Keçi Peynirli ve Fırınlanmış Pancarlı Risotto

Aperatif ve hafif lezzetli bir tarif. Yapması birazcık zahmetli ama tadı damağınızda kalacaktır.

Tarif Puanı
Kaç Kişilik -
Hazırlık Süresi 15dk
Pişirme Süresi 30dk
Kalori/Porsiyon -

Aperatif ve hafif lezzetli bir tarif. Yapması birazcık zahmetli ama tadı damağınızda kalacaktır. Evinize gelecek misafirlerinize yaparak klasik bir italyan yemeğiyle onları şaşırtabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Malzeme Listesi

500 gr pancar
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük soğan, ince doğranmış
1 su bardağı arborio pirinci
1/4 su bardağı kırmızı şarap
4 su bardağı sebze suyu, ısıtılmış
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı toz permasan
100 gr keçi büş peyniri
2 yemek kaşığı ceviz, irice dövülmüş
göz kararı tuz, taze çekilmiş karabiber

(4 Kişilik - 40 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Oancarları hazırlamak için her birini 2'ye bölün.

Adım 2

Büyük bir parça alüminyum folyoyu fırın tepsisine yayın. Üzerine pancarları yerleştirin. 1 çorba kaşığı zeytinyağını üzerine gezdirin.

Adım 3

Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Alüminyum folyoyu pancarların üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış fırında, pancarlar yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat fırınlayın.

Adım 4

Fırınlanmış pancarların kabuklarını soyun. Yarısını blender yardımıyla püre haline getirin. Diğer yarısını küçük küpler halinde doğrayın. Her ikisini bir kenara ayırın.

Reklam
Reklam
Adım 5

Orta boy bir tencerede, orta ateşte 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile soğanları 4-5 dakika soteleyin. Pirinci de ekleyip 1-2 dakika soteledikten sonra kırmızı şarabı ilave edin.

Adım 6

Risottoyu ara sıra karıştırarak, kırmızı şarap tamamen buharlaşana kadar pişirin. Tencereye 1 su bardağı sıcak sebze suyunu ekleyin ara ara karşıtırarak pişirin.

Adım 7

Pirinç, eklenen suyu tamamen çektiğinde 1 bardak daha ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin. Kalan sebze suyunu 2 aşamada, pirinç suyu çektikçe ilave edin.

Adım 8

Pirinç, son eklenen sebze suyunu çektiğinde tereyağı toz parmesan peyniri, pancar püresi ve küplerini ilave edip sürekli karıştırarak risottoya yedirin.

Adım 9

Taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın. Tuzunu ayarlayın.

Adım 10

Servis etmek için, risottoyu servis tabaklarına bölüştürün. Her bir tabağa 2 madalyon keçi peynirini yerleştirip üzerine ceviz serpin. Servis edebilirsiniz.