Muğla’da basralı çam alanları belirleniyor

Muğla’daki ormanlarda çam balı üretiminin sürdürülebilirliği ve karşılaşılan problemlerin giderilmesi için hazırlanan 18 aylık projeyle...

Muğla’daki ormanlarda çam balı üretiminin sürdürülebilirliği ve karşılaşılan problemlerin giderilmesi için hazırlanan 18 aylık projeyle çam basrasının yayılış alanları belirlenecek. Nisanda başlayacak çalışmalarla kızılçam ağaçları ve bütün ormanlara etkisi tespit edilerek, uygun silvikültürel yöntemler ve koruma yöntemleri, çam balı üretiminin artışına yardımcı olacak şekilde belirlenecek.

Reklam
Reklam

Muğla’da çam balı üretim alanlarının belirlenmesi konusunda Orman teşkilatı, üniversiteler ve arıcılar birliği ortaklığında çalışma başlatıldı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nde bununla ilgili düzenlenen toplantıda, "Muğla Yöresi Ormanlarında Çam Balı Üretiminin Sürdürülebilirliği ve Karşılaşılan Sorunların Giderilmesi" adlı proje üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıya Muğla Üniversitesi (MÜ) Rektör Yardımcısı Mustafa Işıloğlu, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Kantarcı, Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Avcı, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) Başkanı Ziya Şahin, ilgili şube müdürleri, Orman İşletme müdürleri ve öğretim üyeleri katıldı.

Muğla ormanlarında çam balı üretimi hakkında geçen yıllarda Orman Genel Müdürlüğü'nce, akademik bir proje kapsamında çalışmaların yürütülmesi konusunda karar alınmıştı. Konuyla ilgili akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Orman Genel Müdürlüğü temsilcilerinin ortak projede çalışması planlandı. Görüşmeler sonunda Prof. Dr. Avcı’nın akademik danışmanlığında Orman Genel Müdürlüğü, Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği, MÜArıcılık ve İpekböcekçiliği Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Muğla Valiliği işbirliğinde çalışmalara başlandı.

Reklam
Reklam


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: