Pınarbaşı Halkından Kan Bağışı

Türk Kızılayı İç Anadolu Bölge Kan Merkezi, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde mobil araçla kan topladı. İlçe...

Türk Kızılayı İç Anadolu Bölge Kan Merkezi, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde mobil araçla kan topladı. İlçe halkı, kan bağışına büyük destek verdi.

Mobil kan alma aracıyla ilçeye gelen merkezin doktorlarından Ali Mustafa Topal, İç Anadolu Bölgesi mobilize kan toplama ekipleri tarafından düzenli olarak vatandaşlardan kan alınmaya çalışıldığını belirtti. Dr. Topal, Kızılay’ın Türkiye’nin yıllık ihtiyacı olan 3 milyon 500 bin ünite kanın karşılanması için İç Anadolu’daki illerden bağış topladığını ifade ederek, “2005’ten sonra yapılan düzenlemeyle Kızılay bu konuda yetkilendirilmiş olup bu yetkiye istinaden kanlar, ücret alınmadan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Alınan kanlar, barkod sistemiyle takip edilmekte ve testler sonucunda uygun bulunan hastalara gönderilmekte, bağışçısına da kısa mesaj teşekkür edilmektedir.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: