Kızılay Başkanı: Yanlış anlaşıldık, özür dileriz

Kızılay İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım'ın Twitter'dan kullandığı ağır ifadeleri Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar'a sorduk. BBC Türkçe'den Sinan Onuş'a konuşan Akar, söz konusu paylaşımların yanlış anlaşıldığını söyledi ve özür diledi.

Dün akşam Kızılay İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım'ın Twitter hesabından yazdıklarını, Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar'a sorduk.

Reklam
Reklam

Akar, paylaşımların yanlış anlatıldığını belirterek özür diledi.

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım'ın, Okmeydanı'nda yaşanan olaylarla ilgili dün gece Twitter hesabından yazdıkları büyük tepki toplamıştı. Çağlayan'daki eylemcilere yönelik oldukça sert ifadeler kullanan Yıldırım, tepkiler üzerine önce hesabını kapatmış, ardından 'gizli' hale getirmişti.

Kızılay Genel Başkanlığı ise eski Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da kardeşi olan, İlhami Yıldırım hakkında teftiş kurulunun inceleme başlattığını duyurmuştu.

BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, "Türk Kızılayı, Dünya Kızılay-Kızılhaç hareketinin bir parçası olarak ve o hareketin iki dönemdir yöneticisi olarak, insanlar arasında her ne sebeple olsun ayrım yapılmasını doğru bulmaz” dedi.

Kuruluşlarının temel felsefesinin ‘tarafsızlık' olduğunu vurgulayan Akar, İstanbul şube başkanlarının Twitter'dan yaptığı paylaşımların yanlış anlaşıldığını fark ederek "özür dilediğini” belirtti.

Reklam
Reklam

‘Soruşturmanın selameti açısından Yıldırım'ın neden hemen görevden alınmadığı' ve ‘soruşturmanın tahmini ne zaman sonuçlanacağına' ilişkin soruları yanıtsız bırakan Akar, "Ancak konunun her boyutuyla araştırılması gerekmektedir. Bunun için de benim talimatımla iki müfettiş kendisiyle görüşmek üzere görevlendirilmiştir. Müfettişlerin yapacağı görüşmenin ardından hazırlayacakları rapora göre Yönetim Kurulumuz bir değerlendirme yapacaktır” diye konuştu.