Öğrenci Yurtları Yararına Hayır Kermesi Açıldı

Seyrantepe Talebe Yurtları yararına düzenlenen 'Hayır Kermesi' önceki gün düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Seyrantepe Talebe Yurtları yararına düzenlenen 'Hayır Kermesi' önceki gün düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

İl Vali Yardımcısı ve Kayapınar Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirtaş ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, muhtelif kurumlara mensup yetkililer ve kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla hizmete açılan Hayır Kermesi, 15 Nisan tarihine kadar açık kalacak. Merkez Bağlar İlçesi Bayındırlık civarında hizmete açılan ve sabah saat 09.00'dan akşam saat 18.00'a kadar halka açık tutulacak olan kermeste bulunan bütün ürünler, piyasa fiyatlarının üçte biri değerinde fiyatla satışa sunuluyor. Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Seyrantepe Talebe Yurtları Müdürü Ahmet Şimşek, "Geleneksel olarak her yıl düzenlediğimiz Hayır Kermesi'ni bu yıl da hizmete açmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kermeste bay-bayan ve çocuk kıyafetleri, halı, mobilya ve züccaciye çeşitleri, temizlik malzemeleri, ayakkabı çeşitleri gibi yediden yetmişe herkesin ihtiyaç duyabileceği ürünler mevcut. Bayanların el emeği göz nuruyla yaptığı çeyizlik eşyalar ve ev tekstili ürünleri, gerçekten görülmeye değer" dedi.

Reklam
Reklam

Herhangi bir ticari amaç gütmediklerini belirten Şimşek, şöyle devam etti:

"Hayır Kermesi'nden elde edeceğimiz geliri, üç ayrı amaç için değerlendirmeyi hedefliyoruz. Bunlardan birincisi Seyrantepe Talebe Yurtları bünyesinde eğitim gören yüzlerce öğrencimizin iaşelerini temin etmek. İkinci amacımız, eğitim hayatını sürdürmek isteyen, ancak ekonomik durumu elverişli olmayan çocuklarımızın, öğrenimlerini sürdürmelerine bir nebze de olsa katkı sağlamak. Üçüncü amacımız ise halen yapımı devam eden Gaziler Kız Yurdu inşaatımıza katkı sağlamak. Yurtlarımıza talep bir hayli fazla olduğundan artan ihtiyacı karşılamak için hayırsever kişi ve kuruluşların desteğine ihtiyacımız var. Daha çok yurt binası yapmak, daha fazla sayıda çocuklarımızı barındırarak, öğrenim hayatlarını sürdürmelerine destek olmak için halkımızın yardımlarını bekliyoruz. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın geleceğine bir nebze de olsa katkı sağlamak isteyen bütün vatandaşlarımızı bu hayır kervanına katılmaya davet ediyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: