İnsan Kaynakları Derneği (İKAYDER) Başkanı Bülent Öz, OSB’lerde yer alan veya yeni kurulacak olan özel mesleki ve teknik okullarda eğitim görmek isteyen öğrencilerin, branşına göre devletten bir öğretim yılı için 3 bin 500 TL, ile 5 bin TL arasında destek alabileceğini söyledi.
Organize Sanayi Bölgeleri’nde (OSB) kurulan veya kurulacak olan özel mesleki ve teknik eğitim kurumlarında eğitim görecek olan öğrencilere maddi destek imkanı devlet tarafından karşılanacak. Konuyla ilgili kanun 13 Şubat 2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İKAYDER Başkanı Bülent Öz, Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müştereken hazırlanan ve 13 Şubat 2013 tarihi itibariyle yürürlüğe giren kanun gereği, OSB’lerde kurulan ve kurulacak olan özel mesleki ve teknik eğitim okullarında öğrenim görmek isteyen her bir öğrenci için maddi destek imkanın devlet tarafından karşılanacağını söyledi.
“MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ÖZENDİRİLİYOR”
Bu kanun kapsamında organize sanayi bölgelerinde açılan mesleki ve teknik eğitim okullarında öğrenim gören her bir öğrenci için, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılından başlamak üzere, maddi devlet desteğinin verileceğini vurgulayan Öz, “Mesleki eğitimi özendirmeye yönelik bu maddi destek, resmi okullarda öğrenim gören bir öğrencinin okul türüne göre devlete maliyetinin bir buçuk katını geçmemek üzere, her eğitim öğretim yılı itibarıyla Maliye Bakanlığı ile Bakanlık tarafından müştereken belirlenen tutarda, Bakanlık bütçesine bu amaçla konulan ödenekten eğitim ve öğretim desteği olarak yapılacak” dedi.
Mesleki ve teknik okullarda sağlanan bu avantajın suistimal edilmemesi içinde cezai tedbirlerin uygulanacağını kaydeden Öz, “Kanunda, söz konusu eğitim öğretim hizmetini sunan veya yararlananların, gerçek dışı beyanda bulunmak suretiyle fazladan ödemeye sebebiyet vermeleri durumunda bu tutarlar, iki katı ve kanuni faiziyle birlikte ilgililerden müteselsilen tahsil edilir deniyor. Ayrıca, bu fiillerin okullar tarafından tekrarı halinde, ayrıca kurum açma izinleri iptal edileceği vurgulanıyor” diye konuştu.
Bülent Öz, yürürlüğe giren 5580 sayılı Kanun kapsamında organize sanayi bölgelerinde açılan özel mesleki ve teknik eğitim okullarında öğrenim gören her bir öğrenci için verilecek eğitim ve öğretim desteği tutarlarının sadece 9 uncu sınıflarda her alan için aynı olduğunu, diğer 10, 11 ve 12 nci sınıflarda ise alanlara göre ayrı ayrı olmak üzere belirlendiğini ifade etti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz