Osman Pamukoğlu darbe yorumunda bulundu

Osman Pamukoğlu darbe yorumunda bulundu. Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına konuk olan Osman Pamukoğlu, hem darbe yorumunda bulundu, hem de terör operasyonlarını değerlendirdi.

Osman Pamukoğlu darbe yorumu yaptı. Habertürk TV'de yayınlanan, Fatih Altaylı'nın hazırlayıp sunduğu Teke Tek programına konuk olan eski Tümgeneral ve siyasetçi Osman Pamukoğlu darbe yorumunun yanı sıra, son dönemdeki terör operasyonlarını değerlendirdi. Osman Pamukoğlu darbe yorumunda darbe planının ortaya çıkarılmaması halinde çözülmesinin mümkün olmayacağını söyledi. Osman Pamukoğlu ayrıca PKK ile mücadelede bir şeylerin eksik yapıldığını iddia etti.

Reklam
Reklam

OSMAN PAMUKOĞLU DARBE YORUMU YAPTI

FETÖ mensubu kişilerin düşünemediği, zihinlerinin esaret altına alınmış olduğunu belirten Osman Pamukoğlu darbe yorumunda ise ikinci bir kalkışmanın mümkün olmadığını belirtti. Pamukoğlu, ""Bunlar zihinleri esaret altında kalmış insanlar. 13 yaşında anlamadın, 17 yaşında anlamadın, 20 yaşında anlamadın. Anlamaması mümkün değil. Bilimsel olarak düşünemiyorlar. Basit bir ruha sahipler. Bana göre orduda bir şey kaldığını sanmıyorum. İkinci bir kalkışma mümkün değil. Darbe planına bakıldığında bunu havacılar planlamış belli. Dikkat edin bütün hareket havada dönüyor. Jetler vuruyor, kobralar vuruyor. Meclisi gidip niye vuruyorsunuz? Cumhurbaşkanlığı ve MİT binalarını vurmuyor. Onların kapılarına ateş ediyor. Meclisin ortasına ateş ediyor. Bu ne anlama geliyor? Bunun darbe sonrası siyasi yönetim, devletin yönetim kadroları dahil, bir planı olması lazım. Bir darbe planı yapılmaz ki bu ünvanları kim taşıyacak? Bu yetki ve sorumluluklara kim getirilecek? Bu çıkmadan çözülemez." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

TERÖR OPERASYONLARI

Osman Pamukoğlu darbe yorumunun ardından terör operasyonları konusuna da değindi. PKK'nın Türk ordusunu hedef aldığını belirten Pamukoğlu, ülkemizde son 4-5 yıldır kimsenin terör demediğini, savaş dediğini söyledi. PKK ile mücadelede Türkiye Cumhuriyeti'nin bir şeyinin eksik olduğunu belirten Pamukoğlu, dağlarda savaş için ayrı bir örgütlenme yapılması gerektiğini ifade etti. Dağlarda birlik dağıtmanın doğru olmadığını belirten Osman Pamukoğlu, toplu, tek harekat miğferi olmasının en doğrusu olduğunu söyledi.

OSMAN PAMUKOĞLU KİMDİR?

Osman Pamukoğlu, 27 Aralık 1947'de Sinop'ta dünyaya geldi. Sırasıyla Selimiye Askeri Ortaokulu, Kuleli Askeri Lisesi, Kara Harp Okulu, Piyade Okulu, Kara Harp Akademisi, Silahlı Kuvvetler Akademisi ve Milli Güvenlik Akademisi'nde öğrenim gören Pamukoğlu, 10 yıl piyade subayı, 16 yıl kurmay subay olarak, kıta komutanlıkları ve karargah subaylığı görevlerinde bulunmuştur. 1990-1992'de Edirne-Uzunköprü'de 42'nci Piyade Alay Komutanlığı, 1993-1995'de Hakkari'de Dağ ve Komando Tugayı ve Güvenlik Komutanlığı, 1998-2000'de Kıbrıs'ta 28'nci Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı, 2000-2001'de İstanbul'da Piyade Okul Komutanlığı vazifelerini yapmıştır. 1993'de Tuğgeneralliğe, 1997'de Tümgeneralliğe yükselen Pamukoğlu, 2002'de Tümgenerallikten emekli olurken, toplamda 43 yıl askeri üniforma giymiştir. Osman Pamukoğlu, 1. Dereceden Altın Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, 2 kez Üstün Cesaret ve Feragat Nişanı ve 5 kez Üstün Birlik Yetiştirme Nişanı almıştır. Pamukoğlu, Türk Ordusu'nda 5 tane Üstün Birlik Yetiştirme Nişanı'na sahip tek kişidir.

Reklam
Reklam

Özellikle PKK'ya karşı mücadelede öne çıkan Pamukoğlu için dönemin Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş, "Üç tane Pamukoğly Paşa olsa terörü bitiririz" demiştir. Döneminde PKK'ya yapılan operasyonların neredeyse tamamında başrolde olan Pamukoğlu, o dönemde yapılan operasyonlara rağmen PKK'nın varlığını korumasını üç nedene bağlıyor: İlk olarak gerçek bir siyasi irade kurulamaması, ikincisi tam bir istihbarat olmaması ve son olarak her yerde yayılmış asker bulunması diye tanımlıyor.

"Efsane Komutan" olarak anılan Osman Pamukoğlu, sınır ötesi operasyonların da neredeyse tamamında başrolde yer almıştır. Emekliliğinin ardından bir programda yaptığı açıklamada PKK'ya karşı yapılan sınır ötesi operasyonların çoğunlukla izinsiz olduğunu ifade etmiştir.

Askeri hayatının ardından siyasete atılmayı düşünen Osman Pamukoğlu, 2008'de Hak ve Eşitlik Partisi'ni kurdu ancak seçimlerde istediği sonucu alamadı ve 2015'te partisinin genel başkanlığından istifa etti. Buna rağmen Osman Pamukoğlu HEPAR'ın eğitimlerine ve konferaslarına katılmaktadır.

Reklam
Reklam


Anahtar Kelimeler: