı ekmek üretildi. Tüketiciler, organik kara lahanalı ekmeğin çok lezzetli olduğunu söyledi.
Türkiye'nin çeşitli yerlerinde 10 yıldır fırıncılık yapan ve 3 yıl önce Akçakoca'ya yerleşen Karadenizli Mustafa Şeker ve 20 yıllık usta Mustafa Doğan, 1.5 ile 2 metre arasında değişen boya sahip ve 8 gün bayatlamayan balina ekmeğinin ardından kara lahanalı ekmek üreterek bir yeniliğe daha imza attı.
Kara lahanalı ekmeğin yaklaşık 200 derece sıcaklıkta pişirildiğini anlatan 20 yıllık ekmek ustası Mustafa Doğan, "Özel bir karışımlı un çeşitleri kullanarak hamur yoğuruyoruz. Bir süre sonra kara lahanayı haşlayarak suyu ile birlikte hamura karıştırıp yoğurma işlemimizi devam ediyoruz. Bir saat süren yoğurma işleminin ardından yaklaşık olarak 2 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz. Özel tam yerli ve organik buğday unu ile birlikte yaptığımız ekmeği özel kaplara önce kara mancar ile döşeyerek ve üstüne hamurumuzu koyarak 200 derecelik odunla ısınan fırına atıyoruz. Yaklaşık 30 dakika pişen kara lahanalı ekmeğimizi çıkararak müşterilerimize sunuyoruz'' dedi.
Fırın sahibi Mustafa Şeker ise, "Her şeyden önce artık günümüzde organik ürünlerin daha da artması gerektiğini keşfettik. Ustamızla birlikte değişik organik ekmek üretimini amaçladık. Müşterilerimiz son derece memnun. İçlerine sinerek alışveriş yapmanın tadına varıyorlar. Bizler de çok mutluyuz. Karadeniz'de ilk kez kara lahanalı ekmeği üretmek bizi sevindirdi. Şimdi farklı tatların olduğu ekmek üretimlerine devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz