Osmaniye'de Orman Yangını

Osmaniye'de çıkan yangında 20 hektar kızılçam ormanı zarar gördü.

Osmaniye'de çıkan yangında 20 hektar kızılçam ormanı zarar gördü.

Orman İşletme Müdürü Hasan Bozan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkeze bağlı Tehçi, Şekerdere ve Serinova köyleri yakınlarındaki ormanlık alanda 10 ayrı noktada başlayan yangının, rüzgarın da etkisiyle büyüdüğünü söyledi.

Reklam
Reklam

Yangına tren raylarından sıçrayan kıvılcımların neden olduğunu tahmin ettiklerini ifade eden Bozan, Adana, Dörtyol, Kadirli, Osmaniye, Bahçe ve Düziçi Orman İşletme Müdürlüklerine ait 2 yangın söndürme helikopteri ve 190 orman işçisi, 18 arozöz ve 5 su tankıyla yangına müdahale edildiğini kaydetti.

Bozan, sabah erken saatlerde başlayan yangının çalışmalar sonucunda kontrol altına alındığını belirterek, "20 hektarlık kızılçam ormanı zarar gördü. Rüzgar bizi zorluyor. En kısa sürede soğutma çalışmalarına başlayacağız" dedi.

Muhabir: Tuğba Temir / Zuhal Uzundere Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: