Osmancık'ta Öyle Bir Bahçe Kurdu ki 1...

Osmancık’ta yaşayan Osman Dinçer, iklimsel olarak yetişmesine imkan verilmeyen birçok meyve ve sebzeyi yetiştiriyor.

Osmancık’ta yaşayan Osman Dinçer, 15 dönüm üzerine kurduğu meyve ve sebze bahçesinde 60 çeşit üzüm, 40 çeşit elma ve iklimsel olarak yetişmesine imkan verilmeyen birçok meyve ve sebzeyi yetiştiriyor. Ak Parti Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı, brokoliden Trabzon hurmasına birçok meyve ve sebze çeşidinin yetiştirildiği bahçede inceleme yaptı. Bahçe sahibini tebrik eden Bağcı, “Hayatımda böyle bir bahçe görmedim. Özellikle böyle bir bahçenin Osmancık’ta olması beni daha çok mutlu etti. Osmancık ve Çorum tarımında yeni kapılar açacak örnek bir bahçe. Buraya tarımcıların gelmesi, eğitimler alması için girişimlerde bulunacağım” dedi.

Reklam
Reklam

Osmancık’ta yaşayan Osman Dinçer, büyük bir azim ve tarım sevigisiyle 15 dönüm arazi üzerine kurduğu meyve ve sebze bahçesinde her çeşit sebze ve meyve yetiştiriciliği yapıyor. Ak Parti Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı, Osmancık’ta gerçekleştirdiği temaslar kapsamında Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Ak Parti İlçe Başkanı Oğuzhan Kaya, İlçe Başkan Yardımcısı Menderes Çakallı, Ziraat Odası Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Zerat Zeytinli ile birlikte incelemelerde bulundu.

60 ÇEŞİT ÜZÜM, 40 ÇEŞİT ELMA

Tarıma, üretime karşı büyük sevgi beslediğini ve toprakla bütün olmaktan her zaman zevk duyduğunun altını çizen Dinçer, 15 dönüm üzerinde kurduğu bahçede sadece meyve yetiştirmediğini sebze yetiştiriciliği de yaptığını belirtti. 60 çeşit üzüm, 40 çeşit elmanın yanı sıra tropikal meyvelerinde yetiştiriciliğini yapan Dinçer, “Japon elması, şeftali, kayısı, nar, incir, karadut, böğürtlen, ahududu, erik ve birçok meyve çeşidini yetiştiriyorum” dedi.

Reklam
Reklam

METRELİK ÜZÜM

Kaya iğdesi, yaban mersini gibi ürünlerinde yer aldığı bahçede gezinti yapan ve ürünlerin ağaçlarını, yetiştirildiği alanlar hakkında bilgi alan Milletvekili Bağcı, metrelik üzümlerin bulunduğu asmaların yer aldığı bağ bölümünü de gezdi. Salkım salkım üzümlerin yer aldığı bağda metrelik üzümler yetiştirildiğini ifade eden Dinçer, “Üzüm çeşidimiz çok. En çok ilgi göreni ve herkesin şaşkınlıkla baktığı ise metrelik üzümler. Artık insanlar kilo ile değil, metre ile üzüm isteyecek” dedi.

KARPUZDAN, ÇİN TIBBINDA KULLANILAN BİTKİLERE KADAR HER ŞEYİ YETİŞTİRİYOR

Meyve sebze bahçesinde yetiştirdiği ürünleri anlatan Dinçer, Osmancık’ta karpuz ve brokoli gibi iklimsel farklılık içeren meyve ve sebzeleri bile yetiştirdiğini söyledi. Dinçer, 2 bin yıllık Çin tıbbi bitkisi Koçuberi’yi de Bağcı’ya göstererek, “Bu ürünleri yetiştirmek artık hayal” dedi. Karpuzun Osmancık’ta yetiştiğini, bir Çin bitkisinin bu topraklarda yetişebileceğini görmekten mutlu olduğunu kaydeden Milletvekili Bağcı, Dinçer’in tüm Türkiye’nin ufkunu açacağını belirtti.

Reklam
Reklam

“DEVLET ÖNEMLİ DESTEK SAĞLIYOR”

Meyve ve sebze bahçelerinin çoğalması gerektiğini ve hiçbir şeyin imkansız olmadığını ifade eden Dinçer, “Hükümet hiçbir maddi destekten kaçınmıyor. Çiftçiye ücretsiz fide desteğinde bile bulunuyor. Ancak fide dağıtımından sonra bunların bakımı, yetiştirilmesi konusunda boşluklar var. Fide dağıtımından sonra bakımı, ilaçlaması, yetiştiriciliği konusunda çiftçilere eğitimler vermeli, anlatmalı” dedi.

“MEYVE BAHÇESİ İLE KENDİ İŞİNİN PATRONU OL”

Osman Dinçer’in önemli bir hizmet sunduğunu ve tüm çiftçilere örnek olacağını ifade eden Milletvekili Bağcı, “Burası örnek bir meyve bahçesi. Meyve bahçesinin de ötesinde bir işletme. Bizim hedefimizde böyle meyve işletmelerinin çoğalması. Osmancık’ta tüm Türkiye’ye örnek olacak bir davranışta bulunan Osman Dinçer, tarım sektörünün her gelişimini, her üretim aşamasını yansıtıyor. Her çeşit meyve ve sebzeyi yetiştirerek herkesin ufkunu açıyor. Burası adeta bir gizli, saklı bahçe. Her ürünü burada görebiliyoruz. Böyle 15 dönüm üzerine kurulu bir bahçede işçileriyle birlikte en az 5 aile geçimini sağlar, istihdama katılır. Meyve bahçeleri ile kendi işinin patronu ol. Burada kurulu olan bahçeyi, işletmeyi gittiğim her yerde anlatacağım ve misafirler getirerek böyle bahçelerin işletmelerin kurulmasına katkı sağlayacağım. Osman Dinçer’i canı gönülden kutluyorum. Örnek bir bahçe kurarak tarımda özellikle Osmancık’ta karpuzundan, brokolosine nelerin yetiştirilebileceğini gösterdi” dedi.

Reklam
Reklam

“SULAMA PROJELERİ ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİNİ ARTIRACAK”

Tarımda hükümet olarak verdikleri desteklerin ne kadar gerekli olduğunu gördüklerini ve tarımda oluşturulacak böyle meyve bahçeleri ile istihdama da katkı sağlanacağının altını çizen Bağcı, “Osmancık-Laçin-Dodurga için yapımı devam eden Dutludere sulama projesinin önemi ve gerçekleştireceği hizmeti şimdiden görüyoruz. Bu sulama projeleri ile sadece tarımsal alanlar sulanmayacak. Ürün çeşitlilikleri artacak, meyve ve sebze bahçeleri değil, meyve sebze işletmeleri hizmete girecek” diye konuştu.


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz