Mersin'de Uyuşturucu Operasyonları

Mersin'de uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yapan şebekeye yönelik son 2 yılda düzenlenen 8 ayrı operasyonda, 1...

Mersin'de uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yapan şebekeye yönelik son 2 yılda düzenlenen 8 ayrı operasyonda, 1 ton 90 kilo eroin ile 10 kilo 890 gram kokain ele geçirildiği, olaylarla ilgili 40 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 'suç işlemek için teşkil edilmiş bir örgütün faaliyetleri çerçevesinde, uluslararası uyuşturucu ticareti' yapan şahısların deşifre edilmeleri ve suç unsurlarıyla birlikte yakalanmalarına yönelik çalışma başlatıldı. Çalışmalar kapsamında, suç organizasyonu içerisinde yer aldığı tespit edilen şüphelilerin yakalanması için 3 Haziran tarihinde Mersin, Mardin, Şırnak, İstanbul, Van, Hakkari, Diyarbakır, Denizli, Şanlıurfa, Bilecik ve Hatay'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 33 kişi gözaltına alınırken, yaklaşık 25 kilo eroin ele geçirildi.

Reklam
Reklam

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 15'i tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Açıklamada, aynı suç örgütüne yönelik son 2 yılda düzenlenen 8 ayrı operasyonda; 1 ton 90 kilo eroin, 10 kilo 890 gram kokain, 2 tabanca, 1 av tüfeği, 12 bin dolar, 145 euro ve 550 TL'ye de el konulduğu belirtildi. Bu operasyonlarda bugüne kadar 58 şüphelinin yakalandığı, bunlardan 40'ının tutuklandığı açıklandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: