"Mekke'nin Fethi"nin Yıl Dönümü-Mekke'nin Fethedilişinin Yıl Dönümüdolayısıyla Antalya'da Etkinlik Düzenlendi

Mekke'nin fethinin yıl dönümü dolayısıyla Antalya'da etkinlik düzenlendi.

Mekke'nin fethinin yıl dönümü dolayısıyla Antalya'da etkinlik düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği Antalya Şubesi tarafından Mekke'nin fethinin 1382. yıl dönümü dolayısıyla Kepez Spor Salonu'nda etkinlik düzenlendi. Konuşmacı olarak Avusturya İslam Federasyonu Başkanı Muhammet Turhan'ın katıldığı etkinlikte Muhammed Tusi, Cevat Penahi, M. Kemal Önder ve Süleyman Aykut tarafından Kur'an-ı Kerim okundu.

Reklam
Reklam

Ayrıca programda 3 kişiye umre seyahati çekilişi yapıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Manavgat Şubesi tarafından da Manavgat 100. Yıl Spor Salonu'nda etkinlik düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği Manavgat Temsilcisi Mehmet Gayretli, etkinlikte yaptığı konuşmada, Mekke'nin fethinin yılbaşına alternatif olarak değil, inançları gereği kutladıklarını söyledi.

Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Güzel, etkinlikte Mekke'nin İslam ve insanlık tarihi açısından önemini anlattı. Programda Kur'an-ı Kerim okundu, semazen gösterisi yapıldı.

Muhabir: Mustafa Taş / Süleyman Elçin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: