"Omurilik Felciyle Uluslararası Mücadele Sempozyumu" İstanbul'da düzenlenecek

"Omurilik Felciyle Uluslararası Mücadele Sempozyumu" İstanbul'da düzenlenecek

İSTANBUL (AA) - "Omurilik Felciyle Uluslararası Mücadele Sempozyumu", Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) tarafından 5 Eylül'de İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Reklam
Reklam

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde Dünya Omurilik Felçlileri Günü kapsamında yapılacak sempozyumda, omurilik felci tedavisine yönelik birçok çalışma ve yeni gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacak.

TOFD Genel Başkanı Semra Çetinkaya'nın başkanlık edeceği sempozyumun tüm oturumları halka açık gerçekleşecek.

Sempozyumda, Avrupa Omurilik Felçlileri Derneği (ESCIF) Başkanı Stefan O. Jorlev, Avrupa'da yapılan sosyal çalışmalar hakkında bilgileri paylaşacak.

Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de sempozyumda yerel yönetimlerin rolü ve sunduğu imkanlar konusunda açıklamalarda bulunacak.

Omurilik felçli bireylerin yasal haklarının da ele alınacağı sempozyumda, karşılaşılan sağlık sorunları, bu durumun cinsel hayat üzerindeki etkileri ve psikolojik danışmanlık desteğinin önemi de anlatılacak.​​​​​​​


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: