Mucitler fuarı

İsviçre'nin Cenevre kenti, dün başlayan organizasyon ile 43. Uluslararası İcatlar Fuarı'na ev sahipliği yapıyor.

İsviçre'nin Cenevre kenti, dün başlayan organizasyon ile 43. Uluslararası İcatlar Fuarı'na ev sahipliği yapıyor. 6 Nisan'a kadar devam edecek olan fuarda dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılar icatlarını sergileyecek. Organizasyona 60 binden fazla ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Reklam
Reklam

Tayvanlı mucit Tseng Chung-Chih, acil durumlarda yaralıların ağzını korumak ve solunum yolunun açılmasını sağlamak için ürettiği koruyucu ile.


İspanyol mucit Manuel David Llamas Gomez ise yaratıcılığını otomobiller üzerinde kullanmaya karar vermiş.


Plakada yer alan sayı ve kodların içerisine yerleştirilen LED ışıklar, gece karanlığında plakanın daha iyi seçilmesini sağlıyor.


Belçikalı mucit Tanguy Van de Walle, tatilcilerin en büyük kabuslarından birine çözüm bulmak için kolları sıvamış.


Devasa tekerlekler, üzerinde bulunduğu bavulu taşımayı kolaylaştırmakla birlikte mervidenlerden çıkarken bile sessiz bir taşıma imkanı sunuyor.


Çad'lı Oumar Ayoumbaye ise yaşadığı coğrafyanın zorlu hava koşullarına bir çözüm sunmak için çalışmış. Ayoumbaye , sıcak bölgelerde develer ve filler üzerinden seyahat eden insanlar için enerji ve elektrik ihtiyacı duymadan serinletme fonksiyonuna sahip olan bir klima ünitesi icat etmiş.

Reklam
Reklam

İsviçreli Rene Wuttig fuarda, kötü hava koşullarında da kullanılmak üzere tasarladığı icadını sergiledi. Kötü hava koşulları için katlanabilen bir tavana sahip olan bu bisiklet, esnek, hafif ve elektrikli olmasıyla da ziyaretçilerin ilgisini çekti.


Çinli genç mucitler Wang Yifan, Fan Xiyu ve Li Peize, henüz orta okul öğrencisi olmalarına rağmen fuarda dikkat çekmeyi başaran isimler arasında yer aldı.


Genç mucitler, klima yerine evlerde havayı temizlemek ve yenilemek için yerleştirilen akıllı panjur bitkilerle bir sorunu ortadan kaldırmayı planlıyor.


Tayvanlı Yin Yueh Macherel ve Hsiang-Chi Wu, birden fazla ve ayarlanabilir başlığa sahip olan ayakkabı tabanlarıyla kullanıcılara ayak masajı imkanı sunuyor.


Fransız mucit Fabrice Marion, tasarladığı elektrikli ve katlanabilen scooter ile şehirlerdeki ulaşım sorununa çözüm üretmeyi amaçlamış.


Francoise Goubron, kemoterapi tedavisi gören hastalar için bir ürün tasarlamış.


Goubron, peruk altına takılan bu aksesuarla, hastanın konforunu artırmak ve peruğun yarattığı sıcaklığı dengelemeyi planlamış.

Reklam
Reklam

Fuar, 6 Nisan tarihine kadar ziyaretçilerine kapıalrını açık tutacak.

          • -