Nijerya’da seçimler

Nijerya'da Şubat 2015'te yapılacak seçimlerde adaylığını açıklayan Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, seçim kampanyasını başlattı.

LAGOS (AA) -Başkan Jonathan, iktidardaki Halkın Demokratik Partisi'nden (HDP) aday olduğunu açıkladı. Jonathan, resmen başlattığı seçim kampanyasında yaptığı konuşmada, halkının sesini dinleyerek Nijerya'ya hizmet etmek için yeniden aday olduğunu belirtti. Jonathan, "Nijeryalıların benimle aynı yolda yürüyeceğine inanıyorum. Şimdi geleceğe bakma zamanı. Nijerya'nın gelişmesinin önündeki tüm tehditlerin üstesinden birlikte olduğumuz zaman gelebiliriz" dedi.

Reklam
Reklam

Halkın desteğiyle son 3 yılda büyük işler başardıklarını dile getiren Jonathan, Nijerya çocukları için geleceğin birlikte inşa edilmesi gerektiğini kaydetti.

Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, özellikle ülkenin kuzeydoğusundaki Boko Haram örgütünün neden olduğu şiddete de yer verdi.

Bu arada Başkan Jonathan'ın adaylık açıklamasını, ülkenin kuzeydoğusundaki Yobe eyaletindeki bir ortaokula düzenlenen ve 47 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırı sonrasında gelmesi eleştirilere neden oldu.

Jonathan, dönemin Devlet Başkanı Umaru Yar'Adua'nın vefatının ardından 6 Mayıs 2010'da ilk kez devlet başkanı olarak yemin etmişti. Daha sonra 2011'de yapılan seçimi kazanan Jonathan, 29 Mayıs 2011'de bir kez daha devlet başkanı olarak yemin ederek görevine başlamıştı.

Jonathan, Şubat 2015'te yapılacak seçimi kazanması halinde Nijerya'nın 3. kez yemin ederek devlet başkanı olmaya hak kazanan demokratik seçimlerle işbaşına gelmiş lideri olacak.

Reklam
Reklam

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno, Yobe ve Adamawa eyaletlerinde 5 yıldır şiddet eylemleri düzenleyen Boko Haram'ın son 6 ayda düzenlediği saldırılarda, güvenlik görevlileri dahil yaklaşık 2 bin kişi yaşamını yitirdi.

AA


Anahtar Kelimeler: