Kotor

Şok edici anıtlarla dolu “Avrupa’daki güzel şehirler” veya buna benzer bir şeyler için bir arama yapın, garanti veriyoruz ki Montenegro’da bulunan 'Kotor' er ya da geç karşınıza çıkacak.

Şehir, Kotor Körfezi’nin en uç noktasında, fiyort gibi dağ yamaçlarının körfezin etrafında dik bir şekilde yükseldiği yerde kurulmuş. Bir şekilde Kotor’un eski kent merkezini buraya sığdırmışlar. Şehir, UNESCO Listesi'nde ve bunun nedenleri ise: “yerleşim yerleri, saraylar, manastırlardaki mimarinin kalitesi ve bunların taraçalanmış kayalık dağ eteklerindeki uyumu.” olarak belirtilmiş.

Reklam
Reklam

Bu, kulağa oldukça iyi geliyor. Burada dikkatinizi iki şey çekebilir: eski şehrin kendisi ve kalenin üzerinden görülen manzara (tepeye ulaşmak için 1500 basamak çıkmanız gerekiyor!). UNESCO’nun da belirttiği gibi eski şehir; anıtlar, kiliseler, diğer mimari yapılarla dolu ve küçük yüzölçümüne rağmen şehri dolaşmak saatlerinizi alacak.

Düklük Sarayı ve Şehir Kalesi’nin bulunduğu ana meydan, başlamak için uygun bir nokta. Buradan kendinizi tarihi anıtların, butiklerin ve restaurantların birbirine karıştığı dar ara sokaklara atabilirsiniz. Montenegro’nun denizcilik tarihini anlatan Denizcilik Müzesi’ne de kesinlikle gitmelisiniz.